به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مجتبی زینی وند، رییس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای وزارت آموزش و پرورش در هفته دولت در دبیرستان البرز برگزار شد گفت: تقویت شورای آموزش و پرورش یک ضرورت است به همین منظور جلسات ماهانه این شورا برگزارمی شود و شاهد حضور گسترده استانداران دراین جلسات هستیم. خیلی از مسایل و مشکلات در این جلسات مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
وی افزود: یکی از کارهایی که در این چند ماهه مورد توجه قرار گرفت، تدوین و بازنگری آیین نامه های شورا بوده است.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش گفت: برای جلب مشارکت مردم، نظام جامع آموزش و پرورش تدوین می شود. پژوهش هایی هم انجام شده است که نتایج آن تا پایان مهر به سازمان مدارس غیردولتی داده می شود تا از مدل های مختلف برای جلب مشارکت استفاده شود.
زینی وند بیان کرد: نگاه سلیقه ای در جلب مشارکت مردم داریم که تدوین این نظام از نگاه سلیقه ای جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش مناطق مرزی مورد توجه قرار گرفته است گفت آیین نامه این موضوع هم تدوین شده است که در مرحله تصویب شورای عالی اموزش و پرورش است. این آیین نامه تکالیف نهادهایی که در خصوص آموزش و پرورش در مناطق مرزیی دارند وظیفه کمک رسانی دارند، مشخص کرده است.
رتبه بندی مدارس هیئت امنایی
رئیس سازمان مدارس غیردولتی درخصوص مدارس هیئت امنایی گفت: هدف اصلی استفاده از کمک های مردمی برای کیفیت بخشی است و تعدد این مدارس کیفیت را تحت الشعاع قرار داده بود. سیاست ما افزایش کیفیت به جای افزایش کمیت است.شاخص هایی را برای مدارس هیئت امنایی تدوین کرده ایم تا این مدارس رتبه بندی شوند.
وی همچنین از راه اندازی سامانه جامع نظارت بر مدارس هیئت امنایی خبر داد.
زینی وند گفت: امروز فناوری نوین به مدد تمام بخش های جامعه آمده اند. نظام اموزشی علی رغم افزایش تکنولوژی نتوانسته در بسط عدالت اموزشی و تحت پوشش قرار دادن بازمانده از تحصیلان از فناوری های نوین استفاده کند. سازمان مدارس غیردولتی آموزش از راه دور را دنبال می کند. سال گذشته در 8 مدرسه استان البرز و مدارس زلزله زده کرمانشاه 4 مدرسه خارج از کشور برنامه آموزش از راه دور را اجرا کردیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص مدارس غیردولتی گفت: چند سیاست محوری را از سال گذشته دنبال می کنیم که می توان به ارتقای جایگاه حرفه ای و توانمند سازی نیروهای مدارس غیردولتی اشاره کرد. در سامانه الگوی تعیین شهریه یکی از آیتم ها بحث معلمان مرتبط با رشته تحصیلی، بوده است.
وی افزود: سامانه فعالیت های فوق برنامه مدارس غیردولتی تدوین کرده ایم. فعالیت ها خارج از برنامه آموزشی فقط در قالب مهارت آموزی تعریف شده است.نظارت جامع در دو قالب راهبردی و میدانی بود که دستوالعمل آن تدوین شده است و کلیه نظارت ها در قالب دستورالعل نظارت جامع است.
افزایش شهریه نداریم
زینی وند بیان کرد: نوسانات اقتصادی از حیث برنامه آموزشی تاثیر نگذاشته است اما ازحیث هزینه ها موسسان بامشکلات جدی مواجه هستند و برای افزایش شهریه درخواست کرده اند. سیاست ما این است که آنچه در الگوی شهریه ارایه داده ایم، شهریه مدارس غیردولتی انجام گیرد و افزایش شهریه را نخوهیم داشت.
معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: امسال آمار مدارس غیردولتی افزایش یافته است و تقاضای درخواست توقف کمتر بوده است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار شبستان مبنی بر بازنگری دستورالعمل پرورشی در مدارس غیردولتی گفت: سال گذشته کارگروهی از مدرسه داران تعلیم و تربیت و مربیان پرورشی تشکیل داده ایم. یک کار پژوهشی هم انجام شد و اسیب های مدارس غیردولتی شناسایی شد. این دستوالعمل که متناسب با اقتضات روز تدوین شده در سال تحصیلی جدید به مدارس غیردولتی ابلاغ می شود.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی درباره ی پوشش تحصیلی مدارس خرید آموزشی مدارس غیردولتی گفت: پوشش مدارس غیردولتی با خرید خدمات آموزشی 12.5 درصد است که تکلیف ما در برنامه ششم توسعه رساندن پوشش تحصیلی به 15 درصد است.
وی با بیان اینکه بیشترین مورد شکایت مربوط به شهریه اضافی بوده است گفت: تعداد32 مدرسه استرداد شهریه داشتند. چیزی حدود 600 میلیون تومان از مدارس غیردولتی تهران استرداد شده است.
زینی وند با بیان اینکه متولی مدارس غیردولتی سازمان است گفت: نظارت مدارس توسط شورای نطارت سازمان مدارس غیردولتی صورت می گیرد. هیچ نهاد و دستگاهی همانند تعزیرات نمی تواند ورود پیدا کند.
نظر شما