حجتالاسلام محمد سالار در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان از تقاضا و درخواست ساخت مسجد در ۱۳۰ کشور جهان خبر داد و گفت: خوشبختانه در این کشورها، زمین برای ساخت مسجد وجود دارد و نیاز است که خیرین و نیکوکاران برای ساخت، تعمیر، تجهیز و مرمت مساجد پیشقدم شوند.
وی بیان کرد: ساخت مساجد در دیگر کشورها نیازمند حمایت و کمک خیرین و مردم بومی آن مناطق است، در سالهای گذشته هم شاهد این مسئله بودیم که با وجود محدویت مالی و بودجه ای و مسائل اقتصادی مساجد بسیاری در کشورهای دیگر ساخته شد که مجمع جهانی اهل بیت(ع) با جمع آوری اطلاعات مساجد و مراکز دینی کشورهای مختلف مناطقی در تلاش بود که مناطقی که نیازمند است راشناسایی کند، تا ساخت مساجد در آن کشورها در دستور کار قرار گیرد.
مشاور امور بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، توسعه و ترویج معارف اهل بیت(ع) و گسترش مسجد را یکی از برنامه های این مجمع در خارج کشور دانست و تصریح کرد: بسیاری از کشورها هستند که حتی مکان کوچکی برای اقامه نماز ندارند، به همین جهت یکی از سیاست ها و اولویت های کاری این مجمع در خارج کشور ساخت مساجد کوچک یا نمازخانه با مبلغ کم است و در وهله بعد ساخت مساجد مورد توجه قرار می گیرد.
سالار با اشاره به اهمیت مسجدسازی در آیات قرآن کریم و سیره ائمه معصومین(ع) اظهار کرد: در روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) آمده است:« هرکسی مسجد به اندازه لانه کبوتر بنا کند،خداوند در بهشت برای او بنایی می سازد»، بنابراین با مراجعه به سیره بزرگان دینی مشاهده می کنیم که ساخت مساجد توصیه اسلام بوده است و مجمع جهانی اهل بیت(ع) با این برنامه مسجدسازی و تعمیر و مرمت آنها را به عنوان یکی از وظایف خود می داند.
وی خاطر نشان کرد: امروز در ساخت شهرک ها و مجمتع های مسکونی، مسئولین باید برای ساخت مسجد هم باید مکلف شوند و همان گونه برای ساخت خانه زمینی را در نظر می گیرند، برای ساخت مسجد هم مکانی در نظر گرفته شود، امروز بسیاری از کشورها در مبادی ورودی شهرها همچون فرودگاهها، مساجد باشکوهی ساخته می شود، اما متاسفانه در کشور مساجدی در فرودگاهها، ایستگاههای راه آهن و پایانه ها دیده نمی شود و یا در شان کشور اسلامی نیست، بنابراین با توجه به جایگاه والای مساجد باید حق مساجد را ادا کرد.
سالار به ساخت مساجد توسط خیرین مسجدساز در کشورهای آفریقایی و آسیایی اشاره کرد و افزود: تمام تلاش ما در این راستا بوده است که این مساجد با معماری اسلامی ساخته شود.
مشاور امور بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در رابطه با عوامل رونق مساجد گفت: بیان مطالب مفید و عامه پسند از سوی متولیان و مسئولین مسجد، رعایت بهداشت و پاگیزگی مساجد، باز بودن ساعات طولانی در مساجد می تواند عواملی برای رونق مساجد است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما