به گزارش خبرنگار شبستان، ابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در گردهمایی نمایندگان فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت ارشاد با اشاره به مشکلات اساسی سیاستگذاری درباره توسعه روستاها و عشایر گفت: عدالت فرهنگ و آموزشی میان روستاییان و عشایر و شهرنشینان وجود ندارد و این نقیصه متوجه همه ماست.
وی با اشاره به این که عوامل پیدایی توسعه و عوامل پایداری آن متفاوت اند، گفت: «انسان» موضوع توسعه است. توسعه فرآیندی مستمر، برنامه ای، هدفدار و توقف ناپذیر است و براساس این توصیف اولین پارامتر توسعه خواندن است و دومین پارامتر آن تدبر و نتیجه این دو عمل خواهد بود.از سوی دیگر بدون اگاهی از مبدا و مقصد، توسعه بی معناست.
رضوی با تاکید بر این که امروز «نظریه پردازی» به آفت اداره کشور تبدیل شده است، افزود: با این ایده که هر که بهتر سخن گفت در مدیریت اجرایی قرار گیرد مشکلی حل نمی شود. امروز بیش از گذشته به نیروهای اجرایی توانمند نیاز داریم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری با بیان این که تعریف روستا به عنوان سکونتگاهی برمبنای تعداد ساکنان اشتباه است، یادآور شد: روستا یک واحد تولیدی، فرهنگی، میراثی است که ویژگی های هویتی منحصر به فرد خود را دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود آمارهایی از تلاش های صورت گرفته پس از انقلاب برای توسعه ساختاری روستاها ارائه داد و گفت: نظام ما برای روستاها و عشایر بسیار هزینه کرده است. ۹۳ درصد جمعیت روستایی جاده آسفالت دارند و نزدیک به ۱۰۰ درصد روستاها برق دارند اما باید توجه داشت همه نیازهای شهرنشینان را روستاییان نیز دارند و نباید تصور کرد می توان روستاییان را از پدیده های نو محروم نگه داشت.
رضوی افزود: ۶۰ درصد مهاجرت روستاییان با اشتغال مرتبط است و ۱۴ درصد به عدم تکریم از سوی نهادهای حاکمیتی بازمی گردد.
معاون رئیس جمهور اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم برای توسعه روستاها را نیز برشمرد و گفت: تا پیش از دولت یازدهم، 40 درصد روستاها گاز داشتند که این رقم امروز به بیش از ۸۰ درصد رسیده است. از سوی دیگر ۲۷ هزار روستا صاحب اینترنت پرسرعت شده اند که بستر مناسبی برای فعالیت اقتصادی روستاییان است.
وی در پایان سخنان خود ضمن پیشنهاد به وزارت ارشاد برای تاسیس مجتمع های فرهنگی در دهستان ها گفت: می توانیم با همکاری وزارت ارشاد می توانیم در ۲۶۰۰ دهستان کشور مجتمع فرهنگی تاسیس کنیم که شامل کتابخانه های متنوع، فضای کار با کامپیوتر و تا حدودی امکانات آموزشی باشد. متوسط فاصله روستاها با مرکز دهستان، ۲۵ کیلومتر است که می توان سرویسی برای جابجایی دانش اموزان نیز درنظر گرفت.
نظر شما