رقابت تجاری ایران و روسیه در بازسازی سوریه

تحلیگر مسایل سوریه رقابت تجاری ایران و روسیه برای بازسازی سوریه را منطقی دانست و گفت: تنها راه خروج این دو کشور از رقابت در این عرصه تشکیل کنسرسیوم اقتصادی است.

حسن شمشادی، خبرنگار واحد مرکزی خبر در سوریه (پیش از یک سال گذشته) به عنوان تحلیلگر مسایل این کشور و شخصی که از نزدیک درگیر بحران داخلی سوریه بوده است راجع به تلاش هایی که کشورهای مختلف به منظور بازسازی این کشور انجام می دهند به خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان گفت: هفت سال و 4-5 ماه از بحران سوریه می گذرد که این بحران آسیب جدی به این کشور وارد کرده و صنعت، مسکن، واحدهای تجاری و دیگر موارد بر اساس این بحران در سوریه دچار آسیب شده اند.

 

وی با بیان اینکه این جنگ سخت طبق برآوردهای اعلام شده چند صد میلیارد دلار به سوریه صدمه وارد کرده است، افزود: در حال حاضر که هنوز ریشه تروریسم در سوریه خشکانده نشده و بحث مقابله با تروریسم در این کشور ادامه دارد بحث بازسازی سوریه از سوی کشورهای مختلف همچون روسیه، اروپا، آمریکا، عربستان، ترکیه و ایران مطرح می شود.

 

شمشادی با اظهار اینکه دولت سوریه نیز قصد دارد در مناطقی که استقرار کامل یافته به بازسازی بپردازد، خاطرنشان کرد: قطعا این دولت در بحث بازسازی این مسئله را به متحدان خود واگذار می کند، متحدانی که در مقابله با تروریسم ها و در جنگ این دولت را تنها نگذاشتند.

 

وی به تلاش های کشورهای مخالف دولت سوریه برای بازسازی آن نیز اشاره کرد و عنوان کرد: به نظر می رسد این تلاش ها یک بازی سیاسی باشد زیرا آمریکایی ها و عربستان در تخریب سوریه و حمایت از تروریست ها نقش بسیاری داشته اند و حالا حضور آنها در مناطقی برای بازسازی عنوان می شود که هنوز تروریست ها در آن حاضر هستند.

 

شمشادی به بحث حضور ایران در بازسازی سوریه نیز اشاره کرد و تصریح کرد: مقدمه این قصه برای حضور ایران در عرصه بازسازی روابط اقتصادی ایران و سوریه پیش از بحران و همچنین کمک های ایران به دولت این کشور برای مقابله با تروریست ها در بحران داخلی بوده و این منطقی است که ایران اگر بخواهد تا برقراری آرامش کامل در سوریه برای ورود به عرصه بازسازی صبر کند قطعا رقیبان او به این عرصه ورود خواهند کرد و ورود تهران به این مسئله کاملا منطقی به نظر می رسد.

 

این تحلیلگر مسایل سوریه همچنان به نگاه متفاوت روسیه در بازسازی سوریه با ایران نیز اشاره کرد و افزود: قطعا روسیه در عرصه بازسازی سوریه یک رقیب تجاری برای ایران محسوب می شود و جدا از مسایل استراتژیک بر اساس منافع مشترک دو کشور در سوریه عمل می شد حالا بحث و مسئله اقتصادی و منافع تجاری دو کشور است و طبیعتا هر کشور در این مسئله منافع خود را در نظر می گیرد و این طبیعی است که روسیه به ایران به عنوان یک رقیب تجاری بنگرد.

 

وی یک راه حل برای کاهش اختلاف نظر تجاری بین ایران و روسیه در بازسازی سوریه را تشکیل کنسرسیوم برای امر بازسازی دانست و عنوان کرد: در این مسئله دو کشور می توانند یک کنسرسیوم برای مسایل مشترک تجاری در عرصه بازسازی سوریه تشکیل دهند که البته این ایده نیاز به یک کار دیپلماتیک و مذاکرات و رایزنی بخش های خصوصی، اقتصادی دو کشور دارد.

کد خبر 722579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha