به گزارش خبرنگار شبستان، وحید نمازی، صبح امروز در نشست رسانه ای نهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور روزی حلال که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد به عنوان دبیر اجرایی این جشنواره گفت: جشنواره کارتون و کاریکاتور سال 89 آغاز به کار کرد. رشته های کارتون و کاریکاتور ظرفیت بالایی برای ارایه مفاهیم خاص و مضامین اجتماعی دارند و می توان موضوعات شاخص را با این رشته ها منطبق کرد و از ظرفیت این هنر استفاده نمود.
نمازی با بیان اینکه نخستین دوره جشنواره کارتون و کاریکاتور به صورت بین المللی برگزار شد، عنوان کرد: هدف ما یک جریان سازی در رشته کارتون و کاریکاتور بود. تلاش کردیم جشنواره صرفا رقابتی نباشد بلکه به طور مداوم در طول سال به آن نگاه داشته باشیم. از دوره دوم به بعد سراغ موضوعاتی رفتیم که جزو ضرورت های جامعه بود. مسئله دومی که لحاظ کردیم این است که موضوعات ما آرشیوی نباشد بلکه تولیدی باشد یعنی هنرمندان برای این جشنواره اثر تولید کنند.
وی تصریح کرد: برگزاری کارگاه ها و ورک شاپ ها را نیز در جشنواره کارتون و کاریکاتور پیش بینی کردیم، خانه کاریکاتور را راه اندازی کردیم، همچنین جشنواره صاحب یک سایت است. در نظر داشتیم که چهره های جدید کارتون و کاریکاتور را معرفی کنیم. در جشنواره ها یک عده از چهره های برجسته مدام برگزیده خواهند شد، ما تلاش کردیم در این جشنواره نگاهی به هنرمندان تازه وارد داشته باشیم که کمتر شانس دیده شدن دارند. بر این اساس طرح چلهگی کارتون و کاریکاتور را مطرح کردیم، هر 40 روز یک فراخوان منتشر می کنیم تا تازه کارها آثارشان را ارایه دهند و به مردم معرفی شوند.
رییس حوزه هنری خراسان شمالی برگزاری دوره های آموزشی و کاربردی را از دیگر برنامه های جشنواره کارتون و کاریکاتور ذکر کرد و افزود: از روز اول بنا داشتیم که آثار این جشنواره در قالب نمایشگاه ها در معرض دید عموم قرار گیرد. برای دیده شدن آثار جشنواره کارتون و کاریکاتور در سطح ملی و استانی تلاش کردیم. با دانشگاه های معتبر کشور رایزنی کردیم تا آثار در دانشگاه ها به نمایش درآید. خوشبختانه تاکنون آثار این جشنواره در اماکن مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی، متروی تهران، مسیر راهیان نور و کشور عراق به نمایش گذاشته شده است.
دبیر اجرایی نهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور روزی حلال خاطرنشان کرد: چند ویژگی برای این جشنواره گذاشتیم که آن را به جشنواره طراز اول ملی تبدیل کنند. بحث نظم و استمرار در برگزاری مسئله مهمی برای ما محسوب می شود. توجه به نسل جوان، تولیدی و مردمی بودن آثار، بسترسازی برای شناسایی هنرمندان جوان، ایجاد فضا برای هنرمندان از جمله مسایلی است که ما آنها را مدنظر داریم.
نمازی با اشاره به اینکه موضوع امسال جشنواره کارتون و کاریکاتور روزی حلال است، بیان کرد: ما هر سال دنبال موضوعاتی هستیم که نیاز جامعه باشد. در حال حاضر اقتصاد یکی از مسایل اصلی نظام است به گونه ای که شعارهای هر سال گره عمیقی به اقتصاد خورده است. ارزش های زیادی در جامعه داریم که یکی از آنها روزی حلال است. اقتصاد ما از طریق روزی حلال می تواند به عنوان پاک ترین اقتصاد معرفی شود. روزی حلال مسئله ای است که تاثیرات فردی و اجتماعی دارد و ما می خواستیم تاثیرات فردی و اجتماعی روزی حلال را نشان دهیم. موضوع برای کارتونیست ها و کاریکاتوریست ها سنگین و مشکل بود و ما تلاش کردیم زوایای مختلف این موضوع را برای آنها تبیین کنیم.
نظر شما