حسین مسگرانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: از مهمترین نوع موسیقی در بین اقوام مختلف ایران اسلامی موسیقی حماسی و روایی می باشد که انتقال دهنده حماسه ها، داستان ها و به نوعی ادبیات شفاهی آن سرزمین بوده است. حماسه، دلاوری و دلاور مردی ایرانیان در موسیقی پهلوانی و حماسی نمود پیدا می کند و البته این نوع از موسیقی در سیستان و بلوچستان جایگاه خاص و ویژه ایی دارد. چهره هایی همچون ملا کمالان هوت، ملا موسی، ملا غلام قادر، قادر بخش، فیض محمد در موسیقی حماسی سرآمد بوده اند و در زمان خود با روایت و شرح داستان های حماسی وعاشقانه خود نقش رسانه را ایفا می کردند.
وی افزود: در راستای حفظ و اشاعه موسیقی حماسی و پهلوانی در سطح کشور اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان با همکاری سازمان منطقه آزاد چابهار و انجمن موسیقی کشور تصمیم به برگزاری اولین جشنواره موسیقی حماسی و روایی کمالان را دارد و با توجه به برگزاری اولین دوره جشنواره موسیقی آواها و نواهای وحدت در سال گذشته و تاثیر بسیار عمیق آن در بین هنرمندان موسیقی استان و همچنین کشف استعداد های جوان و گمنام در موسیقی استان بنا به ضرورت همزمان دومین دوره جشنواره استانی موسیقی آواها و نواهای وحدت نیز برگزار می گردد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان ادامه داد:شناسایی واعتلای موسیقی حماسی و روایی که در بین اکثر اقوام ایرانی وجود دارد، شناسایی ظرفیت ها و استعدادهای جوان در این نوع از موسیقی نواحی و ایجاد فرصت رشد به آن ها، ایجاد فضایی جهت تبادل اندیشه و فکر بین هنرمندان این نوع از موسیقی ، ایجاد فضای پژوهشی برای پژوهش گران و صاحبنظران موسیقی قومی و نواحی کشور و کمک به حفظ ادبیات، اشعار و روایت های که به واسطه موسیقی روایی به جا مانده از اهداف برگزاری جشنواره ملی موسیقی حماسی و روایی کمالان است.
مسگرانی گفت: جشنواره دو بخش ملی و استانی دارد که در بخش ملی گروه های موسیقی حماسی است که از سراسر کشور دعوت می شوند.
وی افزود: این بخش به صورت غیر رقابتی برگزار می گردد؛ گروه ها با کمک دفتر موسیقی کشور و معاونت هنری هر استان احصا و دعوت می شوند و در طی سه روز در کنار هم به اجرا می پردازند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خاطرنشان نمود: بخش استانی این جشنواره به صورت گروهی و انفرادی تقسیم می شود.
مسگرانی گفت: بخش گروهی رقابتی می باشد که گروه ها براساس فراخوان آثار خود را به دبیرخانه ارسال می کنند و فقط 15 گروه پس از بازبینی آثار به جشنواره راه پیدا می کنند.
وی افزود: بخش تک نوازی به صورت رقابتی می باشد که افراد براساس فراخوان آثار خود را به دبیرخانه ارسال می کنند و در هر رشته تک نوازی فقط 10 نفر به جشنواره راه پیدا می کنند.
مدیرکل فرهنگ وو ارشاد اسلامی استان تصریح کرد: رشته های تک نوازی: قیچک بلوچی- قیچک سیستانی- رباب- بنجو- دهلک- دونی- دایره (سیستانی و بلوچی)- دهل و سرنای سیستانی و بلوچی در بخش تک نوازی با هم به رقابت می پردازنند.
مسگرانی گفت: تاریخ مراسم افتتاحیه و آغاز بخش رقابت در مرحلۀ دوم 9 شهریور ماه سال 1397 در شهر بندری چابهار می باشد.
وی افزود: در این مرحله نفرات و گروههای برتر به مدت دو روز با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
مسگرانی گفت: تاریخ برگزاری مراسم اختتامیه 11 شهریور ماه سال 1397 در شهر چابهار؛ که در این مراسم جشنواره کار خود را با معرفی نفرات یا گروههای برگزیده در هر رشته، اهدای جوایز و تجلیل از هنرمندان موسیقی حماسی از هر استان پایان می دهد.
نظر شما