خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛
برای بازدید از فعالیت های کانون فرهنگی هنری راهی روستای میان گلال خرم آباد می شوم، روستایی در نزدیکی شهر خرم آباد و در حوالی فرودگاه خرم آباد.
با ورود به روستا وپرس و جو از اهالی، با گذر از چند خیابان به مسجد می رسم که همانند دیگر مساجد ی نمادی از سادگی و قداست است.
درب مسجد بسته است، صدای بازی و خنده کودکان از حیاط مسجد به گوش می رسد، زنگ را فشار می دهم، دختران نوجوان با روی خوش درب مسجد را باز می کند، جمعیتی حدود 20 دختر نوجوان در حال انجام بازی های محلی هستند و شادی و خوشحالی در چهره آنان موج می زند.
با این اینکه محیط مسجد است، اما به دلیل مستقر نبودن خادم در مسجد، گویی وارد حیاط مدرسه دخترانه شده باشی، صدای خنده کودکان و نوجوانان نوید بخش امید و نشاط اجتماعی و جاری بودن زندگی است.
به سمت دفتر کانون فرهنگی هنری حرکت می کنم، در صحن مسجد کلاس درسی برگزار است و جمعی از دختران جوان روستا در این کلاس مشغول آموزش هستند.
دفتر کانون فرهنگی هنری در انتهای ساختمان مسجد قرار دارد، به همراه مدیرکانون فرهنگی هنری وارد دفتر کانون می شویم، در این مکان هم جمعی از کودکان و نوجوانان مشغول آموزش هستند.
مربیان جوان با نشاط خاصی در حال تدریس هستند، در حالی که فعالان مسجد حقوقی دریافت نمی کنند اما دلسوزانه برای آموزش هر آنچه در توان دارند، تلاش می کنند.
برای اینکه مزاحم کلاس نباشیم لحظاتی به سکوت می گذرد و این فرصتی می شود نگاهی گذرا به داشته های کانون فرهنگی هنر مسجد داشته باشم.
اتاق ساده کانون به فرش های قرمز کهنه و رنگ و رو رفته، فرش شده است و چند پشتی کهنه به دیوارهای دفتر تکیه داده اند تا تکیه گاهی برای فعالان کانون و هنرجویانی باشد که در این مکان آموزش می بینند.
قسمت انتهایی اتاق با قفسه های کتاب پوشانده شده و قفسه ها سراسر از کتاب های دینی، مذهبی و فرهنگی پوشانده شده است، گویی جایی برای اضافه کردن یک کتاب هم ندارد.
رایانه کانون در کنار میزی ساده در گوشه دیگر دفتر قرار دارد و تخته وایت بردی در کنار آن جای گرفته که برای تدریس معلمان از آن استفاده می شود.
بنر اوقات فراغت و لیست کلاس ها هم به عنوان تنها تزیینی کلاس درس نصب شده است.
در کنار دیوار انتهای دفتر کانون، درب قرار دارد و راه با اتاقی کوچک دارد، این اتاق را به چند وسیله بازی برای کودکان تجهیز شده است و بخشی از آن هم به عنوان انبار مورد استفاده قرار می گیرد.-
در میان این سادگی و آرامش، کانون فرهنگی هنری مسجد محور فعالیت های فرهنگی،هنری، سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی در محله است.
توران میرزایی، مدیرکانون فرهنگی هنری حر ریاحی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: قبل از راه اندازی کانون فرهنگی هنری مسجد، وقتی بچه های روستا را طی اوقات فراغت سرگردان در کوچه ها و خیابان ها دیدم تصمیم گرفتم فعالیت های مسجد محور را شروع کنیم.
وی افزود: در آن شرایط بدون هیچ حمایتی برنامه های فرهنگی، هنری و ورزشی، برنامه ریزی و اجرایی شد.
میرزایی، اظهار داشت: حدود 9 سال پیش فعالیت های کانون فرهنگی با پیگیری و مشارکت فعالان مسجد شروع شد و با راه اندازی کانون فرهنگی هنری مسجد بستری برای ساماندهی فعالیت های مسجد محور آغاز شد.
وی با اشاره به شناسایی آسیب های محله در کانون فرهنگی هنری مسجد، گفت: تلاش می شود با برگزاری دوره های آموزشی در راستای توانمند سازی و رفع دغدغه های مردم برنامه ریزی شود.
میرزایی، مشکل بیکاری، فقر و اعتیاد را مهم ترین آسیب های فرا روی خانواده های روستای میان گلال دانست و افزود: توانمند سازی بانوان روستا در عرصه اقتصادی از برنامه های محوری کانون فرهنگی هنری مسجد است.
وی افزود: در این راستا دوره های آموزشی خیاطی، فرش بافی، آشپزی، تهیه ترشیجات خانگی، چرم دوزی و... برگزار شده است.
این مدیرکانون فرهنگی هنری مسجد، بیان کرد: بسیاری از این دوره های آموزشی بستری برای اشتغال خانواده ها شده است.
میرزایی، با اشاره به اینکه کشاورزی بخش مهمی از کار اهالی روستاست، افزود: ایجاد صنایع تبدیلی در روستا می تواند بستری برای اشتغال جوانان روستا فراهم می شود.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت مسئولان و خیران از طرح اشتغالزایی روستا، بیان کرد: در کانون فرهنگی هنری مسجد، به دنبال جذب بانوان در معرض آسیب به مساجد و اشتغال یابی برای این قشر هستیم.
میرزایی، با اشاره به تولید محصولاتی چون ترشیجات، رب و... در روستا، بیان کرد: برای رونق این فعالیت ها نیاز به بازاریابی و فراهم شدن بازار عرضه کالا داریم.
وی افزود: به دلیل نبود حمایت و همچنین بازار کار، بسیاری از محصولات تولیدی بانوان و همچنین برخی محصولات کشاورزی در بازار عرضه نشده وبه نوعی موفق به فروش این محصولات نشده اند.
میرزایی، تاکید کرد: برای حمایت از اشتغال و اقتصاد خانواده های روستا و همچنین جلوگیری از آسیب های اجتماعی حمایت مسئولان و خیران از تولیدات روستا و همچنین تلاش برای تقویت بسترهای اقتصاد مقاومتی در روستا ضروری است.
وی افزود: همچنین با جذب جوانان و نوجوان به کانون فرهنگی هنری به دنبال کشف استعداد ها و پرورش توانمندی و استعداد کودکان و نوجوانان روستا هستیم.
مدیرکانون فرهنگی هنری حر ریاحی، بیان کرد: در این راستا با مدیران مدارس ابتدایی روستا هماهنگ شده و برخی برنامه های کانون با هدف جذب کودکان و نوجوانان برای دانش آموزان مدارس اجرایی می شود.
میرزایی، بیان کرد: با همکاری امام جماعت و پایگاه مقاومت بسیج، دوره های فرهنگی و سبک زندگی برای توانمند سازی خانواده در مواجهه با آسیب های چون اعتیاد و طلاق برگزار شده است.
وی بیان کرد: در این راستا تلاش شده است که افراد بویژه بانوان از سه تا 60 ساله را جذب کانون فرهنگی هنری مسجد کنیم.
میرزایی، با اشاره به رواج معضل بدحجابی، افزود: متاسفانه با ورود ماهواره ها به منازل در جامعه با آسیب بدحجابی مواجه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در کانون فرهنگی هنری مسجد تلاش می شود با برگزاری کارگاه های اموزشی سبک زندگی و حجاب و عفاف و همچنین جذب اقشار مختلف در راستای مقابله با بدحجابی در بین اهالی گام برداشت.
مدیرکانون فرهنگی هنری حر ریاحی، گفت: برای تقویت برنامه های مسجد محور و رونق مسجد روستا، برنامه های متنوع با همکاری پایگاه مقاومت بسیج، امام جماعت و کانون فرهنگی هنری مسجد برگزار می شود.
نظر شما