ضرورت آموزش احساسات به بچه‌ها/ کتابخوانی از پیتزا خوردن لذت‌بخش‌تر است

دکتر خلیلی گفت: در خارج از کشور مهم‌ترین تلاش مربیان این است که به بچه ها احساسات‌شان را یاد دهند.

به گزارش خبرنگار شبستان، اختتامیه مسابقه کتابخوانی بخوانیم، بفهمیم و بگوییم عصر امروز با حضور نیکنام حسینی‌پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب و نویسندگانی همچون فریدون عموزاده خلیلی، جعفر ابراهیمی و فرهاد حسن‌زاده به همت موسسه خانه کتاب برگزار شد.

 

دکتر سپیده خلیلی، روانشناس و نویسنده در این مراسم گفت: خوشحالم که پدر و مادرها برای شما ارزش قایل هستند و برای دیدن شادی شما به اینجا آمدند. پدر و مادرهای جدید کمتر برای بچه ها وقت می گذارند، بچه ها بهترین گوشی ها و تبلت ها را در اختیار دارند اما زمانی که با والدین خود سپری می کنند، محدود است. کتاب و کتابخوانی عامل مهمی است که والدین را به فرزندان نزدیک می کند. وقتی با هم کتاب می خوانید شما در حد بچه خودتان را پایین می آورید و بچه سطح خود را بالا می رود بدین ترتیب خاطره ای خوش بین شما. این زمینه ای می شود که شما بهتر فرزند خود را درک کنید و فرزندتان نیز بهتر شما را درک کند.

 

دکتر خلیلی اظهار داشت: زمانی که برای بچه کتاب می خوانید او را در آغوش بگیرید و نوازش کنید. مسلما چنین بچه ای وقتی بزرگ شد و از خانه شما رفت نزد شما برمی گردد. کتابخوانی بسیار لذت بخش است، کتابخوانی حتی از پیتزا برای بچه ها خوشمزه تر است به شرطی که با لبخند پدر و مادر همراه باشد. این میهمانان کوچک به زودی خانه ما را ترک می کنند به آنها اجازه دهیم خودشان کتاب انتخاب کنند، گاهی هم ما در انتخاب به آنها کمک کنیم. از آنجا که داور مسابقات مختلف بودم می توانم بگوییم بچه ها همیشه خوراک خوب نمی گیرند. گاهی باید همراهی شان کنید و خوراک خوب را به آنها نشان دهید.

 

این روانشناس و نویسنده کتاب به بچه ها تصریح کرد: خیلی خوب است که مسئله ای را برای کسی تعریف کنید، شاید برایتان این کار سخت باشد اما یواش یواش عادت می کنید که احساسات خود را بیان کنید. در خارج از کشور مهمترین تلاش مربیان این است که به بچه ها احساساتشان را یاد دهند که بچه ها بدانند به عنوان مثال این حس خشم است و فلان حس حسادت. وقتی بچه ها حس خود را بشناسند خود را قشنگ تر بیان می کنند. مسابقه کتابخوانی بخوانیم، بفهمیم و بگوییم می تواند شروعی باشد که بچه ها یاد بگیرند صحبت کنند. متاسفانه در مدارس بچه ها قدرت ابراز وجود ندارند، پس باید در خانه آنها را آماده کنیم.

 

دکتر خلیلی خاطرنشان کرد: والدین در کتاب های کودک نظارت کنند و کلا انتخاب کتاب را به آنها واگذار نکنند. ما آدم های متمدنی هستیم، تمدنی دو هزار و 500 ساله داریم اما متاسفانه نقش فرهنگ در جامعه ما بسیار کمرنگ شده است، امیدوارم بچه های شما متمدن و با فرهنگ باشند نه مانند نسل من که متمدن هستیم اما فرهنگ در جامعه مان کمرنگ شده است.

 

گفتنی است، در پایان این مراسم از 12 اثر برگزیده 2 اثر از خارج از کشور و 100 اثر به عنوان اثر منتخب جوایزی اهدا شد.

 

 

کد خبر 722113

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha