به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، علی مؤیدی زاده در کارگروه اشتغال سرخه که با حضور مدیرکل فنی و حرفهای استان سمنان، با بیان اینکه برای دستیابی به شعار هر جوان یک مهارت تلاشهای خوبی صورت گرفته است،گفت: از سوی دیگر جامعه آماری بسیار مطلوبی در سطح شهرستان چه در بخش روستایی و چه در بخش شهری از آموزشهای مهارتی فنی و حرفهای استقبال کردهاند که این مهم نوید اجرای موفقیتآمیز طرح هر نفر یک مهارت را در این شهرستان در آینده خواهد داد.
وی مهارت، کار و تلاش را از عوامل توسعه همه جانبه کشور برشمرد و گفت: همراهی علم و دانش با مهارت، تخصص وکار و تلاش نتیجه بخش است.
عدم داشتن مهارت تخصصی دانشآموختگان و فارغالتحصیلان دانشگاهی یکی از معضلات حوزه اشتغال
مؤیدی زاده تلفیق دانش با مهارت و خلاقیت برای جوانان شهرستان ، را زمینه ساز اشتغال مولد و پایدار توام با کار آفرینی عنوان کردوافزود: این امر، تاثیر مهمی در رشد و توسعه اقتصادی و توانمند سازی منابع انسانی دارد.
فرماندار سرخه بابیان اینکه یکی از معضلات حوزه اشتغال ،عدم داشتن مهارت تخصصی دانشآموختگان و فارغالتحصیلان دانشگاهی است که باید در این زمینه با اجرای برنامههای مدون و دقیق نسبت به ارتقاء مهارتهای تخصصی شغلی این قشر از جامعه گام برداریم.
وی رشد، توسعه و ایجاد اشتغال پایدار را درگرو شناخت پتانسیلهای منطقهای و نیاز بازار روز شهرستانها دانست وگفت: شورای مهارتآموزی شهرستان بهصورت مستمر برگزار خواهد شد و نسبت به شناخت ظرفیتها، پتانسیلهای موجود و نیازهای آتی بازار کار اقدام خواهد کرد.
مؤیدی زاده با تاکید بر اینکه ترویج مهارت آموزی جوانان نیازمند عزم همگانی و تعامل و همکاری تمام دستگاههاست بیان کرد: دستگاههای اجرایی شهرستان سرخه در راستای افزایش مهارتهای جوانان و ایجاد اشتغال و بازار کار متناسب با نیروی کار ماهر موجود و در راستای حمایت از ترویج آموزشها فنی و حرفهای بهعنوان یاور مهارت گام بردارند.
فرماندار سرخه با اشاره به اینکه برای دستیابی به موفقیت در حوزه مهارت آموزی جوانان و دانشآموختگان باید نقشه راه روشنی با توجه به پتانسیلهای هر منطقه وجود داشته باشد، اظهارداشت: طرح آمایشسرزمینی می تواند در نیازسنجی اشتغال و مهارتهای هر منطقه در طرح هر جوان یه مهارت در شهرستانهای مختلف بسیار راهگشا باشد.
مهارتآموزی باید به مطالبه دانش آموزان و دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی تبدیل شود
مدیرکل فنی و حرفهای استان سمنان نیز در این نشست بابیان اینکه مهارتآموزی باید به مطالبه دانش آموزان و دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی تبدیل شود، ابراز داشت: آموزشوپرورش و دانشگاهها میتوانند با تأکید بر حرفهآموزی و افزایش مهارت این دغدغه را در بین مردم ایجاد کنند که خوشبختانه طی سنوات اخیر در سال سوم دبیرستان و برای دانشجویان در شرف فارغالتحصیلی این مهارتآموزی در اولویت قرارگرفته است.
فاطمه منصوری در ادامه تصریح کرد: بخش دولتی بهتنهایی قادر به ارائه همه خدمات لازم در جامعه نیست بنابراین ورود بخش خصوصی و خیران میتواند تا حد بسیاری به ارتقا و بالندگی یک شهر و درنهایت کشور کمک کنند.
وی با اشاره به اجرای طرح هر جوان یک مهارت دراین استان اظهارداشت: قرار است که با اجرای این طرح ظرف دو سال همه جوانان و علاقمندان به مهارت در استان حداقل از یک مهارت برخوردار شوند.
منصوری با بیان اینکه ما به لزوم برخورداری افراد از چندمهارت باور داریم خاطرنشان کرد: با این وجود در گام اول در تلاشیم که حداقل هر جوان هماستانی از یک مهارت برخوردار شود تا بتواند فرصت شغلی متناسب با مهارت خود در بازار کار استان پیدا کند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان سمنان، تطبیق آموزش با بازار کار را مهمترین رویکرد این طرح عنوان کرد و یادآور شد: در راستای اجرای هر چه دقیقتر این طرح، همه نیازهای استان سمنان احصا و بر اساس نیازها، ظرفیتها هدایت میشود و با این فرایند چرخه تولید کامل و منجر به ایجاد اشتغال خواهد شد.
منصوری اهتمام دستگاههای اجرایی و رسانهها را در ترویج فرهنگ کارآموزی و مهارتآموزی ضروری دانست و تصریح کرد: توسعه و پیشرفت کشور در گرو مهارتآموزی است و مهارتآموزی تعالی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه را به همراه دارد؛ از اینرو، برای ترویج این طرح ورود همه دستگاهها متولی ضروری است.
نظر شما