به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر، حسين دژاكام مديرعامل جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ و نويسنده کتاب "چهارده مقاله" در مراسم رونمایی ازاین کتاب گفت: اين كتاب به مباحث علمی حوزه اعتیاد میپردازد و من این مجموعه مقالات را تحت عنوان «چهارده مقاله» با هدف ارائه دیدگاه جدیدی نسبت به مفاهیم و مسائل مرتبط با مقوله اعتیاد و مواد مخدر تألیف و روش نوینی از درک و درمان اعتیاد را بهطور مفصل تشریح و تدوین کردهام.
دكتر پرویز افشار معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر نيز گفت: آشنايي من با مهندس دژاکام از سال 1379 است. در آن زمان در سازمان زندانها مسئولیت داشتم و اولین بار در جلسات ستاد، ايشان را دیدم و در نظریاتش متوجه شدم که فقط به موضوع جسم و روان توجه ندارد؛ بلكه به بعد سوم يعني جهان بینی توجه ويژهاي دارد.
وي افزود: کتاب "عبور از منطقه شصت درجه زیر صفر" مهندس دژاكام نيز نگاه جديدي به درمان اعتیاد و مصرف موادمخدر دارد، در آن زمان مهمترین اولویت به ویژه در زندانهای کشور، کنترل عواقب بهداشتی سوء مصرف مواد بود. متاسفانه HIV و هپاتیت به یک اپیدمی تبدیل شده بود و باور نمیکردیم روزی این دیدگاه، یک خانواده بزرگ چند ده هزار نفری را کنار خود داشته باشد. بسیار تلاش کردیم دیدگاه را توسعه دهیم و به سمت و سویی ببریم که همه گیری پیدا کند، خوشبختانه فصل مشترک و آشتی بین پزشکان و این دیدگاه ایجاد شد و دوستانم در جامعه پزشكي با یک نگاه علمی و با شواهد اجرایی کار را جلو بردند.
سخنگوي ستاد بيان داشت: مهندس ثروتی ندارد؛ ولی به نظر من ثروتمندترین آدم روی ایران است. اگر اشاره کند این خانواده پنجاه شصت هزار نفری که سهل است، حتی بستگان اینها هم یک کار بزرگی را انجام دهند که نیاز به یک سرمایه بسیار کلان دارد، من فکر می کنم هیچکس دریغ نخواهد کرد. به همین خاطر است که شعبات كنگره روز به روز توسعه پیدا میکنند، بدون اینکه تعلق خاطر و احساس نیازی به بخش دولتی داشته باشند.
افشار با بيان اينكه کنگره ۶۰ نگاهی به جیب مصرفکنندگان مواد مخدر ندارد، افزود: علت این امر که بعضی از سازمانهای غیردولتی ما بسیار موفقند و به نظر من موفق ترینشان کنگره 60 است، همین نگاه است.
وي ادامه داد: ما در ستاد مبارز با مواد مخدر وظیفه داريم دست آقای مهندس و دوستانشان را همیشه در دست خودمان داشته باشیم؛ بر این دستانی که برای نجات انسانها تلاش میکنند، بوسه بزنیم. خداوند می فرماید که مَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا؛ یک نفر فقط کفایت می کند برای اینکه ما خودمان به رستگاری برسیم. من مطمئن هستم که در این حرکت مقدس، آقای مهندس به رستگاری رسیده و امیدوارم دعای ایشان متوجه همه ما باشد که ما هم انشاءالله در این حرکت مقدس شریک باشیم.
در ادامه مراسم، رضا کارگشا، پزشک نیز با اشاره به مقاله نهم این کتاب، بیان کرد: در این کتاب گفته شده باید در زمان تجویز دارو برای بیماران مصرف کننده از سنجش و معیار استفاده شود؛ تغییر هر ماده مصرفی برای فرد مصرف کننده ۲۰ تا ۶۰ روز زمان لازم دارد تا آن ماده با بدن فرد سازگار شود.
همچنین مسعود حاج رسولی، دکترای فیزیولوژی ورزش با بیان اینکه باید واژه منفی معتاد از مصرف کنندگان برداشته شود و از این افراد با عنوان یک مسافر یاد کنیم، افزود: این مسافران سفر سه مرحله ای را دنبال میکنند؛ سه مرحله قطع مواد، رسیدن به تعادل و شناخت راز و رمز جهان است. قطع مصرف مواد یک ترک نیست بلکه درمان است مسئلهای که متاسفانه در همه کتاب های پزشکی به عنوان ترک مواد یاد میشود.
وي افزود: باید بدانیم که در این سفر سه مرحلهای که یک پروتکل DST به وجود میآید به کجا میرویم؟ هدف کجاست؟ و در چه مسیری حرکت میکنیم؟ که این مسئله در کتاب چهارده مقاله حسین دژاکام عنوان شده است.
رضا دانشمند، روان پزشک نیز با اشاره به نگرش کنگره ۶۰ گفت: این کنگره مبتنی بر قواعد و اصولی بوده است که در قالب ساختار و سازماندهی جدی شکل گرفته و تلفیقی از جنبههای مختلف زیستی و روان شناختی اجتماعی است و یکی از مسائل بارز همبستگیهای موجود در این کنگره و تعیین کننده نگرشها و ادامه دادن اهداف یکسان است.
همچنین محسن زهرایی، ویراستار كتاب «چهارده مقاله» گفت: اين كتاب بیان واقعیات و حقایقی است در مورد شناخت بیماری اعتیاد، اوضاع و احوال مصرفکنندگان مواد مخدر و چگونگی روش درمان و دستاوردی است گرانقدر از تفکر و اندیشه ژرف مهندس حسین دژاکام، بنیانگذار جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰، در بستر تحقیق و مطالعات گسترده و مستمر و تا به امروز در هیچ زمان و مکان و در هیچ مکتوبی به این شیوه، گردآوری و تبیین نشده است.
گفتنی است؛ تئوری ایکس یکی از موضوعاتی بود که برخی از پزشکان و محققان حاضر در این مراسم با اشارهای جزئی به آن، جزئیاتی از یافتههای خود در خصوص این تئوری و اثرات درمانی بکارگیری آن بر روی تعدادی از بیماران را تشریح کردند.
بر اساس تئوری ایکس، بروز بیماری در افراد مختلف به دنبال عدم تعادل هورمونها، سیستم دفاعی و ... در بدن آنها اتفاق میافتد و به گفته پزشکان حاضر در این مراسم در 4 سال گذشته، 40 بیمار مبتلا به انواع بیماریها از جمله «اماس» مبتنی بر درمان برخواسته از این تئوری، تحت درمان قرار گرفتهاند که نتایج مثبتی را به همراه داشته و برخی از بیماران اماس که مجبور به تزریق داروهای خاص در هر هفته بودند، با این روش درمانی توانستهاند بدون نیاز به استفاده از داروهای قبلی، بیماری خود را کنترل کنند.
قرار است به زودی مقالهای در خصوص روش درمانی برخی بیماریها مبتنی بر تئوری ایکس به همراه نتایج تحقیقات 4 سالهای که بر روی بیماران تحت درمان با این روش انجام شده، منتشر شود.
این کتاب که حاوی 14 مقاله گوناگون در ارتباط با درمان اعتیاد است، در حالی رونمایی شد که یک نسخه از این کتاب در حراجی این مراسم، با قیمت 151 میلیون تومان به فروش رفت که بر اساس گفته حسین دژاکام، بنیانگذار و تئوریسین جمعیت احیای انسانی کنگره 60، این مبلغ صرف هزینههای تحقیقاتی و مطالعاتی برای درمان اعتیاد خواهد شد.
کتاب «چهارده مقاله» با ویراستاری محسن زهرایی و پیش گفتاری به قلم امین دژاکام با طرح جلد شانی دژاکام در شمارگان دوهزار نسخه از سوی انتشارات دژاکام در ۳۷۶ صفحه و قطع رقعی به چاپ رسیده است و در کتابفروشیهای سطح کشور و نمایشگاههای موقت پخش خواهد شد.
نظر شما