نبود نگاه آمایشی به هنر از مشکلات این حوزه در کشور است

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از مشکلات در حوزه هنر این است که کمتر نگاه آمایشی به هنر داشته ایم طوری که گاهی بعضی از نقاط تمنای این را دارند که بتوانند برای یکبار در سال میزبان جشنواره های هنری باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید محمد مجتبی حسینی امشب (۳ شهریور) در آیین افتتاح سمپوزیوم هنری استان و پنجمین دوسالانه بین المللی خوشنویسی ایران که در سرای سعدالسلطنه قزوین برگزار شد، بیان کرد: شعر و خوشنویسی ۲ هنر بدیع کشور ما هستند و هر صاحب امتیازی که در آسمان هنر ایران قد کشید ناخودآگاه در شعر و شاعری دستی داشت.

 

وی ادامه داد: در کشوری که سعدی، حافظ و مولانا دارد شاعر شدن سخت است و همچنین با داشتن خطاطانی همچون میرعماد خطاط شدن دشوار است و بسیار صبر و مشقت و تمرین لازم است تا پا در رکاب بزرگان آسمان ادب و هنر ایران نهاد.

 

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: در سال هایی که هنر خوشنویسی در معرض نسیان قرار داشت، شمع وجود خوشنویسان این هنر را زنده کرد تا جایی که بزرگان خوشنویسی از بزرگترین خانواده های هنر کشور شده اند.

 

وی افزود: به ویژه در طول چهل سال اخیر، این امر امتیازی است که باید مراقب آن باشیم تا این هنر اصیل به فراموشی سپرده نشود.

 

حسینی تصریح کرد: یکی از مشکلات هنر کشور این است که کمتر نگاه آمایشی به هنر داشته ایم طوری که گاهی بعضی از نقاط تمنای این را دارند که بتوانند برای یکبار در طول سال میزبان جشنواره های هنری باشند.

 

وی اعلام کرد: گاهی در جریان تجلیل ها، فراموش می کنیم که قابلیت باید در شخص جمع شود تا وی را شایسته تقدیر کند اما با قاطعیت می توان گفت قزوین جزو معدود شهرهایی است که دارای این زمینه تقدیر است و امروز یکی از رویدادهای ثابت تقویم کشور در حال برگزاری است و این باور پذیری مسُولان حاصل رفتار مدبرانه آنها است.

 

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شخصیت ملکمحمد قزوینی و انتخاب پیام وی در دوسالانه خوشنویسی تأکید کرد: پیام ملکمحمد در انتخاب پنجمین دوسالانه این است که نوآوری در خوشنویسی یکی از راه های حفظ سنت های این هنر است.

 

وی گفت: آثار ملکمحمد نشانه ای از تلاش در مقابله با سنت و یکی از نشانه های احترام به سنت است و آثار وی نمک خط و خوشنویسی است که حلاوت خاصی به این هنر می بخشد.

 

حسینی یادآور شد: ما این امر را به فال نیک می گیریم که برای ثابت ماندن هنر خوشنویسی نیازمند بیان نو هستیم و این بیان منافی سنت نیست بلکه این چراغ پررونق را پرفروغ تر می کند.

 

 

کد خبر 723656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha