به گزارش خبرگزاری شبستان، ایران نوشت: حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران اما چنین نظری ندارد و معتقد است که بیانیه این حزب انتقاد از عملکرد سازمان برنامه و بودجه بوده و نه انتقاد از حزب اعتدال و توسعه.
بیانیههایی در این چند روز از سوی دو حزب کارگزاران و اعتدال و توسعه صادر شده است. فکر نمیکنید این شیوهای که از سوی احزاب حامی دولت پیش گرفته شده ، به نفع کشور آن هم در شرایط فعلی نیست؟
بین دو حزب کارگزاران و اعتدال و توسعه هیچ اختلافی وجود ندارد. ما منتقد کارکرد آقای نوبخت در سازمان برنامه و بودجه شدیم. ظاهراً برخی دوستان در حزب اعتدال و توسعه کل حزب را معادل آقای نوبخت فرض میکنند که به نظر من حرف دقیقی نیست. بهتر است که آقای نوبخت از موضع رئیس سازمان برنامه و بودجه به انتقاداتی که وجود دارد، پاسخ دهد. بیانیه ما به معنی انتقاد حزب کارگزاران از تمام حزب اعتدال و توسعه نیست. کارگزاران از یک عضو حزب اعتدال و توسعه انتقاد کردهاند که نه به واسطه موضع حزبی آقای نوبخت بلکه به واسطه اقدامات ایشان در سازمان برنامه و بودجه بوده است. ما از سیاستهای ایشان در سازمان برنامه و بودجه انتقاداتی داشتهایم.
یعنی منظور کارگزاران از تدوین این بیانیه، حزب اعتدال و توسعه نبوده؟
کارگزاران در مورد هیچ حزبی حرف انتقادی نزده است از جمله در مورد حزب اعتدال و توسعه.
شاید برداشت درستی از این بیانیه نشده ولی فکر نمیکنید در این شرایط چنین اقدامی از سوی کارگزاران درست نبوده؟
از مقامات عالیرتبه کشور که نمیتوانیم انتقاد کنیم، از رئیس سازمان برنامه و بودجه هم نتوانیم انتقاد کنیم؟ همین چند روز پیش نمایندگان رئیس جمهوری را به مجلس میکشانند و از او سؤال میپرسند و قانع هم نمیشوند و به او اخطار میدهند اما رهبری میفرمایند این اقدام، نشانه اقتدار نظام است. در همین حال یک حزب رسمی نمیتواند از کارکرد دستگاه برنامهریزی کشور انتقاد کند؟ مگر دستگاه برنامه و بودجه جمهوری اسلامی، به مقام قدسی تبدیل شده است؟ این واقعاً چه حرفی است که در مورد اختلافات دو حزب زده میشود.
ولی آنچه که در رسانهها مطرح شده، اختلاف بین این دو حزب است و بیانیههایی هم که منتشر شده است همین منظور را میرساند.
اختلافی بین دو حزب نیست. ما مگر در مورد حزب اعتدال و توسعه حرفی زدهایم؟ ما که نگفتیم حزب اعتدال و توسعه اشتباه کرده است. مگر مسئولیت آقای نوبخت در سازمان برنامه و بودجه به حزب اعتدال و توسعه بازمیگردد؟ اگر این گونه است پس حزب اعتدال و توسعه اعلام کند که آقای نوبخت در سازمان برنامه و بودجه سیاستهای حزب متبوع خود را پیاده میکند. حتماً این گونه نیست. نه آقای نوبخت، چنین حرفی را تأیید میکند و نه حزب اعتدال و توسعه قاعدتاً این موضوع را قبول خواهد کرد. ما کوچکترین صحبتی در مورد حزب اعتدال و توسعه نکردهایم. من وقتی بیانیه حزب اعتدال را دیدم، تعجب کردم. اگر از آقای نوبخت در موضع رئیس سازمان برنامه و بودجه انتقاد شود یعنی منتقد حزب ایشان هستیم؟ ما منتقد حزب ایشان نیستیم. مطلقاً بیانیه ما ناظر به حزب اعتدال و توسعه نبوده است. هیچ مطلبی را علیه این حزب نگفتیم. احترام خاصی هم برای دوستان در این حزب قائل هستیم. ولی به خودمان حق میدهیم که اگر در مورد مسائل مملکت از جمله نسبت به مقامات و مسئولان انتقادی داریم آن را مطرح کنیم.
اما همین بیانیهها طی این چند روز باعث شده که خیلیها از برهم خوردن ائتلافی که در سال 92 و برای انتخابات ریاست جمهوری بین اعتدالیها و اصلاحطلبان شکل گرفته بود، حرف بزنند...
ما هیچ وقت با اعتدال و توسعه ائتلافی نداشتیم. ما حامی دکتر روحانی بودیم و هنوز هم ایشان مورد حمایت ما قرار دارند. نسبت به کل دولت و شخص روحانی و همکارانشان هم، همیشه موضع ما حمایت همراه با انتقاد بوده و چیز جدیدی هم نیست. شما در روزنامه ایران باید آموزش بدهید که انتقاد حق همه است. آقای نوبخت خودش میتواند جواب بیانیه کارگزاران را بدهد. بهتر این است که خود آقای نوبخت در مورد کارکردش در سازمان برنامه و بودجه از خود دفاع کند. چه اشکالی دارد؟ ایشان میتواند پاسخ دهد یا ما را دعوت به مناظره و مذاکره کند. همه اینها قابل انجام است. اما اینکه صرف انتقاد از سازمان برنامه موجب شود که یک حزبی علیه حزب دیگری بیانیه بدهد، به نظرم مناسب نیست.
پای آقای جهانگیری هم در این میان به وسط آمد...
نمیدانم واقعاً بیانیه حزب کارگزاران چه ربطی به آقای جهانگیری دارد. حزبی بیانیهای میدهد و نظر خود را اعلام میکند.
پیشنهاد شما برای حل این موضوع چیست؟
اختلافی که وجود ندارد. اینکه اگر کسی از رئیس جمهوری حمایت کرده، همیشه از مسئولان اجرایی کشور هم حمایت کند، تصور غلطی است. در ضمن ما آمادگی داریم که با هر فردی مناظره کنیم.
نظر شما