حسن خلق مهمترین عامل برای گرایش نسل جوان به سمت مساجد است

کانون ام ابیها(س) از جمله کانون های فرهنگی هنری مساجد تازه تاسیس قم است که توانسته با وجود موانع ریز و درشتی مثل نداشتن مکان مستقل به فعالیت خود ادامه دهد و با اجرای برنامه های خوب در کنار برخورد زیبا...

خبرگزاری شبستان//قم

کانون ام ابیها(س) از جمله کانون های فرهنگی هنری مساجد تازه تاسیس است که توانسته با وجود موانع ریز و درشتی مثل نداشتن مکان مستقل به فعالیت خود ادامه دهد و با اجرای برنامه های خوب در کنار برخورد زیبا اعضای خود را به حضور در این کانون علاقمندتر کند. در این گزارش به سراغ این کانون رفتیم تا از نزدیک با اوضاع آن آشنا شویم...


حسن خلق امام جماعت، عاملی برای گرایش بیشتر نسل جوان به سمت مساجد است

 

حجت الاسلام فروغی،امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل (ع) در ابتدای این گفتگو حضور جوانان و نوجوانان را در صف نماز جماعت چگونه ارزیابی می کنید؟ در پاسخ به سوال شما باید به پیشینه ای از فعالیت ها و حضور جوانان در این مسجد اشاره کنم، من از سال 66 در این مسجد به عنوان امام جماعت مشغول هستم و همیشه شاهد حضور چشمگیر جوان ها و نوجوانان در زمان نماز در مسجد بودم.


عملکرد کانون ام ابیها را چگونه ارزیابی می کنید؟ البته من مسئول این کانون یعنی خانم قاسمی را از سال ها قبل و از دوران کودکی می شناسم و می توانم بگویم که شاهد رشد او در این بستر معنوی بوده ام. وی از بچه های فعال در مسجد ما بود و امیدوارم در مدت فعالیت در سمت مسئول این کانون نیز بتواند با بهره مندی از توانمندی های خود فضای مناسبی برای تربیت مسجدی اعضا و نسل جوان منطقه فراهم آورد.


کلاس ها و فعالیت های این کانون را در این مدت کوتاه چگونه ارزیابی می کنید؟ البته فعلا این کانون فضای مستقل و مناسبی برای اجرای برنامه ها در اختیار ندارد و ما در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) از کمبود فضا رنج می بریم. البته طی چند سال اخیر و با خرید 200 متر زمین از محل کمک های خیرین تلاش کرده ایم تا این فضا را گسترش دهیم ولی هم اکنون برای پیشبرد و اتمام کار ساختمانی آن در کنار ترمیم مسجد نیازمند 600 میلیون تومان هستیم.


حجت الاسلام فروغی به نظر شما یک امام جماعت چگونه می تواند عاملی برای گرایش بیشتر نسل جوان به سمت مساجد باشد؟ سوال خوبی است. به نظرم ما می توانیم چنین کار سختی را تنها با حسن خلق به نتیجه برسانیم. همانگونه که خداوند هم به پیامبر(ص) خود می فرماید که اگر اخلاق نیک تو نبود، اطرافیانت تو را رها می کردند.


برای موفقیت در برنامه های کانون ها باید با زبان دین با بچه ها سخن گفت
زینب قاسمی، مسئول کانون فرهنگی هنری ام ابیها در دومین بخش بخش از این گفتگو، در خصوص کانونش چنین می گوید:
 

بفرمائید، از چه سالی فعالیت کانون شما به شکل رسمی آغاز شد و در حال حاضر چند عضو دارید؟ فعالیت این کانون از خرداد امسال به شکل رسمی در مسجد خضرت ابوالفضل(ع) آغاز شد ولی سابقه فعالیت های فرهنگی آن به آبان ماه سال 89 می رسد و در حال حاضر نیز این کانون تازه تاسیس 40 نفر از دختران را زیر چتر خود دارد.


از شاخصه های کانونتان برایمان بگویید؟
به نظرم مهم شاخصه کانون ام ابیها فعالیت طبق نیاز بچه ها علی رغم کمبودهاست. خوشبختانه ما توانسته ایم فراتر از آنچه که کانون از ما می خواهد و طبق درخواست بچه ها به فعالیت ادامه دهیم و باید بگویم که همه این اتفاق ها در حالی می افتد که ما حتی مکان مجزایی برای فعالیت هایمان در مسجد نداریم.


فضای محدود مسجد باعث شده تا شما مکان مجزا نداشته باشید یا عدم هماهنگی ها؟ هم فضای کم و هم برخی کارشکنی ها. متاسفانه فعالیت های این کانون از جانب هیئت امنا در حد مطلوب پشتیبانی نمی شود و برنامه ما برای رفع این مانع، حرکت آرام و فراهم کردن زمینه های آشنایی آنها با فعالیت های کانون است. البته با همین تلاش نرم و به شکل آرام تلاش داریم تا با قانع شدن هیئت امنای این مسجد اجازه استفاده از طبقه بلایی مسجد را از آنها بگیریم.


با توجه به نداشتن فضای مجزا بفرمایید، کانون شما کتابخانه دارد یا نه؟ ما برای دایر کردن کتابخانه مشکل قفسه داریم و در مورد سوالتان باید بگویم تقاضای بچه ها در این خصوص فراوان است و ما فقط توانستیم حدود 300 کتابی که در دسترس داشتیم را در منزل پدرم جمع کنیم و اعضا برای به امانت گرفتن این کتاب ها که اکثرا غیر مرتبط با نیازهایشان است به آنجا مراجعه می کنند.


منظورتان از کتاب های غیر مرتبط چیست؟ این کتاب ها اکثرا تخصصی و فراتر از نیاز اعضاست و یا آنهایی هم که قابل استفاده است بیشتر از 50 کتاب نیست. متاسفانه قشر نوجوان که باید بسیار روی آنها سرمایه گذاری کرد در این زمینه جزء قشر محروم جامعه هستند.


از فعالیت های کانونتان با توجه به تازه تاسیس بودن آن برایمان بگویید؟ برگزاری حلقه کتاب با محوریت آثار شهید مطهری ویژه دبیرستانی ها از جمله طرح های اجرا شده است که در کنار کلاس های آموزشی برگزار می شود. یکی از این فعالیت ها کاری ابتکاری از سوی خود اعضاست که عصر هر شنبه دور هم جمع می شوند و به مباحث مربوط به مهدویت می پردازند.


به نظر شما با توجه به رسالت کانون ها و قشر مخاطب آن و همچنین سرگرمی های فراوان عصر ما، چگونه می توان دوستی جوانان و نوجوانان با کانون های مساجد را عمق بخشید؟ به نظرم یکی از مهم ترین راهکارها ایجاد فرصتی برای نوجوانان است تا به صورت هدفمند اطلاعات آنها را افزایش دهیم و یکی از بسترهای مناسب در این راستا ایجاد کتابخانه و ارائه لیست کتاب های کارشناسی شده به متقاضیان است چرا که اگر این راه باز باشد و مطالعه افزایش یابد، طبیعتا فرهنگ نیز خود به خود ارتقا می یابد و مورد دیگر لزوم برخورداری از اخلاق نیکو و پسندیده است تا جوان و نوجوان در مدت حضور در این مکان معنوی به احساس آرامش برسد. ما نباید مثل تلویزیون هدفمان تنها پر کردن وقت مردم باشد، بلکه باید با برنامه ریزی وارد این عرصه شویم و این ورود اگر با مفاهیم دینی توام باشد، نتیجه ای دو چندان خواهد داشت. اگر مسئولان و بالاخص مسئولان کانون ها با زبان دین با اعضا صحبت کنند حتما به نتیجه دلخواه می رسند.
 

مطالب آموزشی در کانون ها باید همسطح درک اعضا باشد تا مخاطب را خسته نکند
زکیه قربانی به عنوان نخبه این کانون از سوی خانم قاسمی به ما معرفی شد با او تماس گرفتیم. برای شروع در مورد خودتان، میزان تحصیلات و معدلتان کمی توضیح دهید؟ من دانش آموز سال دوم دبیرستان در رشته تجربی و در مدرسه رضوان هستم، درسم بد نیست و معدل سال گذشته ام 88/19 شد و اگر خدا بخواهد امیدوارم در آینده به عنوان پزشک به جامعه خدمت کنم.

 

بفرمائید چگونه در این کانون عضو شدید؟ در کانون تازه تاسیس ما طرحی به عنوان حلقه های معرفت در حال اجراست و من تابستان امسال عضو این حلقه ها شدم.
  

چه کتاب هایی در این حلقه ها به اعضا ارائه می شود؟ مجموعه آثار آیت الله مطهری به نظرم بحث های زیبایی را شامل می شود البته ما به علت تقارن این دوره با آغاز ماه رمضان تنها کتاب "احیای تفکر اسلامی" این متفکر بزرگ را مطالعه کرده و با حضور دیگر دوستانم در این کانون به بحث در خصوص مطالب آن پرداخته ایم.


مهم ترین نتیجه ای که از بحث پیرامون این کتاب دریافته اید، چیست؟
بله، نکته مهمی که ما به آن رسیدیم، اشراف آیت الله مطهری بر موضوعات مختلف است و در بسیاری از مسائل متوجه شدیم که مباحثی که ایشان سال ها قبل مطرح کرده اند، هنوز هم قابلیت اجرا در جامعه امروز را دارند.

 

عضویت در این کانون چه تاثیراتی در شما داشته؟ خوب است، من در این مدت در کنار دیگر دوستان کانونی ام بهتر و ملموس تر با خدا آشنا شده ایم، البته جنس دوستی های ما در این کانون با دوستان مدرسه و اجتماع کمی متفاوت است، همه یکجور هستند و من از این جنس دوستی لذت می برم.

 

کانون های فرهنگی هنری مساجد چگونه می توانند در میان جوانان و نوجوانان ما تاثیر گذارتر باشند؟ مهم ترین مسئله در این خصوص نوع و نحوه ارائه مطالب آموزشی به بچه هاست در کانون ما این مطالب به سبک خاصی ارائه می شود و در حد درک اعضاست که امیدوارم در کانون های دیگر هم اینگونه باشد.

 

پایان پیام/

 

عذری صفری

کد خبر 72244

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha