رواج لاکچری خواهی ها در سبک زندگی، سد موفقیت جامعه می شود

قرائی مقدم گفت: تغییر غلط ارزش ها سبب اتفاقاتی می شود که با فرهنگ ما همخوانی ندارد و جامعه را دچار تلاطم می کند، جامعه ای که مادی گرا شده و بر اساس ظاهر برای افراد شان و ارزش قائل شود، نمی تواند جامعه موفقی باشد.

امان الله قرائی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه، در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان‌ با بیان اینکه اصولا نوگرا هستم ولی سنت های اصیل را تایید می کنم، گفت: حرف من این است که جوانان باید آینده جامعه را بر اساس سنت های بومی بسازند، به یاد می آورم بیست سال قبل گفتم که باید آموزش و پرورش برنامه سازی فرهنگی داشته باشد نه اینکه با زور و جبر کار کند.

 

وی درباره علل بروز مصرف گرایی و لاکچری بازی ها در سبک زندگی اسلامی ایرانی، بیان کرد:  تغییر غلط ارزش ها سبب اتفاقاتی می شود که بعضا با فرهنگ ما همخوانی ندارد و جامعه را دچار تلاطم می کند، مثل مادی گرایی؛ اصولا جامعه ای که مادی گرا می شود و به عبارتی بر اساس ظاهر افراد را قضاوت کرده و برای انها شان و ارزش قائل می شود، نمی تواند جامعه موفقی باشد.

 

قرائی مقدم تصریح کرد: به بیان دیگر، جامعه ای که به باطن، پاکدامنی و عفت و اخلاق افراد کاری ندارد و نگاهش به دماغ عمل کرده و لباس های مارک دار است، نمی تواند افراد را ارج نهد و بر اساس ارزش های باطنی و کرامت انسانی آنها را قضاوت کند. 

 

جامعه شناس و استاد دانشگاه با بیان اینکه چنین رفتارها و مادی گرایی هایی حاصل کمرنگ شدن معنویت در زندگی است، گفت: این رفتارها خودش پیرو یک تئوری است، حدود بیست و سه سال قبل در یکی از روزنامه ها طی مقاله ای به این مساله اشاره داشتم که ذهنیت فرهنگی جهان تغییر کرده است، از قرن شانزدهم به بعد ذهنیت حاکم بر اذهان، مادیات و حسیات است. به عبارت بهتر، اموال و ظاهر شما معرف شخصیت تان است گویی مردم ربات شده اند.

 

وی تاکید کرد: در چنین دنیایی که اخلاق و دین و مذهب و باورها به چالش کشیده شده و برخی دین را وسیله کسب درآمد کرده اند، اگر معارف دین بر اساس آنچه که واقعا هست به مردم ارائه شود قطعا ساده زیستی در سبک زندگی های ما رواج یافته و چشم و همچشمی ها از آن حذف می شود.

 

قرائی مقدم با اشاره به طرح اصطلاح «ژن خوب» توسط برخی مسئولان، ابراز کرد: در چنین جامعه ای طبیعی است که ظاهر و مادیات ارزش شده و مردم با ظاهر عجیب و غریب در اجتماع حضور یابند. این در حالی است که اسلام برای ظاهر و سبک زندگی مولفه هایی قائل است که کرامت و ارزش انسان به آنها وابسته است نه ظاهر.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه فضای فکری جامعه تغییر کرده و افراد به جای تفکر ادراکی، احساسی می اندیشند و عمل می کنند و اصطلاحاً عقل شان به چشم شان است! همین باعث می شود هر روز به رنگی در آیند و این نیست مگر به دلیل عدم آموزش صحیح، عدم انتقال فرهنگ بومی و دوری از دین و معنویت.

 

کد خبر 722059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha