محمد رازقی، مربی تیم ملی پاراگلایدر ایران در گفتوگو با خبرنگار ورزشی شبستان با اشاره به اعزام تیم ملی پاراگلایدر به جاکارتا گفت: ابتدا تصمیمی برای حضور تیم ملی ایران در بازی های آسیایی گرفته نشده بود اما با رایزنی های انجام شده توسط سردار مویدی رییس انجمن ورزش های هوایی محمد علیپور رییس فدراسیون انجمن های ورزشی و رییس کمیته المپیک حضور تیم ملی ایران در بازی های آسیایی 2018 امکان پذیر و قطعی شد.
وی با بیان اینکه ورزش های هوایی از جمله پاراگلایدر در ایران کمتر شناخته شده است، افزود: متاسفانه در وزارت ورزش و جوانان و کمیته المپیک اهمیت و جایگاه این ورزش مغفول مانده است.
مربی تیم ملی پاراگلایدر ایران تصریح کرد: فدراسیون هم نتوانسته به درستی از حق ورزش های هوایی دفاع کند، بنابراین به ورزش های هوایی تاکید کمتری برای حضور در بازی های آسیایی 2018 داشتند چرا که مطمئن نبودند این رشته برای کشور مدال آور باشد.
مظلومیت ورزشهای هوایی در وزارت ورزش
رازقی با بیان اینکه ورزشهای هوایی به ویژه پاراگلایدر از نظر وزارت ورزش و جوانان مغفول مانده است، گفت: تیم ملی پاراگلایدر ایران اولین حضور در مسابقات جهانی را تجربه می کند و این در حالی است که به دلیل کم توجهی تاکنون در هیچ رویداد بینالمللی شرکت نکرده ایم.
وی افزود: اگر به ورزش های هوایی بها داده می شد و به جایگاه ویژه پاراگلایدر توجه می شد و اردوهای تدارکاتی نیز به موقع برگزار می شد می توانستیم با تیم کامل در مسابقات آسیایی 2018 شرکت کنیم.
وی با اشاره به سهمیه سه نفری تیم ملی پاراگلایدر ایران برای حضور در مسابقات آسیایی 2018 گفت: اگر قرار باشد در هر دو جبهه مسافت و فرود دقت شرکت کنیم باید با تیم 16 نفره در این مسابقات حضور می یافتیم چرا که جبهه مسافت به صورت تیمی و پنج نفره برگزار می شود، بنابراین با توجه به تعداد کم نفرات تیم در رشته فرود دقت (هدفزنی) پاراگلایدر که به صورت انفرادی برگزار می شود، شرکت خواهیم کرد.
مربی تیم ملی پاراگلایدر ایران در خصوص سهمیه حضور بانوان در مسابقات آسیایی 2018 گفت: سهمیه ایران در بخش بانوان یک نفر بود این در حالی است که برای شرکت در رشته مسافت باید به صورت تیمی و چهار نفره شرکت می کردیم بنابراین با یک سهمیه عملا هیچ شانسی در بخش تیمی نخواهیم داشت.
رازقی با اشاره به برگزاری مسابقات و اردوی تدارکاتی «سیلوانا» ارومیه گفت: ورزشکاران زیادی در این دوران از مسابقات شرکت کردند و توان و مهارت خود را در رشته هدف زنی (فرود دقت) پاراگلایدر محک زدند.
مربی تیم ملی پاراگلایدر ایران توضیح داد: در حال حاضر بانوان در رشته فرود دقت (هدفزنی) پاراگلایدر توان و قابلیت شرکت در یک رویداد بین المللی را ندارند.
وی که از حاشیه سازی ها و فرافکنی های موجود در آستانه اعزام تیم ملی به جاکارتا گله مند بود، تاکید کرد: الان زمان حمایت از تیم ملی برای حضور در بازی های آسیایی 2018 است و باید مسایل و حاشیه ها را کنار بگذاریم و به اصل ورزش و حضور در مسابقات آسیایی بپردازیم تا ورزشکاران کشورمان با روحیه بالا و آمادگی در این رویداد مهم و بزرگ آسیایی حضور یابند.
رازقی تصریح کرد: در رویداد بزرگ آسیایی که آبروی کشور و آبروی ملی مطرح است باید با همدلی تیم ملی پاراگلایدر ایران را همراهی کنیم.
وی با بیان اینکه حدود 50 میلیون تومان برای برگزاری سه دوره اردوی تمرینی تیم ملی پاراگلایدر هزینه شده است، گفت: در پاراگلایدر تجهیزات و امکانات پروازی توسط خود ورزشکاران تهیه می شود و ورزشی است که با حداقل هزینه می تواند مدال آور باشد بنابراین به حمایت جدی مسئولان و دست اندرکاران در وزارت ورزش جوانان نیاز دارد.
رازقی با اشاره به برگزاری دوره ریکاوری قبل از اعزام تیم ملی پاراگلایدر به جاکارتا گفت: در این دوره جلسات روانشناسی برای اعضای تیم ملی برگزار شد و تیم با آمادگی کامل دوشنبه شب 22 مرداد عازم جاکارتا می شود.
اندونزی، تایلند و چین حریفان اصلی ایران در پاراگلایدر
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها از سال 2010 روی ورزش های هوایی به ویژه پاراگلایدر سرمایه گذاری کرده اند و نتیجه هم گرفته اند، افزود: تایلند، چین و اندونزی از جمله این کشورها هستند که حریفان آسیایی ایران در مسابقات آسیایی جاکارتا نیز محسوب می شود.
وی با اشاره به حضور تیم ملی ایران در مسابقات پسلوان که فروردین ماه برگزار شد، گفت: با دو نفر از اعضای تیم شرکت کردیم تا با شرایط مسابقات جهانی آشنا شویم و در این رقابت ها دیدیم که چقدر از دنیای پاراگلایدر عقب هستیم البته بهترین فرصت بود که توان ورزشکاران را رقم بزنیم.
خوشبین هستم حداقل یک مدال کسب کنیم/در مورد رنگ مدال نمی توانم نظری دهم
رازقی با بیان اینکه در رشته هدفزنی و در بخش انفرادی نمی توانیم بیش از دو نفر را شرکت دهیم و این در حالی است که رقبای ایران با 16 نفر کامل می آیند، گفت: تیم های حریف نسبت به ما شرایط بهتری دارند چرا که در مسابقات زیادی شرکت کرده اند و ماهها در اردوهای تدارکاتی هستند و با تیم کامل می آیند، با این حال با پتانسیلی که از اعضای تیم سراغ دارند خوشبین هستم حداقل یک مدال بیاوریم اما در مورد رنگ مدال الان نمی توانم نظری دهم.
وی تاکید کرد: اگر بین 45 کشور شرکت کننده در مسابقات پاراگلایدر رتبه چهارم را هم از آن خود کنیم توانسته ایم قدم رو به جلویی در این ورزش برداریم و پاراگلایدر را به عنوان یک رشته کم هزینه و مدال آور به مسئولان ورزشی کشور بشناسیم.
مربی تیم ملی پاراگلایدر گفت: سالهاست ورزشکاران کشورمان در مسابقات جهانی در رشته های مسافت و فرود دقت پاراگلایدر با هزینه های شخصی شرکت کرده و مقام آورده اند اما متاسفانه تاکنون هیچ حمایتی از آنها نبوده است و امیدواریم حضور در مسابقات آسیایی مقدمه ای برای توجه و نگاه ویژه به این ورزش شود.
نظر شما