مشکلات موجود درتاریخ نگاری، ذهن شاعران ولایی را به سمت نمادها می کشاند

ابوطالب مظفری با اشاره به مشکلات تاریخ نگاری، گفت: در نتیجه این امر، شاعران ولایی گو با کمبود سوژه مواجه می شوند و به همین دلیل به طرف نمادهایی چون آهو، گنبد و کبوتر می روند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، ابوطالب مظفری، شاعر افغان در حاشیه ششمین کنگره سراسری شعر رضوی در جمع تعدادی از خبرنگاران خبرگزاری ها با اشاره به اینکه شعر آیینی علی رغم گذشته، امروز قالب مخصوصی در ادبیات فارسی به خود اختصاص داده است، گفت: حاکمیت نظام اسلامی در کشور ایران، اقتضا می کند که توجه به شعر آیینی و دینی و مفاهیم معنوی باشد.


وی برگزاری کنگره سراسری شعر رضوی را در راستای توجه یاد شده خواند و افزود: این امر باعث افزایش حضور هنرمندان و شاعران و انجام فعالیت های هنری در قاب های ولایی می شود که از این حیث مثبت است.


مظفری ادامه داد: جاذبه های جشنواره ممکن است کیفیت کار را کاهش دهد و شاعران دست به تولیدات انبوه مشابه بزنند که خود باعث دلزدگی شود.


وی این کنگره را از حیث ظهور چهره های شاعران برجسته در عرصه شعر ولایی و آیینی مهم خواند و با تأکید بر اهمیت پرداختن به کیفیت آثار، پیشنهاد کرد تا دبیرخانه کنگره این امر را مورد توجه قرار دهد.


این شاعر افغان تصریح کرد: تحقق ارتقای کیفی آثار تولید شده در این کنگره ها نیازمند اتاق فکر و حضور کارشناسی در این زمینه است.

 

وی با اشاره به سابقه حضور چند سال گذشته اش در این کنگره، کنگره ششم را از حیث بهبود کیفی آثار ارسالی، حضور مخاطبان، استقبال به آن و برنامه ریزی دست اندرکان مثبت ارزیابی کرد.

 

مظفری، روی آوردن شاعران به سوژه های کلیشه ای را مورد اشاره قرار داد و افزود: البته بخشی از این مشکل مربوط به تاریخ نگاری است که متأسفانه جزئیات زندگی امام رضا(ع) مانند امام حسین(ع) بیان نشده است.

 

وی ادامه داد: در نتیجه این امر، ذهن شاعر به بن بست می رسد بنابراین شاعران ولایی گو با کمبود سوژه مواجه می شوند و به همین دلیل به طرف نمادهایی چون آهو، گنبد و کبوتر می روند.

 

وی به روز کردن منابع تاریخی را مورد تاکید قرار داد و افزود: باید کار را به سمت تحقیقات تاریخی سوق داده شود تا شاعران بر اساس موضوعات تاریخی و ولایی شعر بگویند.

 
پایان پیام/

کد خبر 72137

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha