خبرگزاری شبستان: سیاسیون تا روز ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ بر محبوبیت دولت دوازدهم اتفاق نظر داشتند تا اینکه دونالد ترامپ در اقدامی حیرت انگیز با خروج از برجام تحولات اقتصادی منفی در ایران را رقم زد و این امر موجب شد تا سیاسیون انگشت اتهام خود را به سمت دولت بگیرند.
این در حالی است که همان منتقدان بعد از ۱۸ اردیبهشت دولت غالب کسانی را تشکیل می دهند که همواره دولت قبلی حسن روحانی را به منظور تلاش برای به ثمر رساندن برجام زیر سوال می بردند و حالا که برجام در اجرا دچار مشکل شده بازهم دولت را مقصر می دانند.
وضعیت اقتصادی کشور پس از این تصمیم دونالد ترامپ تحت تاثیر تحریم های آمریکا دچار تلاطم شد و گرانی دامن تمام کالاها و خدمات را گرفت اما بازهم منتقدان چشم بر روی تحریم های آمریکا بستند و دولت را مسبب این وضعیت اقتصادی دانستند در حالیکه در ایجاد چنین شرایطی عوامل بسیاری تاثیرگذار هستند و از آن جمله می توان سیاست مقاومت در برابر استکبار و انتخاب مسیر استکبار ستیزی را نام برد که در آن مسیر قطعا مخالفان و دشمنان برای نظام مانع ایجاد می کنند و این مساله تنها به دولت باز نمی گردد.
از سویی دیگر هم اگر از زمینه ایجاد این مشکلات جاری چشم پوشی داشته باشیم به منظور حل آن ها تنها نباید به دستان دولت امید بست زیرا در بسیاری از موارد دولت به تنهایی نمی تواند موانع را از سر راه بردارد و نیازمند کمک قوای دیگر همچون قوه مقننه به منظور نظارت بر عملکرد دستگاه ها و اصلاح قانون های دست و پاگیر اقتصادی و قوه قضائیه برای برخورد جدی تر با ایجاد کنندگان مشکل اقتصادی برای مردم است.
در این میان به نظر می رسد که اقداماتی چون استیضاح وزرا و سوال از رئیس جمهور راه حل های مناسبی برای عبور از این بحران نبوده و توپ را به زمین دولت انداختن باشد. این اقدام می تواند در میان افکار عمومی وحدت میان مجلس و دولت را خدشه دار کرده و به نوعی شکاندن کاسه کوزه ها بر سر قوه مجریه تلقی شود.
همچنین محافل سیاسی از جمله احزاب می توانند حامی دولت در این بحران بوده و برای عبور از بحران به جای انتقاد شدید به ارایه راهکار بپردازند تا در نهایت با این اقدامات سیاسیون از قوای سه گانه تا احزاب تصویری متحد از ایران به جهانیان معرفی شود نه اینکه این شرایط موقعیتی را برای برخی ها به منظور سوء استفاده و تبلیغ سیاسی فراهم کند.
از سویی دیگر بازوهای فرهنگی کشور از جمله رسانه ها و در میان آن رسانه ملی نیز می توانند به کمک دولت آمده و تصویر درستی از اقدامات آن را به مردم نشان دهند تا به جای ایجاد تشویش در میان افکار عمومی امید مردم برای عبور از شرایط فعلی افزایش یابد.
در همین رابطه رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در بخشی از بیاناتشان در روز ۳۰ تیر ۹۷ در دیدار با مسئولین دولت تاکید کردند که صداوسیما و دستگاه های تبلیغاتی به انتقال تصویر درست از اقدامات دولت بپردازند.
نباید فراموش کرد که سوءاستفاده از بحران کنونی به نفع شخصی قطعا به ضرر منافع ملی تمام شده و در کنار صدمه زدن به برنامه های کارسازی که دولت در نظر دارد قطعا برای آینده کشور نیز آسیب زا خواهد بود.
یادداشت از پریسا رهنما
نظر شما