به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سردار محمدرضا حسنی سعدی، مدیرکل بنیادشهید و امور ایثارگران استان، امروز(22 مرداد)در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن بیست و ششم مرداد ماه، سالروز ورود نخستین گروه آزادگان به میهن اسلامی با اشاره به گوشه ای از عملکرد این نهاد، گفت: در سال های گذشته ساختمان اداری راور، رابر، عنبرآباد، منوجان، کهنوج و کوهبنان ساخته و یا خریداری شد و ساختمان اداره شهرستان بم که در اثر زلزله ویران شده بود نوسازی شد که تاکنون پیشرفت 70 درصدی دارد.
وی با اشاره به اینکه مجموعه فرهنگی ورزشی و توانبخشی ایثارگران استان پیشرفت 70 درصدی دارد و این در حالی است که بعضی استان ها هنوز در مراحل اولیه هستند؛ گفت: درمانگاه ایثارگران استان نیز سال 95 به 175 هزار نفر و سال گذشته به 226 هزارنفر خدمات داده و 90 درصد این خدمات مربوط به ایثارگران کل استان است.
این مسئول ادامه داد: مرکز علمی- کاربردی بنیاد شهید استان کرمان با هزار و 600 دانشجو بین استان ها رتبه دوم کشور را دارد و 49 اثر فرهنگی مکتوب از جمله فرهنگ اعلام شهدا، دفتر اول وصایای شهدای استان، کتاب جاودانه های تاریخ( زندگی 90 فرمانده گردان) در انتظار پرواز(زندگی 47 قطع نخاع) و... به چاپ رسیده و در کتابخانه ها و مراکز فرهنگی استان توزیع شده است.
وی افزود: 14 هزار نفر دیدار از خانواده های شهدا و ایثارگران استان در سال گذشته انجام شده که دو هزار نفر تکراری بوده؛ نورپردازی گلزار شهدای استان با همت استاندارسابق(رزم حسینی) انجام شد که در کشور نمونه ندارد و در ساماندهی گلزارهای شهدا رتبه اول کشوری را داریم.
سردار سعدی با بیان اینکه 847 گلزار شهید در استان با 6 هزار و 418 شهید وجود دارد که از این تعداد 578 گلزار با 5 هزار و 334 مزار شهید ساماندهی شده و 258 گلزار باقی مانده؛ بیان داشت: 11 گلزار در دست اقدام است.
وی در بخش دوم سخنانش با بیان اینکه در طول هشت سال دفاع مقدس 42 هزار و 794 نفر از رزمندگان ایران که 80 درصد آنها مجروح بودند به اسارت دشمن در آمدند و این اسرا در 21 اردوگاه و زندان نگهداری می شدند؛ اظهار داشت: 72 هزار و 113 اسیر عراقی در ایران وجود داشت که 15 درصد آنها حاضر به برگشت به عراق نشدند..
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گفت: آزادگانی چون شهید تندگویان داشتیم که شهید رجایی منزل او رفت و به همسرش گفت عراق حاضر شده 8 خلبان بعثی آزاد کنیم تا تندگویان را آزاد کند؛ همسر تندگویان گفت اگر ما هم حاضر شویم محمدجواد حاضر به این معامله نمی شود که این خلبانان آزاد و دوباره بمب بر سر مردم بیگناه بریزند؛ سرلشکر حسین لشکری یکی از این آزادگان بود که اسارت او 18 سال طول کشید و 10 سال از این اسارت را در سلول انفرادی و 8 سال در اردوگاه بود، وقتی اسیر شد پسرش شیرخواره و وقتی آزاد شد دانشجوی سال اول دندانپزشکی بود.
وی ادامه داد: حدود 5 هزار نفر از این آزادگان در سال های گذشته در اثر آثار شکنجه و زندان از دنیا رفتند تعداد قابل توجهی از جمله مرتضی افتتاحی از شهداد، مهدی شجاعی، صادق زاده در همان زندان ها شهید شدند؛ سخت ترین دوران اسارت مربوط به مفقودین می شد، مفقودینی که توسط صلیب سرخ ثبت نام نشده بودند و همینطور اسارت قطع نخاع ها که حدود 20 نفر بودند که سه نفر آنان مربوط به استان کرمان است، خیلی سخت بود و اوایل برای استحمام، آنها را با فرغون کف حمام می انداختند و شیلنگ آب روی آنها می گرفتند بعدها با ویلچر؛ غلامعلی محمدی الان در تهران بستری است و محمد رضایی سرداری 26 سال روی ویلچر بود بعدها به شهادت رسید.
سردار حسنی سعدی در ادامه با یادکردن از شهید محمدرضا شفیعی زاده از قم گفت: 570 شهید را مرداد ماه 81 تحویل کشور دادند؛ قبر شماره 128 ردیف 18 را اینگونه توصیف کردند «چهره ای آرام، موهای تابدار و مشکی، چشمان بسته، محاسنی کوتاه، لب های خشکیده و حتی جراحت شکمش تازه بود» پس از آنکه به دستور صدام پیکر او را چند روز زیر آفتاب گذاشتند و حتی آهک هم ریختند اما هیچ تغییری نکرد، افسر بعثی گریه می کند که ما با چه کسانی می جنگیدیم! مادر شهید می گوید وقتی پیکرش را دیدم «پاهام سست شد و نفسم بند آمد، دیدم محمدرضا چهره اش نورانی و یک تاب در موهایش بود که تکان نخورده بود» و اینها به این دلیل بود که همیشه غسل جمعه، زیارت عاشورا، نماز شب و همیشه با وضو بود و اشک های روضه را به بدنش می مالید.
وی با افزودن اینکه قرآن، نماز، ورزش، کار و تلاش و درس و مشق و امید به آینده و اعتقاد به حقانیت؛ همه سئوالات اسارت را جواب می داد؛ گفت: 18 نفر از آن بیست و سه نفر بچه های استان کرمان بودند؛ امیرهوشنگ شاه پسندی که هزار کابل کف پای او زدند و سه ساعت و نیم شکنجه شد و پای او را اتو کردند که یکی از پاهایش جزغاله شد؛ شهید صادق زاده و مهدی شجاعی و... فقط بخشی از قهرمانان آزاده استان کرمان بودند و بسیاری از آنها معروفون فی السماء هستند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان با اشاره به اینکه 218 نفر از هزار و 284 آزاده کل استان از دنیا رفتند؛ اظهار داشت: 81 نفر از آزادگان کل کشور بیش از 10 سال اسارت را تحمل کردند که 4 نفر خانم بودند؛ معصومه آباد، فاطمه ناهیدی، شمسی بهرامی، حلیمه آزموده 40 ماه اسارت را شرافتمندانه تحمل کردند و آثاری همچون پایی که جاماند، من زنده ام، آن بیست و سه نفر، اردوگاه اطفال آثار غنی و مفیدی از خاطرات آزادگان و ادبیات بازداشتگاهی است.
در پایان این نشست از سجاد حیدری فر، رتبه سوم کشوری بخش مصاحبه در جشنواره ایثار قدردانی شد.
نظر شما