به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، احمد بخشی، مدیرگروه پژوهشی افغانستان در دانشگاه بیرجند امروز (5 شهریور) در نشست همکاری های علمی و دانشگاهی با حضور استاندار خراسان جنوبی، والی ولایت فراه جمهوری اسلامی افغانستان و روسأی دانشگاه های استان با بیان اینکه در حال حاضر 70 دانشحو افغانی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند، گفت: در جهت تحصیلات تکمیلی اساتید برای دوره های ماستری و دکتری می توان همکاری کرد و طرح های تحقیقاتی مشترک با ولایت فراه انجام داد.
مدیرگروه پژوهشی افغانستان در دانشگاه بیرجند به تبادل استاد و دانشجو بین موسسه آموزشی عالی فراه با دانشگاه های خراسان جنوبی تاکید کرد و افزود: تسهیلات لازم جهت شرکت اساتید و محققین در کنفرانس ها، سمپوزیوم ها و کارگاه های آموزشی که در دو دانشگاه برگزار می شود، اختصاص یابد.
وی همچنین مبادله منابع علمی و پایان نامه های دانشجویی به صورت فیزیکی و الکترونیکی، تسهیل و فراهم کردن امکانات لازم جهت برگزاری بازدیدهای علمی، فرهنگی و ورزشی برای اساتید و دانشجویان و تسهیل و فراهم نمودن امکان استفاده از فرصت های مطالعاتی و دوره های کوتاه مدت به صورت متقابل بین ایران و افغانستان را پیشنهاد داد.
بخشی با بیان اینکه خراسان جنوبی با جمعیت بالای 700 هزار نفر دارای پتانسیل و ظرفیت های کشاورزی، معدنی، مجتمع های کشت و صنعت، دانشگاه و بازارچه های مرزی است، عنوان کرد: در صورت استفاده بهینه و حذف بروکراسی پیچیده اداری می توان این پتانسیل ها در خدمت کشور در حال توسعه و بازسازی افغانستان قرار گیرد تا دستاوردهای مثبت سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی را برای کشور و خراسان جنوبی به ارمغان بیاورد.
وی با بیان اینکه باید هر چه سریعتر موافقت نامه های امضاء شده بین دو کشور اهتمام شود تا در کنار اعتمادسازی متقابل، زمینه برای حضور بیشتر فراهم شود و فرصت های خدادادی ناشی از جغرافیا و اصل مجاورت بر اثر غفلت و یا کم کاری به تهدید تبدیل نگردد، گفت: در این زمینه مسئولان دو استان همجوار خراسان جنوبی و فراه باید پیگیری های لازم را برای راه اندازی پروازهای بیرجند به فراه، کابل و هرات را انجام دهند.
مدیرگروه پژوهشی افغانستان در دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه جاده مواصلاتی ماهیرود به فراه تکمیل شود، ادامه داد: باید زمینه تکمیل و گسترش مراکز فنی و حرفه ای فراهم شود و کنسولگری افغانستان در بیرجند و کنسولگری ایران در فراه ایجاد شود.
بخشی خواستار راه اندازی محور ترانزیتی شرق و فعال سازی هر چه سریعتر چابهار، تبدیل خراسان جنوبی به بارانداز ترانزیت شرق کشور، ایجاد واحد بین الملل دانشگاه بیرجند و تبدیل خراسان جنوبی به قطب مطالعاتی افغانستان در کشور شد و بیان کرد: اگر از این موارد غفلت شود کشورهای دیگر که حتی مزیت ها و فرصت هایی مانند ایران را دارا نمی باشند از آن استفاده خواهند کرد.
احمد خامسان رئیس دانشگاه بیرجند هم اظهار کرد: دانشگاه بیرجند به عنوان اولین و بزرگترین دانشگاه خراسان جنوبی در سال ۵۶فعالیت آموزشی و علمی خود را با ایجاد دانشکده علوم و پذیرش 120 دانشجو آغاز کرده است.
وی بیان کرد: اکنون تمام گرایش های علمی کشور را در دانشگاه های استان خراسان جنوبی می توانیم پوشش دهیم.
خامسان با بیان اینکه دانشگاه بیرجند علاوه بر فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و دارا بودن امکانات منحصر به فرد در سطح دانشگاه های کشور در امر گسترش آموزش عالی در منطقه شرق کشور و خراسان بزرگ نقش برجسته و ارزنده ای دارد، گفت: در حال حاضر این دانشگاه 12 هزار دانشجو و 328 عضو هیأت علمی دارد.
وی با اشاره به وجود 11 دانشکده در دانشگاه بیرجند، ادامه داد: در حال حاضر 45 گروه آموزشی با 318 کد رشته در دانشگاه بیرجند داریم.
خامسان بیان کرد: دانشگاه بیرجند در راستای انجام رسالت آموزشی و علمی خود دارای بیش از 190 هزار متر مربع فضای آموزشی شامل کلاسهای درس، آزمایشگاهها و کارگاههای مجموعههای تحقیقاتی، کتابخانهها، خوابگاههای دانشجویی، فضاهای مذهبی، فرهنگی و ورزشی، بخشهای ستادی و اداری و رفاهی است.
رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه این دانشگاه برخوردار از 180 آزمایشگاه و کارگاه آموزشی و پژوهشی است، گفت: برخی از آزمایشگاههای پژوهشی دارای امکانات و تجهیزات منحصر به فردی در سطح کشور است.
خامسان با توجه به مرز مشترک استان خراسان جنوبی با کشور افغانستان برای ارائه هرگونه خدمات و همکاری آموزشی و علمی با ولایت فراه افغانستان اعلام آمادگی کرد.
نظر شما