تلاش بانکها برای حفظ نقدینگی سپرده گذاران

تلاش بانکها برای حفظ سرمایه سپرده گذاران و جمع آوری نقدینگی سرگردان؛ نرخ سود بانکی را از ۱۵ به ۲۳ درصد افزایش داده و این یکی دیگر از تدابیر بانک مرکزی برای کاهش التهاب بازار سکه و ارز است.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تنش های بازار خودرو و سکه و از سوی دیگر نقدینگی سرگردان، بانک ها را به سمت جذب این سرمایه با افزایش نرخ سود ترغیب کرده است تا جایی که در اولین مراجعه به هریک از بانک های خصوصی و دولتی کارمندان بانکی بلافاصله بعد از سوال مشتری برای سپرده گذاری؛ نرخ بالای سود را دلیلی برای افتتاح حساب عنوان می کنند تا از این طریق به سود حتمی بدون ریسک برسند.

 

در همین رابطه به دنبال فرصت بانک مرکزی به شبکه بانکی برای تغییر یا تمدید سپرده مشتریان در چند روز اخیر شاهد افزایش نرخ سود بانکی از 15 درصد به 23 درصد هستیم که این نرخ 8 درصد بیشتر از نرخ متعارف مصوب شورای پول و اعتبار است.

 

بنابراین گزارش ایسنا نیز در خبری اعلام کرده است: "در زمان تمدید حساب‌ها، گذری بر شعب بانک‌ها و بررسی نرخ‌های سودی که به مشتریان پیشنهاد می‌شود از این حکایت داشت که اغلب بانک‌ها نرخ سود را تا ۲۳ درصد هم افزایش داده‌اند؛ به گونه‌ای که پیشنهاد متفاوتی برای مشتریان داشته و برای تمدید حساب‌های قبلی یا گشایش حساب‌های جدید نرخ سود بین حداقل ۱۸ تا ۲۳ درصد متغیر است. کارکنان شعب می‌گویند با توجه به فرصتی که از سوی بانک مرکزی در اختیار آن‌ها قرار گرفته تا در این چند روز که احتمالا تا ۱۱ شهریور ماه خواهد بود بتوانند به هر ترتیبی شده از بیرون رفتن سپرده‌ها جلوگیری کنند، از این رو برای سپرده‌های با مبالغ متفاوت نیز سود‌های مختلفی در نظر گرفتند.

 

در حالی نرخ سود بانکی در تیر ماه ۱۳۹۵ با مصوبه شورای پول و اعتبار به ۱۵ درصد کاهش پیدا کرد که با توجه به انحرافی که بانک‌ها از این نرخ داشتند در شهریور ماه سال گذشته بانک مرکزی طی دستورالعملی بانک‌ها را مکلف به کاهش نرخ سود به ۱۵ درصد کرد. اما قبل از اجرای این دستورالعمل در فاصله اول تا ۱۱ شهریور ماه فرصتی ایجاد شد تا بانک‌ها بتوانند سپرده‌های با نرخ بالا جذب کرده و یا حساب‌های کوتاه مدت را به بلند مدت تبدیل کنند، از این رو اکنون و در زمان فرا رسیدن سر رسید حساب‌های سال گذشته نگرانی از عدم تمدید حساب‌ها و خروج سرمایه از بانک‌ها برای حرکت به سمت بازار‌هایی همچون سکه و ارز و ایجاد التهاب در آن موجب شد تا شبکه بانکی به سمتی پیش برود که تا حدی مانع از خروج سپرده شود. بر این اساس اخیرا بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌ها اعلام کرد که سپرده‌های در فاصله‌ی دوم تا یازدهم شهریور ماه را تا مدت یک ماه تمدید کند."

 

 

 

 

 

کد خبر 724225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha