به گزارش خبرنگار شبستان، فروزنده ودیعتی، مدیر کل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه امروز در نشست تخصصی معاونان رییس جمهور با مشاوران وزرا، مدیران کل امور بانوان و مدیران کل امور اجتماعی استانداری سراسر کشور با اشاره به تدوین شاخصه های عدالت جنسیتی گفت: هفت جلسه در این خصوص در معاونت سازمان برگزار کردیم که وزارت تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و قوه قضاییه در این زمینه تعامل خوبی با ما داشتند. شاخصه های پیمایشی و نمونه گیری در عدالت جنسیتی احصا شده است که برش استانی آن نیز را تدوین و به استان ها ارسال خواهیم کرد.
وی خطاب به مشاوران استانی اظهار کرد: شما می توانید شاخصه های عدالت جنسیتی را بر اساس وضعیت و شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان خود تدوین کنید و نیز ما سعی کردیم الگوی مشخصی را در این زمینه تدوین کنیم.
ودیعتی در ادامه افزود: رییس جمهور فرمودند دستگاه هایی مانند شورای اجتماعی می بایست تا اواخر شهریور این شاخصه های عدالتی را پیگیری کنند تا از سه سال باقیمانده از برنامه ششم توسعه این برنامه ها اجرایی شود.
همچنین، خانم سپهری، مشاور معاونت سرمایه انسانی در صدا و سیما نیز در این نشست گفت: صدا و سیما دستگاه بزرگ و فرهنگ ساز کشور و به فرموده امام راحل دانشگاه عمومی است، وظیفه آن ترویج ارزش های اسلامی است.
وی بیان کرد: ارتقای جایگاه و منزلت زنان به دور از نگاه های افراطی و تفریطی ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از جمله برنامه های امور بانوان سازمان صدا و سیما است.
وی با بیان اینکه اختصاص 30 درصد پست های مدیریتی به زنان اجحاف در حق آنهاست، تصریح کرد: ما باید از ظرفیت بانوان به خوبی استفاده کنیم، شاهدیم که زنان در رشته های تخصصی، تهیه کنندگی و بازیگری حضور فعال دارند.
سپهری افزود: ما امروز به شایسته سالاری اعتقاد داریم. وقتی بانویی شایسته و توانایی گمارده شدن در پستی را دارد چه دلیلی بر عدم بکارگیری آنها است.
مشاور معاونت سرمایه انسانی صدا و سیما با بیان اینکه ما جامعه اسلامی هستیم و دیدگاه های ما با دیدگاه های غربی متفاوت است، گفت: زن و مرد در انسانیت برابر هستند ولی در حقوق شان از تفاوت هایی برخوردارند.
وی گفت: با توجه به اینکه ما جامعه اسلامی هستیم نباید شاخصه های جنسیتی ما با سازمان ملل مطابقت داشته باشد.
همچنین، خانم ولویان، مشاور وزیر دادگستری نیز در برنامه امروز گفت: بعد از یک دوره چهارساله اولین جلسه ستاد ملی زن را برگزار کرده ایم. متاسفانه گرفتاری های دولت فرصت برگزاری برخی از برنامه ها را از ما گرفته است، بنابراین ما باید ستاد ملی زن و خانواده را بیشتر تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه تقویت ستاد ملی زن و خانواده نیازمند منابع و بودجه است، افزود: ما توقع نداریم رییس جمهور در همه جلسات حضور داشته باشد ولی معاون اول و وزرای آنها می توانند باشند.
وی با اشاره به جایگزین کردن برابری عادلانه به جای عدالت جنسیتی اظهار کرد: برنامه های خوبی برای شاخص عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه تدوین شده است. اگر ما برابری عادلانه را به جای عدالت جنسیتی قرار دهیم هم بار حقوقی و هم بار دینی و مذهبی آن بیشتر می شود و حتی می تواند فرامنطقه ای هم باشد، به عنوان مثال ما یک مطلبی را در این زمینه عنوان کنیم و کشورهای اسلامی دیگر نیز آن را به کار گیرند.
ولویان تصریح کرد: بیش از هزار نفر جذب قضات زن داشتیم بنابراین باید این مسئله نهادینه شود که ما فقط در جذب زنان حساسیت نداشته باشیم بلکه در جذب مردان نیز این حساسیت وجود داشته باشد.
فرحناز مینایی پور، مدیر کل امور بانوان وزارت آموزش و پرورش نیز در این جلسه گفت: یک میلیون کارمند زن در کشور وجود دارد که 500 هزار نفر از آنها در آموزش و پرورش فعال هستند و همچنین شش میلیون دانش آموز دختر نیز مشغول به تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه یکی از مأموریتهای اساسی ما افزایش کوشش تحصیلی دختران است، افزود: ما 98 درصد مقطع ابتدایی را پوشش دادیم.
وی با اشاره به تقویت حوزه ورزشی دانش آموزان نیز تصریح کرد: ورود خانم ابتکار اتفاق خوبی در این حوزه بود. ما با کمبود معلم ورزش به ویژه در مقطع ابتدایی مواجه هستیم.
وی بیان کرد: ترکیب ما در وزارتخانه برای ورزش دختران سهم 60 به 40 است که با اقدامات صورت گرفته سهم دختران را تا 10 درصد افزایش دادیم.
وی با بیان اینکه بیشتر دانش آموزان دختر دهه شصتی هستند، افزود: دانش آموزان دهه 50، 60 و 70 ارتباط قوی با ارزش ها و باورهای دینی داشتند لذا قرار است نیازهای دختران دهه هشتادی را آسیب شناسی و شناسایی کنیم تا مطابق آن اقدامات لازم را انجام دهیم.
مدیر کل امور بانوان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه دختران در حوزه گفتگو مشکل دارند، تصریح کرد: بسیاری از دختران می گویند خانواده هایشان با آنها گفتگو نمی کنند لذا ما امسال برنامه هایی را به صورت پایلوت در سطح کشور برای دختران دانش آموز خواهیم داشت.
وی از تالیف حساب و حقوق شهروندی خبر داد و گفت: قرار است ابتدا به دختران و سپس به پسران آموزش دهیم.
نظر شما