اصولگرایان قبل از انتخابات چه مطالباتی از اصلاح طلبان دارند؟

اصولگرایان درباره حضور اصلاح طلبان در انتخاب بر این باورند که آنان باید از فتنه گران برائت جویند و کسانی که سکوت کرده اند نیز موضع خود را به صورت شفاف اعلام کنند.

خبرگزاری شبستان: نزدیک به شش ماه تا انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است، انتخاباتی که از ماه‌ها پیش فعالیت های گروه‌های سیاسی را افزایش داده است، در این بین اصولگرایان درباره حضور اصلاح طلبان در انتخاب بر این باورند که آنان باید از فتنه گران برائت جویند و کسانی که سکوت کرده اند نیز موضع خود را به صورت شفاف اعلام کنند.
به عقیده اصولگرایان تنها اعتقاد داشتن به ولایت فقیه به صورت لفظی کافی نیست بلکه این امر باید به صورت باور درونی افراد چه در ارایه لیست واحد و چه سایر موارد مورد توجه باشد؛ چراکه در غیر این‌صورت کشور را در آینده با مشکل مواجه خواهد کرد.
آنان می گویند، همه کسانی که در جریان فتنه سال 88 یعنی از خرداد همان سال تا 9 دی نسبت به جریان فتنه نقش‌آفرین بودند، موضع حمایت‌گرایانه داشته‌اند و یا این فتنه را رد نکردند قطعا باید از سوی دستگاه‌های نظارتی به دلیل اینکه تعهد عملی به ولایت ندارند، رد صلاحیت شوند مگر اینکه آنها صراحتا مواضع خودشان را اعلام کنند.
دغدغه اصولگرایان این است که شورای نگهبان و دستگاه امنیتی و همچنین وزارت کشور باید در این زمینه با جدیت بسیاری عمل کنند و مردم نیز باید همان‌گونه که اکثر کسانی را که در فتنه 88 ماهیت‌شان را شناختند در جریانات آینده کشور نیز بشناسند و نسبت به آنها تصمیم بگیرند.
فرصتی برای افراد مقابل با نظام در انتخابات وجود ندارد
حجت الاسلام حسین سبحانی نیا، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار شبستان می گوید: درست است که باید انتخابات با مشارکت حداکثری و با حضور طیف ها جریانها و گروههای مختلف برگزار شود اما باید شرایط و ضوابط این حضور نیز مشخص شود.
به گفته وی، مقام معظم رهبری توصیه کردند که انتخابات باید با مشارکت حداکثری برگزار شود ،پس بنابراین مسئولین باید در کنار فراهم آوردن زمینه های مشارکت حداکثری سایر نقاط را نیز مدنظر قرار دهند.
حجت الاسلام سبحانی نیا معتقد است، اینکه گروه های اصلاح طلب آیا می خواهند با پرچم افرادی که در راس فتنه قرار داشتند وارد انتخابات شوند و یا با برائت از آنها وارد این عرصه شوند موضوعی است که باید آنها در مواضع خود آن را مشخص کنند، کسانی که با نظام در تقابل قرار گرفته اند بدانند که فرصتی برای حضور آنها در عرصه سیاسی کشور و انتخابات مجلس نهم وجود ندارد.
چه کسانی از فیلتر شورای نگهبان می گذرند؟
عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی ادامه می دهد: قطعاً افرادی از جریان اصلاحات که از سران فتنه اعلام برائت کنند و مواضع خود را به طور شفاف روشن کنند می توانند در انتخابات حضور پیدا کنند و باید زمینه های حضور آنها نیز فراهم شود،زیرا هر چه مشارکت بیشتر باشد پایه های نظام محکم و اعتماد ملی نیز در کشور بیشتر می شود.
نماینده نیشابور در خانه ملت می افزاید: اگر اصلاح طلبان بخواهند با مهره های خاکستری و یا پنهان وارد انتخابات مجلس نهم شوند و به شیوه های گذشته و در تقابل با نظام برآیند قطعا مردم و مسئولان اجازه چنین کاری را به آنها نمی دهند.
وی اضافه می کند: مردم می دانند و به این آگاهی رسیده اند که چگونه برخی از افراد جریان اصلاحات نسبت به نظام بی تعهد بوده اند پس بنابراین این افراد را از جامعه طرد کرده اند و هیچگاه نیز آنها را به دلیل خیانت به انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبری معظم انقلاب نمی پذیرند.
حجت الاسلام سبحانی نیا یادآور می شود: افرادی که نسبت به نظام برخوردی خصمانه نداشته اند و وفاداری خود را به نظام و انقلاب اسلامی ثابت کرده اند و به صورت شفاف از سران فتنه اعلام برائت کرده اند افرادی هستند که از فیلتر شورای نگهبان خواهند گذشت؛ ما باید زمینه حضور افراد متعهد به نظام، معتقد و سالم از جریانات مختلف نظام را برای حضور در انتخابات فراهم آوریم.
اصلاح طلبان جرزنی می کنند
همچنین فاطمه آلیا، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا اعتماد به اعتقاد اصلاح‌طلبان به نظام و قانون اساسی با توجه به فتنه 88 برای حضور در انتخابات مجلس نهم وجود دارد به خبرنگار شبستان می گوید: اصلاح‌طلبان در مجموع کارنامه قابل قبولی را به مردم ارایه ندادند یعنی در جمع‌بندی در نظر مردم آنها مساوی هستند با عده‌ای که قانون‌شکنی می‌کنند و اگر نتایج مورد قبول‌شان نباشد نه تنها جرزنی می‌کنند بلکه خط قرمزها نیز رعایت نمی‌کنند.
به عقیده وی، واقعیتی نیز وجود دارد و آن این است که در بین اصلاح‌طلبان افرادی هستند که به حفظ یک سری ارزش‌ها، خط قرمزها، ولایت‌فقیه مقید هستند و در واقع تابع قانون و به آن پایبند هستند.
آلیا می افزاید: ممکن است ورود اصلاح‌طلبان و نامزدهایی که قرار است در انتخابات مجلس نهم شرکت کنند در سطح رهبریت آنها نباشد و ممکن است افراد عادی باشند که بخواهند نامزد شوند که ورود آنها نیز به دو گونه است یا به صورت فردی شرکت می‌کنند و یا ورود تشکیلاتی به عنوان نامزد اصلاح‌طلبان داشته باشند.
محکوم کردن سرانه فتنه مطالبه درجه اول مردم از نامزدهای اصلاح‌طلبان
وی ادامه می دهد: در هر دو صورت یک سری موارد است که باید از سوی آنها رعایت شود یعنی اگر بخواهند به صورت تشکیلاتی وارد شوند باید موسوی و کروبی و کسانی که در فتنه 88حقوق ملت را پایمال کرده‌اند، به حیثیت ملت لطمه زده‌اند و کشور را با خسارت‌های مالی، سیاسی و معنوی مواجه کرده‌اند را محکوم کنند و به ملت تعهد دهند که در چارچوب قوانین نتیجه هر چه باشد به آن پایبند خواهند بود و این‌گونه نیست که اگر نتیجه خلاف نظر آنها باشد به ملت و منابع و منافع کشور صدمه بزنند.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه محکوم کردن سرانه فتنه مطالبه درجه اول مردم از نامزدهای اصلاح‌طلبان خواهد بود، می گوید: آنها باید تعهد کنند که از طریق احزاب منحله خودشان هیچ‌گونه فعالیتی نمی‌توانند انجام دهند و اگر می‌خواهند به صورت تشکیلاتی در انتخابات شرکت کنند لذا بایدمواضع خود را به صورت شفاف اعلام کنند.
این در شرایطی است که شورای نگهبان اعلام کرده است کسانی که در جریان فتنه 88 یا این جریان را رهبری می‌کردند یا در آن مشارکت داشتند و یا در پشت صحنه و غیرعلنی از این جریان حمایت می‌کردند با توجه به مدارک صلاحیت آنها تأیید نمی‌شود چون این خواسته ملت است.
آلیا تصریح می کند: در سطح کشور انتخابات ما انتخابات آزادی است که همگان می‌توانند طبق قانون در آن حضور پیدا کنند اما از نظر ارگان‌هایی که صلاحیت را تأیید می‌کنند کسانی می‌توانند در انتخابات شرکت بکنند که کارنامه‌ قابل قبولی را به ملت ارایه داده باشند.
اصلاح طلبان در انتخابات مجلس نهم آبروداری کنند
این نماینده می گوید: اصلاح‌طلبان در مجلس ششم و اوایل مجلس هفتم نیز نشان دادند که طبق موازین قانون وقتی رد صلاحیت می‌شوند جوسازی می‌کنند پس باید این موارد را نیز برای حضور خود در انتخابات رعایت کنند؛ آن جمعی از اصلاح‌طلبان که به قانون و ولایت‌فقیه مقید هستند و فتنه‌گران را نیز محکوم می‌کنند می‌توانند در انتخابات شرکت کنند و با حضور در مجلس شورای اسلامی همانند مجلس فعلی که اقلیت اصلاح‌طلبان در آن حضور دارند، حضور داشته باشند.
آلیا با بیان اینکه نافرمانی اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری دهم نافرمانی مدنی، سیاسی، اخلاقی بود، بیان می کند: آنها از ولایت‌فقیه نافرمانی کرده‌اند و در حال حاضر باید اعلام کنند که آیا به این موازین وفادار هستند و به ملت و در مقابل آنها تعهد دهند که اخلاق و شرعا موازین را رعایت می‌کنند و خط قرمزها را مدنظر قرار می‌دهند.
وی ادامه می دهد: حضور در انتخابات مجلس نهم فرصتی است برای اصلاح‌طلبان که از این فرصت استفاده کنند تا بتوانند تا حدودی آبروی از دست رفته‌ خودشان را در پیشگاه ملت و رهبری جبران کنند اما اگر باز اینها به نافرمانی‌های خود ادامه دهند و تن به قانون ندهند قطعا مراجع ذی‌صلاح با ارزیابی صلاحیت آنها در مورد آنها تصمیم‌گیری می‌کنند.
فتنه 88 شاخص مرزبندی افراد
سیدحسین نقوی حسینی، عضو فراکسیون اصولگراین مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با شبستان می گوید: انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران دارای یک ساختار نظارتی بسیار مطمئن‌کننده است و نقش افراد و مواضع آنها در فتنه 88 کاملا مشخص است که ما اعتقاد داریم فتنه سال 88 شاخص مرزبندی بین خودی و غیرخودی است.
وی تأکید می کند: کسانی که در برابر فتنه سال 88 سکوت کردند باید صریح اعلام کنند که مواضع‌شان در برابر فتنه 88 چه بوده است نه اینکه همچنان به سکوت خود ادامه دهند زیرا این خود ابهام‌انگیز است.
نماینده ورامین خانه ملت معتقد است، هیچ اعتمادی به افرادی که از فتنه سال 88 حمایت کرده‌اند و حتی بزرگانی که در برابر آن سکوت کرده‌اند برای حضور در انتخابات بعدی و به ویژه انتخابات مجلس نهم وجود ندارد، افرادی که چه تلویحا و چه صریحا از فتنه 88 حمایت کردند و به فتنه گران کمک کردند مجرم هستند زیرا خط قرمزهای نظام را زیر پا گذاشتند و نشان دادند التزام عملی به اصل ولایت‌فقیه ندارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح می کند: اینکه بعضی‌ها فکر می‌کنند بعد از انجام این اقدامات می‌توانند با توبه به فضای سیاسی کشور برگردند به شدت در اشتباه هستند زیرا آنها با عملکرد منفی خود هیچ‌گاه نمی‌توانند به عرصه سیاسی کشور بر گردند و تنها کسانی می‌توانند در انتخابات مجلس و یا سایر انتخابات شرکت کنند که اعلام نظر منفی نسبت به این جریان داشته اند و یا با سکوت نظر خود را بیان نکردند که اگر در شرایط کنونی صریحا نظر خود را نسبت به فتنه گران اعلام کنند می‌توانند در عرصه انتخابات وارد شوند و دستگاه‌های نظارتی صلاحیت آنها را بررسی کنند.
اعتمادی به فتنه‌گران 88 برای حضور در انتخابات مجلس نهم وجود ندارد
اما محمود احمدی‌بیغش، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرایط حضور اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات مجلس نهم به خبرنگار شبستان می گوید: بخش کوچکی از اصلاح‌طلبان قابل اعتماد هستند و آن بخش کسانی هستند که در جریان کودتای 18 تیر 78 که در حاکمیت اصلاح‌طلبان رخ داد و همچنین بحث فتنه سال 88 نشان دادند و اثبات کردند که اعتقاد هر چند ملایم به اصول انقلاب دارند.
به عقیده وی، بحث ما این بخش از اصلاح‌طلبان که بسیار هم اندک هستند، نیست، بحث ما کسانی است که ثابت کردند اعتقاد عملی به اصول نظام، ولایت‌فقیه و قانون اساسی ندارند و این افراد نباید جایی در انتخابات و یا عرصه سیاسی کشور داشته باشند؛ ما نمی‌توانیم کسانی را در عرصه سیاسی کشورمان قبول کنیم که در حوادث گوناگون آب به آسیاب دشمن ریختند و معرکه‌گردان دشمن بودند.
احمدی‌بیغش تصریح می کند: اعتمادی به فتنه‌گران 88 برای حضور در انتخابات مجلس نهم وجود ندارد و احتمال دارد همان بخشی از اصلاح‌طلبان که کارنامه سیاهی را از خود به جای گذاشته‌اند برای حضور در انتخابات مجلس نهم از راهی وارد شوند و در این راه و برای نفوذ از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
دشمن فقط دشمن خارجی نیست
نماینده شازند بر این باور است که اصلاح طلبان ممکن است مهره‌های سفیدی را برای حضور در انتخابات مجلس نهم به صحنه سیاسی کشور وارد کنند که نهادهای نظارتی و امنیتی ما و همچنین خود مردم باید در شناسایی این افراد بسیار دقیق عمل کنند در حالی که دشمن فقط دشمن خارجی نیست، دشمنان داخلی ما نشان داده‌اند که گاه از دشمنان خارجی بدتر عمل می‌کنند و اصلاح‌طلبان نشان داده‌اند خدمتگزاران خوبی برای صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها بودند.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس خاطرنشان می کند: اصلاح‌طلبان بعد از کودتای سال 78 نشان دادند خدمتگزاران خوبی برای امپریالیسم و صهیونیسم هستند و احتمال دارد با کمک مالی آمریکاییان با هر دروغ و ترفندی در انتخابات مجلس نهم بخشی از مردم را فریب دهند که ما باید در این راه مراقبت بسیاری کنیم.
استفاده از چهره های سفید، استراتژی اصلاح طلبان
حمیدرضا ترقی، عضو حزب مؤتلفه اسلامی نیز به شبستان می گوید: در بین اصلاح‌طلبان گروه‌های معتدلی که در چارچوب قانون اساسی فعالیت می‌کنند و پایبند به ولایت‌فقیه هستند، وجود دارند که شناخت این افراد و احراز صلاحیت این افراد از وظایف شورای نگهبان است که باید بررسی‌های دقیق و لازم را نسبت به اینها داشته باشد.
به عقیده ترقی، طبیعتا جریان‌های تندرو و افراطی که پایبند به ولایت‌فقیه نیستند، نه امکان حضورشان از لحاظ قانونی وجود دارد و نه اینکه به راحتی می‌توانند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند.
وی بر این باور است که کسانی از اصلاح‌طلبان می‌توانند وارد عرصه انتخابات شوند که موضع‌شان نسبت به این موضوعات کاملا موضع قانونی بوده است و در چارچوب قانون موضع گرفته‌اند.
عضو حزب مؤتلفه بیان می کند: استراتژی اصلاح‌طلبان به ویژه افراطی‌هایشان این است که از چهره‌های سفید که ماهیت سیاسی خودشان را تاکنون روشن نکرده‌اند برای ورود به عرصه انتخابات مجلس نهم استفاده کنند.
وی می افزاید: در این راستا شورای نگهبان باید از ابزار قانونی خودش استفاده کند و اگر برایش اثبات نشد که این فرد التزام به ولایت‌فقیه و قانون اساسی دارد می‌تواند رد صلاحیت کند چون ما هم احراز صلاحیت داریم و هم عدم احراز صلاحیت داریم.
ترقی یادآور می شود: اگر فردی عدم احراز صلاحیت‌اش بر اساس نظرات مراجع قانونی اثبات شد که روشن است و اگر کسی را نتوانستند احراز صلاحیت کنند به دلیل فقدان مدرک و مسند باید رأی به عدم احراز صلاحیت‌اش بدهند.
پایان پیام/

 

 

کد خبر 72309

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha