جنگ ۳۳ روزه؛ پیروزی مقاومت و شکست صهیونیست

۱۲ سال پیش جنگ ۳۳ روزه در جولای ۲۰۰۶ آغاز شد و با پیروزی محور مقاومت و شکست رژیم صهیونیستی در تحقق اهدافش به پایان رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، 12 سال پیش در چنین روزی مهر خاتمه جنگ میان لبنان و رژیم صهیونیستی زده شد؛ جنگنده های صهیونیستی به مدت 33 روز مناطق مختلف لبنان به خصوص مناطق جنوبی و شرقی و بیروت و مناطق الجلیل، الکرمل، مرج ابن عامر را مورد هدف قرار داده بودند، اما این جنگ 33 روزه  که لبنان آن را «جنگ تموز» خواند و اسرائیل آن را «جنگ دوم لبنان» نامید و رسانه های خارجی نام «رویاروی اسرائیل – حزب الله 2006» بر آن نهادند، با پیروزی قدرت محور مقاومت و اعتراف رژیم صهیونیستی به شکست در مدیریت جنگ به پایان رسید.

 

جنگ 33 روز یا تموز در 12 جولای 2006 بین نیروهای حزب الله لبنان و نیروهای ارتش صهیوینستی به بهانه اسارات دو سرباز اسرائیلی به دست نیروهای حزب الله آغاز شد و حزب الله توانست در این جنگ با موشک های پیشرفته و غیر پیشرفته عمق خاک این رژیم را هدف قرار دهد. رژیم صهیونیستی که در ابتدای جنگ می اندیشید، به اهداف خود خواهد رسید، اما با گذشت زمان روند جنگ تغییر کرد و زمینه سازی برای شکست مهیا شد، به طوری که حزب الله توانست ناو ساعر را به مستقیم در مقابل سواحل بیروت هدف قرار دهد.

 

نبرد «بنت جبیل» و «مارون الراس» نبردی است که همچنان در حافظه اسرائیلی ها باقی مانده است، سربازان صهیونیستی با نفوذ به مناطق مرزی لبنان با مقاومت شدید سربازان حزب الله غافلگیر شدند و خسارت سنگین جانی و نظامی بر آنها بر این رژیم وارد آمد. اما نبرد «وادی الحجیر» که سربازان صهیونیستی آن را جهنم تو صیف کردند، کشتارگاه تانک های میرکافای این رژیم شد و این نبرد به اسطوره این تانکها پایان دادند. پس از این شکست ها، اشغالگران صهیونیستی به کشتارغیرنظامیان و زخمی قرار دادن منازل مسکونی روی آوردند تا با فشار بر حزب الله جنگ را به نفع خود تغییر دهند، اما باز نیز معادله مقامات صهیونیستی اشتباه بود و در این عرصه نیز شکست خوردند.

 

مقامات صهیونیستی در نتیجه شکست های پی در پی  خواستار توقف جنگ شدند و با تشکیل کمیسیون «وینوگراد»، «ایهود اولمرت» مسئول شکست در مدیریت این جنگ شناخته شد. محبوبیت اولمرت به 7% کاهش یافت و شماری از افسران ارشد نظامی این رژیم از جمله «اودی ادم» فرمانده جبهه شمالی استعفاد دادند.

 

شیمون پرز، رئیس وقت صهیونیستی، این جنگ را «جنگ زندگی» یا «جنگ مرگ» برای اسرائیل دانسته بود. نیروهای صهیونیستی در تحقق اهداف خود از جمله باز گرداندن دو سرباز، متوقف کردن موشکها، نابودی حزب الله شکست خوردند و این جنگ با قطعنامه شماره 1701 پایان یفات و نیروهای اسرائیل تا پشت خط آبی عقب نشینی کردند.

 

شکست تئوری انتقال جنگ به قلمرو دشمن یکی از  تاثیرات جنگ 2006 بر استراتژی نظامی رژیم صهیونیستی بود، این جنگ ثابت کرد که جامعه اسرائیل تحمل هزینه روحی و جانی را ندارد، زیرا هزاران نفر از مخالفان جنگ از سرزمین اشغالی خارج شدند.

کد خبر 722031

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha