حجتالاسلام عبدالرحیم عقیقی بخشایشی، پژوهشگر و محقق برجسته حوزوی از احیای چهار تفسیر مهم شیعه در مؤسسه "نوید اسلام" و زیر نظرشان خبر داد و گفت: مؤسسه نوید اسلام در سال 1355 با هدف نشر و گسترش آثار اهل بیت (ع) و خدمت به مفاهیم و مضامین بلند قرآن کریم تأسیس شد و امروز پس از گذشت نزدیک به نیم قرن از تأسیس آن، شاهد چاپ و نشر 400 اثر مذهبی در زمینه تفسیر، حدیث، اخلاق، معارف اسلامی و شخصیتهای بزرگ مذهبی در این مؤسسه هستیم که از برجستهترین آنها احیا و ترجمه برخی از کتب تفسیری مهم و تاریخی است.
این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به تغییر رویکرد فعالیتهای این مؤسسه تصریح کرد: امروز با توجه به فضای موجود در جامعه و تأکیدات مقام معظم رهبری بر موضوع قرآن، مؤسسه بیشتر فعالیتهای خود را در عرصه تفسیر متمرکز کرده است.
وی افزود: تفسیر صافی که از تفاسیر روایی و متقن شیعه و از تألیفات مرحوم فیض کاشانی است توسط این مرکز در شش جلد ترجمه و منتشر شده و تا به امروز به چاپ هفتم خود رسیده است.
حجتالاسلام عقیقی بخشایشی ویرایش و تدوین تفسیر منهجالصادقین از تفاسیر قرن دهم هجری و متعلق به ملافتحالله کاشانی در پنج جلد و تفسیر روایی- حدیثی نورالثقلین از آثار مرحوم حویزی که شامل بیش از 17 هزار شهید از ائمه معصومین (ع) است را از دیگر آثار این مؤسسه برشمرد.
این پژوهشگر برجسته علوم تفسیری با اشاره به جایگاه تفسیر مجمعالبیان تألیف مرحوم طبرسی یادآور شد: تفسیر مجمعالبیان از جمله تفاسیر مهم شیعه است که حتی مورد تأیید مجمع دارالتقریب بین المذاهب الاسلامیه در قاهره نیز قرار گرفته است. این تفسیر گرانسنگ تاکنون به شکل کامل ترجمه نشده و آثار و منابع موجود درباره آن به شکل تلخیص و گزینشی بوده است اما مؤسسه نوید اسلام کلیه مطالب و محتویات این تفسیر در 10 جلد به صورت مجموعه تفسیری به فارسی ترجمه کرده است.
حجتالاسلام عقیقی همچنین در بخش کتب حدیثی چاپ شده در این مؤسسه گفت: امالی شیخ مفید، اربعین شیخ بهایی، کنزالعرفان و کتاب 14 نور پاک از جمله منابع روایی و حدیثی منتشر شده توسط این مؤسسه هستند.
وی معجمالمفهرس قرآن کریم، معجمالقرآن و آیاتالاحکام را نیز از جمله آثار قرآنی چاپ شده در این مؤسسه نام برد که دو اثر معجمالمفهرس و معجمالقرآن به همراه بیش از 300 هزار جلد قرآن کریم چاپ و به کشورهای عربی صادر شده است.
وی که افتخار شاگردی علامه طباطبایی را نیز دارد درباره این شخصیت بینظیر و مفسر بزرگ قرآن گفت: علامه طباطبایی از نوادر روزگار ما بود که متأسفانه در زمان حیات آنگونه که باید، شناخته نشد. ایشان علاوه بر تسلط بر مسایل عقلی، علوم فلسفی و معقولات در عرفان نیز مقام بسیار والایی داشت که این بعد از شخصیت ایشان مکتوم مانده و کمتر به آن توجه شده است.
شاگرد علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: علامه یک انسان وارسته و مهذب از نظر دینی و علمی بود و کتاب تفسیر ایشان در میان اهل علم از جایگاه خاصی برخوردار است چرا که تنها به ظاهر آیات اکتفا نکرده و ابعاد و جوانب اجتماعی، سیاسی و علمی آیات را نیز مدنظر داشته است.
شایان ذکر است حجتالاسلام عبدالرحیم عقیقی بخشایشی، پژوهشگر و محقق برجسته و همچنین از شاگرادان علامه طباطبایی عصر امروز با حوزه در شبستان از خبرگزاری تخصصی حوزه دین، فزهنگ و اندیشه بازدید کرد.
پایان پیام/
نظر شما