به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، آیت الله سید احمد خاتمی، عضو هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد پیش بینی خود از جلسه سوال از رییس جمهور گفت: من پیش بینی خاصی ندارم از نظر شخصی خودم نه به عنوان هیات رئیسه، انتظار متانت از نمایندگان مجلس می رود نمایندگان با متانت سوال کنند و رییسجمهور نیز با متانت و مستند و منطقی صحبت کند و رییس جمهور به دور از عصبانیت جواب منطقی بدهد.
وی با اشاره به اینکه همه ما در یک کشتی هستیم، قرار نیست قوه ای ضایع یا کمرنگ شود، گفت: هر سه نهاد، نهادهای مشروع نظام هستند و این موضوع یک مانور دموکراسی است که برای اولین بار اتفاق می افتد که امیدواریم تمرین مردم سالاری باشد و هر سه قوه تکالیف شان انجام دهند و حق شان ادا شود.
آیت الله خاتمی با اشاره به برگزاری پنجمین اجلاس رسمی خبرگان رهبری گفت: اجلاس پنجم مجلس خبرگان در سیزدهم و چهاردهم شهریور از ساعت 8 و 30 دقیقه برگزار می شود. دستور اجلاس نطق رییس مجلس خبرگان و سپس هر یک از اعضا می تواند حداقل 15 دقیقه صحبت کند و سپس سخنرانی شخصیت مدعو است که به دلیل دغدغه مجلس خبرگان و رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم دستور کار این اجلاس همین موضوع قرار دارد.
وی ادامه داد: برخی می گویند این موضوع ربطی به خبرگان ندارد. در ماده 52 آمده است به منظور آگاهی مستمر اعضای مجلس خبرگان نسبت به تحولات داخلی و جهانی در خصوص مسایل امنیتی-اقتصادی کمیسیونهایی با نام های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با عضویت اصلی 11 نفر و پنج نفر به عنوان اعضای علی البدل تشکیل شود.
سخنگوی مجلس خبرگان ادامه داد: موضوع اجلاس پنجم میزان تحقق مطالبات رهبری در بهبود وضعیت اقتصادی و حل مشکلات معیشتی مردم است. از روسای سه قوه دعوت کردیم تا برای رفع مشکلات مردم اقدامات خود را گزارش بدهند.
رییس جمهور از شرکت در اجلاس پنجم خبرگان عذرخواهی کرد
وی در مورد دعوت از رییس جمهور در این اجلاس اظهار کرد: دو هفته پیش از رییس جمهور برای شرکت در این اجلاس دعوت کردیم و ایشان عذرخواهی کردند و گفتند معذور از شرکت هستند؛ ما عذر ایشان را نمی دانیم اما می دانیم که این جلسه، جلسه خوبی است تا ایشان حرف هایی را بشنوند و دغدغه های خبرگان رهبری را که از شخصیت های برجسته کشوری هستند، بدانند. همچنان معتقدیم که رییس جمهور عذر خود را برطرف و در این جلسه حضور پیدا کنند، این جلسه برای رییس جمهور فرصت مناسبی است.
آیت الله سیداحمد خاتمی ادامه داد: رییس قوه قضاییه نیز قول دادند تا در این جلسه حضور یابند. همچنین رییس مجلس خبرگان نیز قول مساعد دادند تا در این جلسه تشریف بیاورند. پیش بینی ما این است که انشاءالله جلسه پرشوری از سوی اعضای خبرگان شکل بگیرد. هدف این جلسه روشن شدن واقعیت هاست و مجلس خبرگان در پی مچ گیری نیست.
وی در مورد موضوعات دیگر این اجلاس اظهار کرد: در این اجلاس انتخابات کمیسیونهای مجلس خبرگان رهبری برگزار می شود که شش کمیسیون اعضایشان انتخاب خواهند شد. افتتاحیه این دوره از مجلس خبرگان خردادماه و اسفندماه گذشته برگزار شد و دو سال از انتخاب اعضای کمیسیون ها می گذرد، باید اعضای کمیسیون ها مجددا انتخاب شوند، تاکنون فرصت نشده است تا عضویت اعضای گذشته تمدید شود. در این اجلاس اعضای کمیسیون ها مجددا انتخاب می شوند. هر کمیسیون دارای یک نفر رییس، دو منشی، یک نخبه است که برای دو سال انتخاب می شوند و البته انتخاب مجدد اعضای قبلی نیز بلامانع است. در پایان این اجلاس کمیته پنج نفره ای محورهای بیانیه پایانی را انتخاب و در مجلس خبرگان مصوب می شود.
وی اظهار کرد: ماده پنج مجلس خبرگان موضوع موارد و مسایل حساس اجتماعی و سیاسی است که با کسب موافقت اکثریت اعضا در صورت اتفاق آرا از سوی مجلس خبرگان اعلام می شود. بررسی طرح های پیشنهادی در اجلاس گذشته، ارایه طرح های پیشنهادی انتخابات مجلس خبرگان از دیگر موضوعات اجلاس پنجم است.
عضو هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری از دیدار اعضای خبرگان رهبری با رهبر انقلاب خبر داد و گفت: پس از اجلاس دو روزه در روز پنجشنبه 15 شهریور اعضای مجلس خبرگان به زیارت مرقد امام (ره) رفته و سپس با رهبر انقلاب دیدار خواهند کرد.
وی در مورد جلسات کمیسیون های مجلس خبرگان نیز اظهار کرد: کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان با موضوع اصل 11 قانون اساسی از ابتدای تشکیل تاکنون 13 جلسه تشکیل داده است که در آن به بررسی شاخص های رهبری نظام اسلامی، بررسی مسایل جاری کشور و منطقه و اغتشاشات سال 96 سه محور هیئت اندیشهورزی و پاسخ به نامه آیت الله جنتی، بررسی مسایل و مشکلات اقتصادی و معیشتی و میزان تحقق مطالبات رهبری در این زمینه است.
آیت الله خاتمی در مورد هیئت اندیشهورز نیز اظهار کرد: این هیئت از جمله جماعتی بودند که در خبرگان بسیار خوب کار کردند و شش جلسه تشکیل دادند. دستور کار آنها تحقق عدالت و مبارزه با فساد در چهارچوب ارزش های انقلاب بوده است.
وی در مورد کارگروه اقتصادی مجلس خبرگان گفت: دستور کار این کارگروه پیگیری اقتصاد مقاومتی و عدالت اجتماعی، بررسی وضعیت بانک ها، وضعیت موجود اقتصادی و وضعیت مطلوب است.
عضو هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به کارگروه های دیگری از جمله کارگروه دین و اندیشه، کارگروه علمی و فناوری مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: هر یک از این کارگروه ها پنج جلسه تشکیل دادند که از جمله دستور کار کارگروه دین و اندیشه می توان به بررسی نقش انقلاب اسلامی در پیشرفت و پسرفت ایمان و تدین در جامعه اشاره کرد. کارگروه اجتماعی از دیگر کارگروه های مجلس خبرگان است که این کارگروه نیز پنج جلسه تشکیل داده است و دستور کار آن عبور از وابستگی ها بر اساس شعار نه شرقی و نه غربی است.
وی در مورد کمیسیون های دیگر مجلس خبرگان گفت: کمیسیون 107 در قانون اساسی در انتخاب رهبری در بحران ها نقش دارد. در این کمیسیون تعیین کمیته ویژه سه نفری، بررسی شرح وظایف کمیسیون، تعیین کمیته ویژه سه نفری و بررسی شرح وظایف کمیسیون و استفساریه از بیانات رییس جمهور از جمله اقدامات آنها برشمرده شده است. این کمیسیون تاکنون سه جلسه تشکیل داده است.
آیت الله سیداحمد خاتمی کمیسیون سیاسی و اجتماعی را از دیگر کمیسیون های مجلس خبرگان اعلام کرد و گفت: این کمیسیون از ابتدای تشکیل دوره دو ساله تاکنون 44 جلسه تشکیل داده است. از اهم موضوعات این جلسات می توان به بررسی آسیب ها و تهدیدات فضای مجازی، بررسی مسایل معیشتی با حضور کارشناسان، بررسی AFTF، بررسی مسایل فرهنگی، مسایل منطقه و مسایل اقتصادی، مفاسد اقتصادی و قاچاق بوده است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد راهکار عملی برای مکلف کردن سه قوه در خصوص رفع مشکلات معیشتی مردم گفت: می دانید که وظیفه قانونی خبرگان دو وظیفه انتخاب رهبری به عنوان نیاز و مراقبت از رهبری برای اینکه رهبر واجد شرایط بماند، است. مقام معظم رهبری فراتر از این وظیفه خبرگان را دیدند و مطالبه گری را وظیفه اصلی خبرگان می دانند و اعلام کردند تنها به دادن بیانیه اکتفا نکنید بلکه ایشان معتقد به صدور قطعنامه هستند.
راهکار خبرگان برای حل مشکلات مردم گفتمانسازی است
سخنگوی مجلس خبرگان اظهار کرد: راهکار قانونی برای الزام سه قوه نداریم اما مجلس خبرگان با این عظمت می تواند زمینه ساز رفع برخی از مشکلات باشد و می توان این مطالبات را به عنوان خواست عمومی مطرح کنیم زیرا نمایندگان، نمایندگان مردم هستند و راهکار خبرگان گفتمان سازی است که این امر می تواند زمینه ساز اجرا باشد.
وی در مورد اتفاقات مدرسه فیضیه در روز عرفه اظهار کرد: تاکید می کنم پاسخ به این سوال در حوزه خبرگان نیست و پاسخ من ربطی به خبرگان و هیئت رییسه ندارد. حوزه ها طی قرن ها با زعامت مراجع اداره شدند و امروز هم با زعامت مراجع اداره می شوند یعنی جامعه مدرسین پیشنهاد می دهند و هفت نفر از مراجع عظام تقلید که از جمله آنها رهبر انقلاب است کتبی یا شفاهی این جمع را نصب می کنند که به عنوان شورای عالی حوزه هستند.
وی اظهار کرد: هر حرف حوزه حرف مستقیم مراجع شناخته شده که از سوی حوزه یا شورای عالی حوزه مطرح می شود اما اینکه حوادثی که در آن روز اتفاق افتاد جزو حواشی است و موضع ما همان موضع مراجع است اما اجمالا می گوییم ای کاش این حواشی نبود، حرف زده می شد و این حواشی پیش نمی آمد. معتقدم با توجه به وضعیت معیشت مردم و مشکلات اقتصادی مسئله اصلی مردم این موضوع است و نباید حاشیه سازی شود تا از مسئله اصلی که ساماندهی معیشت و ساماندهی اقتصاد مردم و توجه به مسایل فرهنگی و اقتصادی مردم است، غافل نشویم.
وی در مورد نقد حوزه از سوی رحیمپورازغدی نیز گفت: نقد و تعدیل این سخنان موج جدیدی ایجاد خواهد کرد و معتقدم این موج، موج رسمی کشور نیست و رهبر انقلاب به ما یاد دادند مسایل را اصلی و فرعی کنیم. در شرایط کنونی پرداختن به مسایل فرعی را اولویت نمی دانیم گرچه سکوت نمی کنیم اما وارد این موضوع هم نمی شویم و مناسب نمی دانیم و معتقدیم باید مسایل اصلی و فرعی شود و به مسایل اصلی پرداخته شود.
نظر شما