به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه در سال ۹۷ با حضور آیت الله سبحانی مرجع تقلید، حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب موقت نماز جمعه تهران و آیت الله رشاد رئیس شوراهای حوزه علمیه استان تهران در مصلی بزرگ شاه عبدالعظیم الحسنی(ع) برگزار شد.
در ابتداء این مراسم حجت الاسلام رحیمی صادق رئیس مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان تهران با اشاره به همزمانی آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه با ایام غدیر، اظهار داشت: در خطبه غدیر رسول اکرم(ص) تکلیفی به دوش همه مسلمانان می گذارند و می فرمایند «هرکسی در غدیر حاضر است برای غایبین پیام غدیر را برساند و حتی هرپدری تکلیف دارد تا وقتی زنده است نسل به نسل غدیر را منتقل کند».
وی خاطرنشان کرد: ولایت پژوهی در مدارس علمیه و تثبیت پیام غدیر در جامعه اسلامی وظیفه حوزه های علمیه است، درواقع تنها راه گسترش ولایت مداری و نجات آن از ولایت شعاری حوزه های علمیه هستند.
حوزه علمیه صرفا یک مرکز آموزشی صرف نیست
در ادامه این مراسم حجت الاسلام بهجت پور رئیس مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران با اشاره به اینکه امید است همگان پیام غدیر را دریافت کرده باشیم و بتوانیم آن را پیاده سازی کنیم تصریح کرد: تشویق به حضو در حوزه ها صرفا تشویق به حضور در یک نظام آموزشی نیست.
وی افزود: حوزه علمیه بار سنگین بازگرداندن مردم به فطرت و مراقبت رشد فطری مردم را دارد، حوزه پای در جای انبیاء گذاشته و تلاش می کند مردم آنچنان که به دنیا آمدند در جهت های مخالف قرار نگیرند و از مسیر واقعی خارج نشوند.
رئیس مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران تاکید کرد: در مناطق مختلف کشور هرکدام از حوزه ها یک کار ویژه دارند، در تهران تحصیل در اصل تحصیل در حوزه ای ویژه ای است و آن هم به طبع استان تهران است، زیرا تهران شاه راه ورود اندیشه های متعدد و متکبر است، جریان های اصلی هر تفکری درواقع در تهران رخ می دهد.
حجت الاسلام بهجت پور یادآور شد: پیام شکفتگی در همه ابعاد مختلف در تهران به گوش می رسد و آن هم از تهران است که نهایتا به سایر بخش های کشور می رود، مدیریت انقلابی یا مدیریت ناقص و حتی مدیریت سکولار پیامش از تهران به سراسر کشور سرازیر می شود.
وی افزود: مردم تهران باید بتوانند در این تحول از گذشته به حال و شرایط جدید با همه فراز و فرود ها مدیریت دینی بشوند، حوزه های علمیه سراسر کشور هم اگر بخواهند در شرایط تحول قرار بگیرند نیازمند یک الگو هستند و این الگو حوزه های تهران است.
رئیس مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران ادامه داد: حوزه برای اینکه بتواند تحولات چهل ساله انقلاب را به خوبی جمع بندی کند و فضا را برای ورود به بعد از چهل سالگی فراهم کند نیازمند یک نماد است و چه حوزه ای بالاتر از حوزه های علمیه استان تهران.
تحصیل در حوزه باید متناسب با شرایط اقلیمی، اجتماعی و فرهنگی یک منطقه باشد
حجت الاسلام بهجت پور خاطرنشان کرد: تنگه حوزه های علمیه در استان تهران است، ما اگر نتوانیم حوزه ها را به انجام شرایط جدید وقف بدهیم ابتدا حوزه و سپس مردم را از دست می دهیم و این ضایعه ای است که به سختی می توان آن را جبران کرد.
وی در مورد وظایف هرحوزه در هر استانی گفت: تحصیل در حوزه علمیه باید متناسب با شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقلیمی آن نقطه صورت بگیرد، گاهی نگاه به فضا جدید و حوادث پیرامونی و تحولات؛ گروهی را دست پاچه می کند، برخی تصور می کنند از همان ابتدا فضا برای فعالیت های اجتماعی و نقش های مختلف فراهم می شود و این موجب کم عنایتی و بی توجهی به منابع اصیل تحصیل در حوزه های علمیه می شود و این یک آسیب بزرگ است و باید به شدت از آن مراقبت کرد.
رئیس مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران تصریح کرد: دوره تفقه در دین در استان های تهران به معنای کنار گذاشتن ریشه های اصلی تحصیلی در حوزه نیست، زیرا تجددی که برپایه سنت نباشد عاقبت نخواهد داشت، بنابراین برای ورود به عرصه های مختلف نباید عجله کنیم، ورود نارس به عرصه های فرهنگی، تبلیغی، اجتماعی و.. بیش از آنکه به هدایت مردم کمک کند ضرر خواهد زد.
حجت الاسلام بهجت پور ابراز داشت: امروز انتظاری که از طلبه ها و حوزه های علمیه آن هم در شرایط استکبار جهانی می رود وظیفه ما را سنگین تر می کند، حوزه باید در کنار محرومین و مردم باشد، حوزه جریان سیاسی نیست که بنشیند و بگوید دیگران این شرایط بد را فراهم کرده و خودشان باید جواب بدهند بلکه حوزه مادر نظام و انقلاب اسلامی است و باید همیشه در صحنه باشد.
وی ادامه داد: کسانی که گرد ناامیدی را در کشور می پاشند و مردم را به سمت رفتار ناهنجار چون خرید کالاهایی مثل طلا، دلار و سکه میفرستند باید مورد برخورد قرار بگیرند و این کار حوزه است.
رئیس مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران تصریح کرد: در شرایط فعلی اگر بنا است در حوزه ها برنامه های آزاد اندیشانه باشد این برنامه ها باید در جهت گذراندن انقلاب از این عقبه سخت برگزار شود، حوزه های علمیه و طلاب آن جز جمعیت هایی هستند که سخت ترین فشارها اقتصادی در این دوره را تحول می کنند اما در همین شرایط تجمع برپا می کنند فریاد مظلوم سر می دهند.
حجت الاسلام بهجت پور در پایان گفت: حوزه های امروز باید شخصیت ابوطالبی پیدا کنند، ایشان خود شاید چیزی نداشتند اما از حقوق مردم مدینه دفاع می کردند، ما امروز ابوطالب هایی را نیاز داریم که جریان دشمن شناسی را ببیند و ندای مردم به گوش برسانند.
نظر شما