کودکان بی هویت شناسنامه دار می شوند/مشاوره ها تحت پوشش بیمه سلامت قرار می گیرند

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران از شناسنامه دار شدن کودکان بی هویت خبر داد و گفت و بر لزوم تحت پوشش قرار گرفتن هزینه مشاوره ها تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، ثریا شارقی، مدیر کل امور بانوان استانداری تهران امروز در حاشیه کارگروه امور بانوان استان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از اسفندماه سال گذشته با حساسیت بیشتری وارد مسئله کودکان بی هویت شدیم، گفت: در جلسه امروز دو موضوع مورد بررسی قرار گرفت، کودکانی که از بدو تولدشان شاهد بی هویتی آنها هستیم و کودکانی که بعد از به دنیا آمدن بی هویت می شوند.

 

وی بیان کرد: پیشنهاد مشخص اولیه این بود که یک هویت‌یابی از این افراد در بیمارستان ها صورت بگیرد لذا بخشی از هویت یابی به این شکل است که ما ثبت احوال را با این بیمارستان ها لینک کنیم و خود بیمارستان ها این اطلاعات را از ثبت احوال دریافت کنند.

 

شارقی با اشاره به کودک بی هویت تصریح کرد: در کشور ما تعدادی اتباع خارجی وجود دارد که هم پدر و هم مادر هر دو تبعه خارجی هستند، برخی از آنها به طور کامل هویت خود را برای ما مشخص نمی کنند و چون اقامت شان غیرقانونی است اطلاعات درستی هم به ما ارایه نمی دهند و ممکن است به کشور متبوعشان نیز برگشت داده نشوند.

 

وی ادامه داد: کودکانی هم هستند که پدرنشان از جانب مادرنشان قابل شناسایی نیست، لذا گذشته آنها برای ما مهم نست. هدف ما این است که اطلاعاتی در خصوص هویت این کودکان در اختیار ما قرار بگیرد.

 

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران با بیان اینکه مقرر شد این دو فورمت جمع آوری شود، خاطرنشان کرد: یکی فورمت فیزیولوژیکی که توسط دانشگاه های علوم پزشکی تدوین شود و دیگری فوریت اجتماعی که به وسیله ثبت احوال، بهزیستی، فرمانداری ها و ادارات مربوطه تنظیم شود لذا مقرر شد این دو فوریت توسط ارگان های مربوطه تنظیم و بررسی شود.

 

شارقی در ادامه تصریح کرد: مقرر شد مددکار اجتماعی اطلاعات لازم را از مادر دریافت کند و پس از جمع آوری اطلاعات آنها را در دو فورمت فیزیولوژیکی و اجتماعی درج کند و سپس اطلاعات مادر و فرزند به دادسرای 25 ارایه و بعد از بررسی های لازم توسط قاضی و شناسایی هویت، شناسنامه برای کودکان بی هویت صادر شود.

 

وی در ادامه افزود: همچنین مقرر شد در صورتی که بنا به دلایلی قاضی نتوانست به هویت این کودکان دست یابد یک هویت ثانویه نه بر اساس کدملی بلکه با تعریف خود دادسرا ،تعریف شود تا در صورت بروز جرایم و مشکلات احتمالی در آینده ما از هویت فرد مربوطه مطلع و جرایم مربوطه را پیگیری و کنترل کنیم.

 

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران با بیان اینکه این هویت ثانویه نقش همان شناسنامه را دارد، تصریح کرد: این هویت ثانویه بر اساس اظهارات خود مادر و اطلاعاتی که ارایه می دهد برای کودک شناسنامه صادر می شود. در این شرایط کودک از چرخه کودکان بی هویت خارج می شود ولی ممکن است در مواردی هم به این جمع آوری دست نیابیم و کارت هویتی بر اساس تعریف های ما برای کودک بی هویت صادر شود، هرچند ممکن است بر اساس این کارت هویت، سازمان و ارگان های خدمات رسان نتوانند به آنها ارایه خدمات کنند ولی این طرح برای ما دارای هویتی است که این امکان را به ما می دهد که شرایط کودکان بی هویت را در آینده چه در حوزه جرایم و چه گرفتار شدن در باندهای قاچاق انسان پیگیری کنیم.

 

شارقی با بیان اینکه وظایف نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی، ثبت احوال و فرمانداری ها در فورمت اجتماعی مشخص شده است، اظهار کرد: بیمارستان های دانشگاه های علوم پزشکی، سازمان بهزیستی و ثبت احوال از جمله ارگان هایی هستند که بیشترین درگیری را با این مسئله دارند.

 

وی در ادامه افزود: در بعضی از مواقع مادران بچه های خود را می پذیرند ولی در مواقعی نمی پذیرند و رهایشان می کنند، اینجا بهزیستی وارد عمل می شود در گذشته این هویت یابی توسط بهزیستی امکان نداشت و فقط یک شناسنامه صوری صادر می شد ولی طرح جدید بسیاری از این مسایل را حل می کند.

 

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران با اشاره به بیمه مشاوره ها تصریح کرد: بحث مشاوره بیشتر از گذشته در جامعه ما نهادینه شده است این مسئله یکی از ضرورت های فعلی جامعه ماست ولی هزینه های بالای مشاوره ها مسئله ای است که در سبد خانواده ها تعریف نشده است.

 

وی در ادامه بر لزوم تحت پوشش قرار گرفتن هزینه مشاوره ها تاکید کرد و افزود: ما باید هزینه مشاوره ها را در ساختار بیمه سلامت لحاظ کنیم، اگر بیمه ،مسئله مشاوره را جدی بگیرد در فرهنگسازی آن نقش مهمی ایفا خواهد کرد و هم خانواده ها استقبال زیادی خواهند کرد لذا مقرر شد بررسی های اولیه با نظام روانشناسی کشور انجام شود و بعد از توجیه این طرح با بیمه سلامت وارد مذاکره شویم.

 

شارقی در ادامه افزود: یکی از محاسنی که این کارگروه می تواند داشته باشد این است که بعد از گرفتن مصوبه آن را به شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران ارجاع دهیم و سپس به عنوان یک لایحه تدوین و به مجلس ارایه شود.

 

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مزیت ها و توانمندی هایی که شورای برنامه ریزی و توسعه استان دارد این است که راسا و بدون اینکه طرح را تحت عنوان لایحه به مجلس ارایه دهد مورد بررسی قرار می دهد.

 

وی با اشاره به بیمه کودکان بی هویت نیز تصریح کرد: کودکان بی هویت و معتادان متجاهر به دلیل نداشتن احراز هویتی نمی توانند از خدمات ارگان های خدمات رسان استفاده کنند لذا یکی از ارگان های خدمات رسان همین بیمه است که به دلیل نداشتن کد ملی آنها را تحت پوشش قرار نمی دهد.

 

وی ادامه داد: در بند 6 ماده 6 آیین نامه کودکان بی هویت آمده است که این افراد باید تحت پوشش بیمه سلامت قرار بگیرند ولی در حال حاضر این قانون اجرایی نمی شود لذا کارگروه به عنوان یک مطالبه گر از بیمه سلامت خواسته که این امر را در دستور کار خود قرار دهد و افرادی که ما معرفی می کنیم (کودکان و افراد بی هویت) را تحت پوشش قرار دهد.

 

 

کد خبر 721583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha