به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری خوزستان، رضا محبوبی، معاون اجتماعی سازمان امر اجتماعی کشور، در جلسه هماهنگی فعالیت دفاتر توسعه محلی و تسهیل گری که در استانداری خوزستان برگزار شد، گفت: وزارت کشور برای مقابله با معضل حاشیه نشینی با هدف ارتقای شاخص های فرهنگی- اجتماعی و مشارکت مردم مناطق حاشیه نشین، اقدام به راه اندازی دفاتر تسیهیل گری در 100 محله کشور کرده است.
وی به اهتمام و پیگیری مقام معظم رهبری در حوزه آسیب های اجتماعی کشور به ویژه حاشیه نشینی اشاره کرد و افزود: در جلساتی که با حضور وزیر کشور و سران سه قوه برگزار می شود، ایشان مجدانه پیگیر تمهیدات مجموعه دستگاه های دولتی و غیردولتی در این مناطق هستند.
محبوبی، اضافه کرد: سال ها تحت عناوین مختلفی برای ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی و حل مشکلات این مناطق تلاش های کالبدی بسیاری انجام شده، اما گزارش های رسمی وزارت راه و شهرسازی به رغم تلاش های دستگاه های دولتی و غیردولتی، حاکی از آن است که در این راه موفق نبوده ایم.
وی در ادامه سر منشا بسیاری از مشکلات در مناطق حاشیه نشین را عدم نظارت های هنجاری و انسجام اجتماعی عنوان کرد و ادامه داد: کلیدی ترین مسئله در سکونتگاه های غیررسمی و مناطق حاشیه نشین، مشکلات کالبدی نیست؛ بلکه فقدان هویت اجتماعی است.
معاون اجتماعی امور اجتماعی کشور، خاطر نشان کرد: ساکنین این محلات در مدیریت مسکن هر چند غیرفنی به عنوان بخش پر هزینه زندگی خود، موفق عمل کرده اند اما نتوانسته اند مابقی مسائل را حل کنند.
وی تصریح کرد: تجربه جهانی و همچنین تلاش های چند ساله کشور برای مداخله در این بافت ها نشان می دهد صرف افزایش خدمات به سکونتگاه های غیر رسمی راهگشا نیست، بلکه بهترین راه حل جذب مشارکت ساکنین است که این روش و اسلوب مورد تایید وزارت راه و شهرسازی نیز می باشد.
وی تاکید کرد: ما در دفاتر تسهیل گری علاوه بر حمایت طلبی نهادها و بخش های فنی استان برای بهبود کیفیت زندگی به دنبال جذب مشارکت مردم محلی هستیم.
وی اظهار کرد: همگی بپذیریم راه مداخله موثر و منطقی در سکونتگاه های غیررسمی، دفاتر تسهیل گری و توسعه محلی است و خواستار هم پوشانی تمامی دستگاه ها و همچنین همکاری لازم با اعضای این دفاتر برای شناسایی نیازهای واقعی محلات به منظور رسیدن به هدف شد.
لازم به ذکر است، وزارت کشور به منظور مقابله با معضل حاشیه نشینی در 10 استان (هر استان 10 محله) که دارای بالاترین نرخ حاشیه نشینی هستند، دفاتر توسعه محلی و تسهیل گری را به منظور ارتقای شاخص های اجتماعی- فرهنگی و توانمندسازی مردم محلی در دستور کار قرار داده است. تاکنون دفاتر علی آباد، کوی سیاحی، زویه، عین 2، ملاشیه، کوی شهید محسنی در شهرستان کارون و کوی مدرس در شهرستان دزفول در استان خوزستان راه اندازی شده اند.
نظر شما