به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر ابراهیم بازخانه ای، رئيس مركز بهداشت بجنورد امروز دوشنبه پنجم مردادماه در جمع خبرنگاران در ارتباط با مسمومیت اهالی صندل آباد بجنورد گفت: اقدامات پيشگيرانه و بررسي مشكل صندل آباد بلافاصله با حضور رياست و تيم بهداشتی و درمانی دانشگاه انجام شد و خوشبختانه مشكل با پيگيري ها و اقدامات پيشگيرانه دانشگاه پس از گذشت ٤٨ ساعت كنترل شد.
وی افزود: نمونه برداري از آب (انشعابات و مخزن اصلی آب) و نمونه گيري از مواد غذايی، نانوايي ها و ...به سرعت و دقت و با ظرافت خاصي انجام شد.
دکتر بازخانه ای، با تأكيد بر ضرورت كنترل مداخله هاي غير مجاز و غیر مرتبط تصريح كرد: در حوزه بهداشت محيط، مبارزه با بیماری ها، آب و فاضلاب اقدامات جدي در منطقه انجام شد.
وي همچنين به اهميت بهسازي ساختار محيطي اشاره كرد و اظهار داشت: خوشبختانه نتايج تمام آزمايشات ميكروبي، شیمیایی و سم شناسي آب منفي بود و نمونه ها برای آزمايشات تكميلي به تهران فرستاده شد.
رئیس مرکز بهداشت بجنورد با بيان اين كه احتمال می رود مشكل صندل آباد يك رخداد همه گيري ويروسي باشد، خاطرنشان كرد: ٥٠ نفر در اين مدت بستري و ٤٠ نفر به طور سرپايي درمان شدند.
دکتر احمد هاشمی، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم در ادامه این نشست خبری در خصوص مشكل پيش آمده در روستاي صندل آباد گفت: پيشگيري و كنترل اپيدمي بيماري ها وظيفه حوزه بهداشت دانشگاه است و گاهي ممكن است عامل بيماري زا به طور موقت وارد چرخه ایجاد بیماری گردد و خود به خود از بین برود و یا با اقدامات بهداشتی کنترل شود.
وی افزود: مشكل روستاي صندل آباد با پيگيري ها، مداخلات و اقدامات پيشگيرانه و به موقع تيم بهداشتی و پزشكي دانشگاه رفع شد.
وي تصريح كرد: در تمام روستاهاي استان به طور روزانه كلرسنجي و هر دو ماه آزمايشات بيوشيميايي مربوطه انجام مي شود و خوشبختانه مشکل آب شرب در هیچ نقطه ای وجود نداشته است.
در ادامه این نشست، دکتر محمود عباسی، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در خصوص سوال از سن بازنشستگي كاركنان دانشگاه گفت: سن بازنشستگي كاركنان دانشگاه در مقطع كارشناسي و پايين تر از آن، ٣٠ سال و سن بازنشستگي در مقطع كارشناسي ارشد و بالاتر از آن نیز ٣٥ سال است.
وي بیان كرد: در خصوص تقاضاي هر كدام از كاركنان به منظور كاهش يا افزايش سنوات اشتغال به خدمت، كميته منابع انسانی با بررسی منابع مالي دانشگاه تصميم مي گيرد.
وی در خصوص به تعويق افتادن بهسازي جاده بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد گفت: راه و شهرسازي متولي اين امر است و دانشگاه وظيفه اي در خصوص بهسازي جاده ندارد اما به طور مکرر از سوی دانشگاه پيگيري صورت می گیرد و قول مساعد برای این که به زودي يك لاين جاده به بهره برداري برسد، داده شده است.
دکتر محسن رعنایی، مديركل بيمه سلامت خراسان شمالی هم در ادامه این نشست گفت: افراد داراي بيمه سلامت همگاني فقط در مراكز دولتي ويزيت مي شوند و اين نوع بيمه در مراكز غير دولتي قابليت بيمه اي ندارد.
وی افزود: نمي توانيم پزشكان را اجبار به عقد قراردادهای بیمه کنیم اما براي مديريت بهینه و ایجاد وضعيت بهتر قوانيني وضع شده است.
دکتر احسان روشن روان، مديركل انتقال خون خراسان شمالي نيز گفت: سازمان انتقال خون در سال گذشته پاسخگوي بالغ بر ٩٤ درصد نياز خوني مراكز درماني استان بوده است.
وی به ضرورت فرهنگ سازي اهداي خون در جامعه اشاره كرد و افزود: سال گذشته مجوز ارسال پلاسماي مازاد به خارج از كشور اخذ شد و پلاسمای ارسالي بر خلاف تصور عموم، پلاسماي مازاد مصرف بيماران استان بوده است.
نظر شما