به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، سید محمد موسوی از پژوهشگران دانشگاه تهران در یازدهمین جشن بزرگ پیوند آسمانی که همزمان با سالروز ازدواج با سعادت حضرت علی (ع) با حضرت فاطمه زهرا(س) در ساوه برگزار شد گفت: این ازدواج تاریخ بشریت را تغییرداد و نباید یک رخداد ساده قلمداد شود بلکه توصیه به حق است.
وی افزود: یکی از جنبه های مهم زندگی انسان تشکیل خانواده است و در زندگی مدرن وماشینی و به دلیل چشم هم چشمی ها و زیاده خواهی برخی از خانواده ها در عروسی جوانان و توقعات بیجا و دور از منطق و خرج تراشی های اضافی ازدواج را برای جوانان به یک مشکل بزرگ تبدیل کرده است و شاید همین کارها و توقعات بی پایه و اساس یکی از دلایل تن ندادن تشکیل زندگی مشترک و به تأخیرانداختن ازدواج شده است.
موسوی ادامه داد: ازدواج یک سنت الهی و پسندیده است و دراسلام برای تشکیل خانواده به دلیل رشد انسان و کسب فضایل درآن تأکید فراوانی شده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: ساده بودن زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) الگوی ازدواج جوانان قراربگیرد چرا که حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) با کمترین نگاه به تجملات،زندگی خود را آغاز کردند.
وی گفت: با ازدواج، انسان ها زندگی نو را شروع می کنند و دیگر انسان های قبلی نبوده و در ازدواج من ها تبدیل به ماها می شود؛ انسان یک حیات فردی دارد و یک حیات اجتماعی و حیات اجتماعی خود را با ازدواج ایجاد می کند؛ اگر خانواده ها را به چهار گروه خانواده به متعالی، متعادل، متزلزل و متلاشی تقسیم کنیم، ازدواج حضرت علی (ع) و فاطمه(س) در ردیف خانواده های متعالی قراردارند.
موسوی افزود: در اسلام ازدواج براساس رفع نیازهای اجتماعی و عاطفی صورت می گیرد و انتخاب همسربرای ارضاء نیازهای عاطفی است؛ زوج ها برای استمرار زندگی خود نیاز به آموزش مهارت های زندگی دارند و همیشه از سه واژه لطفا، ببخشید، متشکرم استفاده کنند.
در این مراسم که به همت نهاد های فرهنگی ساوه در سالن سلمان ساوجی شهرستان ساوه برگزارشد، از 35 زوج مسجدی که تاریخ عقدشان از سال گذشته تا کنون بوده است تقدیر به عمل آمد.
این مراسم با مرشد خوانی، مدیحه سرایی و نمایش طنز توسط هنرمندان شهرستان ساوه همراه بود.
ازدواج حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و امیرمؤمنان حضرت علی (علیه السلام) از مهم ترین اتفاقات تاریخ شیعه در اول ذی الحجه به عنوان روز ازدواج در تقویم ثبت شده است.
نظر شما