به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور، امروز ( ۲۸ مرداد ) در جلسه شورای اداری استان ضمن تسلیت شهادت امام باقر علیه السلام، گفت: امروزه کره زمین گرفتار مسائل مربوط به محیط زیست است و این امر محدود به ایران نیست.
وی با اشاره به اینکه سرانه روزانه تولید زباله در کشور 800 گرم است و مردم در آینده از نظر زیست محیطی باید مشکلات زیادی را تحمل کنند، ابراز داشت: مردم در دنیا 320 میلیون بشکه نفت، انرژی مصرف می کنند، کره زمین از پس آلودگی بر نمی آید لذا مسائل محیط زیست پیچیده، خطرناک و از نظر سلامتی مردم بسیار مهم است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه شمال کشور در زمینه پسماندها در حال غرق شدن است، بیان داشت: ما همیشه به دنبال اهداف کوتاه مدت هستیم، اصول توسعه باید به چهار اصل اقتصادی، نظم اجتماعی، عدم لطمه به محیط زست و حقوق نسل های بعد توجه کند که متأسفانه ما اصل سوم و چهارم را فراموش کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه به حقوق نسل های بعد در کشور ما توجه نمی شود، اظهار داشت: از سال گذشته استراتژی محیط زیست را توسعه پایدار قرار داده ایم از طرف دیگر اگر پروژه های عمرانی همه پایبند باشند و وظایف خود را انجام دهند، کمترین ضربه را به محیط زیست می زنند.
کلانتری با اشاره به اینکه متأسفانه اول طرح اجرا می کنیم سپس برنامه ریزی؛ ادامه داد: محیط زیست از نظر علمی، دانشی جدید است و به اجبار به دلیل فشار بر طبیعت، بوجود آمده است؛ امروزه مصرف انرژی، بزرگ ترین دغدغه محیط زیست است و برای تولید یک میلیارد دلار تولید داخلی در آلمان معادل 100 بشکه نفت و در ایران معادل 850 بشکه مصرف می شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به اینکه در حوزه محیط زیست، اولین عامل آلوده کننده، مصرف انرژی است، اظهار داشت: کرمان دومین استان گرفتار در مسئله آب است، ما نمی توانیم هرکاری را با آب انجام دهیم چراکه این آب سرمایه برای نسل های بعدی است.
وی با بیان این مطلب که بیش از 60 درصد کشور زیر 600 متر مکعب آب دارد، عنوان داشت: هیچ تصمیمی نباید همانند مصرف انرژی برای آب داشته باشیم، به علت نفوذ سیاسیون، همه صنایع آب بر از کنار ساحل به مرکز کشور رفته که آنجا آب نیست.
کلانتری با اشاره اینکه این محیط توان این فشار را ندارد، ادامه داد: از معادن ما بهره بردای می کنند و جای دیگری می روند فعالیت می کنند که اشتباه است؛ با این وضعیت چه چیزی می خواهیم برای نسل های بعدی بگذاریم.
وی با بیان این مطلب که محیط زیست بدون همکاری مردم، حفظ نمی شود و ما به اصول توسعه پایدار، پایبند نبوده ایم، گفت: کل عمر خاک های زراعی ایران، 23 سانتی متر و در دنیا 3 متر است.
معاون رئیس جمهور و رئیس محیط زیست کشور با اشاره به اینکه نباید طرحی بدون بررسی زیست محیطی اجرا شود و اگر طرح ها برخلاف مصالح کشور باشد، باید متوقف شود، افزود: توسعه باید تعریف داشته باشد از این به بعد به فولاد اسفنجی در کرمان مجوز داده نمی شود زیرا جای آن در کنار دریا است.
وی با بیان این مطلب که انسان ها نیاز به هوای پاک دارند و ما هنوز کلمه اولویت را خوب تشخیص نداده ایم، ابراز داشت: منابع را باید با اولویت ها هماهنگ کنیم و تشخیص دهیم، فرهنگ عمومی محیط زیست را باید ترویج بدهیم.
کلانتری با بیان این مطلب که تشکّل ها را باید فعال کنیم اما به دلیل دستگیری چند نفر که در کشور اتفاق افتاد، تشکل ها ترس دارند، ادامه داد: جازموریان خشک و کانون آلودگی شده اس؛، هور العظیم در حال سوختن است که احتمال زیاد عمدی هم هست و مردم خوزستان یک ماه دود دارند استشمام می کنند.
کلانتری با اشاره به اینکه بودجه سازمان محیط زیست کمتر از 3 در هزار از بودجه کل کشور است و هزینه در محیط زیست همانند امنیت، هزینه نیست، تصریح کرد: اگر شرایط به همین شکل پیش برود تا 400 سال آینده در ایران خاکی باقی نمی ماند.
نظر شما