به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، آیت الله عبدالرحیم صادقی شهمیرزادی استاد حوزه علمیه، مبارز انقلابی و چهرهای تاثیرگذار در تاریخ انقلاب پس از تحمل یک دوره بیماری سخت، شامگاه ۲۷ مردادماه در سن ۸۹ سالگی دار فانی را وداع گفت.
آیتالله صادقی شهمیرزادی پدر سردار شهید اسلام احمد صادقی شهمیرزادی فرمانده تیپ زرهی لشکر علی بن ابیطالب (علیه السلام)از علماء قدیم مازندران و از شاگردان بزرگان علم، عرفان، فلسفه و فقاهت، در زمره فعالان سیاسی در دوران انقلاب اسلامی بودند که رهبری حلقه مبارزات مردمی علیه رژیم طاغوت را برعهده داشتند.
این عالم وارسته در سال 1308 هجری شمسی در شهرستان نکا مازندران متولد شدند که در ابتدا شاگرد حوزه درسی عارف واصل علامه شیخ محمد کوهستانی از بزرگان عرفان بودند و بعد از آن محضر حضرات آیات آقا شیخ مجتبی و آقا هاشم قزوینی و عزیز نیشابوری در مشهد شاگردی می کند.
پس از اینکه وی به حوزه علمیه قم وارد می شوند به همراه آیت الله العظمی جوادی آملی، از درس علامه طباطبایی استفاده می کند و بعد از آن به نجف اشرف مشرف می شوند و از حوزه درسی حضرت امام (ره) که آن موقع در تبعید بسر می بردند و از حوزه درسی حضرات آیات عظام حکیم و خویی شاهرودی و سید عبدالاعلی سبزواری استفاده می کنند و بعد از عقد اجازات در حادثه ای که یکی از برادرانش توسط خوانین محلی در مازندران کشته می شود برای سرپرستی ایتام برادرشان و تشکیل حوزه درسی به مازندران برمی گردند و سال هایی را در آنجا بودند تا پیروزی انقلاب در مبارزه علیه رژیم ستم شاهی به نحوی که آیت الله ایازی از بزرگان و علما استان مازندران می فرمود انقلاب بر گردن همه علما حق دارد و آیت الله صادقی شهمیرزادی بر انقلاب حق دارد.
وی در شکل گیری هسته های مردمی مبارزه با رژیم منحوس پهلوی در مازندران نقش مهمی را داشتند و از علمای طراز اول منطقه بوده که هم قبل و هم بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب فعالیت ها و مبارزات بسیاری علیه رژیم مستبد طاغوت داشتند.
آیت الله صادقی شهمیرزادی بعد از مدتی به دلیل کهولت سن و بیماری عازم مازندران شده و تا امروز نیز در این منطقه شاگردان بسیاری در علوم دینی و حوزوی تربیت و تقدیم انقلاب کرده اند که هر یک از آن ها مصدر امور علمی و درسی و تبلیغی برای اسلام هستند.
وی سالیان سال به تدریس و تربیت شاگردانی که هم اکنون جزء افاضل حوزه و دانشگاه هستند، مبادرت ورزیده و در سال های ستم شاهی جزء علمایی بودند که محور مبارزه در استان مازندران بودند.
بعد از انقلاب هم به تهران برمی گردند و به امر امام راحل (ره) وارد دستگاه قضا می شود و جزء اولین مجتهدینی بود که وارد قوه قضائیه شد و توأم با این مسئله در مسجد شیخ فضل الله نوری که 18 سال در جایگاه امام جماعت آن، آیت الله شهید غفاری بودند، ایشان هم اقامه نماز جماعت داشت.
در حوزه های علمیه تهران مشغول سطوح تدریس عالیه می شود؛ خودشان هم حوزه ای را تأسیس می کند و آن را وقف اوقاف و سازمان تبلیغات می کند و به علت کهولت سن به مازندران شهرستان نکا ء می روند.
آیتالله شهمیرزادی، بسیار حاضر الذهن بودند و هر گاه بحثی مطرح می شد با رعایت تمام جوانب سخن می گفتند.
نظر شما