به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مرتضی غرقی، خبرنگار ارشد حوزه بین الملل و مسئول کانون رسانه های بین المللی در ایران، امروز(21 مرداد)در همایش بزرگداشت روز خبرنگار که به همت بسیج رسانه و سپاه ثارالله استان برگزار شد در سخنانی با اشاره به بازدید از طرح های اقتصادمقاومتی استان کرمان در خطاب به استاندار سابق گفت: جناب رزم حسینی کارهای جهادی کرد که در کشور نمونه است اما آنچه امروز در اقتصاد اتفاق افتاده تقصیر خبرنگاران نیست بلکه به دلیل سوء مدیریت است.
وی با بیان اینکه خبرنگاران، قشر مظلومی هستند که از دو طرف-مردم و مسئولین- تحت فشار هستند زیرا مردم می گویند مطالبه گر نیستید و مسئولین می گویند جوسازی می کنید در حالیکه وظیفه خبرنگار، اطلاع رسانی و یکی از وظایف مسئولان شفاف سازی است و درگیری بین خبرنگاران و مسئولین جای تأسف دارد زیرا هنوز قانون مشخص و مدون درباره خبرنگار در کشور وجود ندارد.
غرقی گفت: در حالیکه مسئولین اگر می خواهند توسعه ای صورت بگیرد باید به توسعه رسانه اعتقاد داشته باشند؛ در کشوری که توسعه اقتصادی وجود ندارد هیچ طرح اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به نتیجه نمی رسد زیرا لازمه پیشرفت یک کشور پیشرفت رسانه ای {در سایه مشارکت اجتماعی} است و تنها کسانی که قدرت جذب و سازماندهی افکار عمومی را دارند، خبرنگاران هستند.
وی با اشاره به اینکه به رسانه ها در مجلس و دولت کمتر توجه نشده؛ تصریح کرد: اگر {جناب رزم حسینی}می بینید این همه زحمت کشیدید و به بیرون از استان منتقل نشده بخشی مربوط به خبرنگاران استان و بخشی هم مربوط به دولت است که تجهیزات لازم برای نشان دادن کار دولت وجود ندارد.
این خبرنگار باسابقه کشورمان به وضعیت کنونی اقتصادی کشور به ویژه بازار سکه و ارز اشاره و تصریح کرد: رییس جمهور گفتند این جریان سازی رسانه ای است؛ بله؛ این یک جریان تبلیغاتی است زیرا رسانه های آن طرف آن را باد کردند و این معضل را به جان جامعه انداختند و اگر دولت، اعتمادسازی می کرد و جلوی فساد را می گرفت اینگونه نمی شد.
وی ادامه داد: در طول همه سال هایی که خبر کار کردیم یا به جناحی بودن متهم شدیم یا به مخالفت با ارزش های نظام در حالیکه یک خبرنگار هیچوقت به آرمان های این کشور خیانت نکرده و در طول سال های دفاع مقدس، میزان خبرنگاران شهید از دیگر قشرها بیشتر بوده اما مشکل او این است می خواهد از حق مردم دفاع کند و بعضی از مسئولین حاضر به پاسخگویی نیستند؛ اگر این تفکر جا بیفتد خیلی از مشکلات حل می شود.
غرقی با ذکر این نکته که تحقیقات نشان داده اگر به خبرنگاران آزادی داده شود، فساد را کم می کند؛ آزادی تحت چارچوب قانونی که در حدود اختیارات رسانه و دولتی باشد؛ گفت: زمانی که حباب سکه و ارز اتفاق افتاد هیچ مسئولی پاسخ نداد و ما یک ماه در خلأ خبری بودیم و خب طبیعی است رسانه های بیگانه کار خودشان را انجام می دهند زیرا شما{مسئول و رییس جمهور} خودتان در برابر رسانه داخلی پاسخگو نیستید تا جریان سازی شود.
وی فقدان اطلاعات صحیح، آموزش و امکانات صحیح برای خبرنگاران در طول این 40 سال را مورد اشاره قرار داد و افزود: به همین دلیل رسانه ها قادر به انعکاس کارهای بزرگی که در کرمان و کشور شده و پیشرفت های داخلینیستند و عمدتاً در رانت خواری و فسادها ورود می کنند که البته این هم بخشی از وظایف آنها است.
مسئول کانون رسانه های بین المللی در ایران بیان داشت: الان سخت ترین تحریم ها علیه ایران و بدترین شرایط اقتصادی پس از انقلاب است؛ ما نباید به بدتر شدن اوضاع کمک کنیم و اگر یک دست مشکل داشته باشد کل بدن را که از بین نمی برند، حالا 4 تا آدم فاسد پیدا شده چرا اصل نظام را زیر سئئوال ببریم؟ نباید خبرها طوری باشد که اصل نظام زیر سئوال برود.
وی با انتقاد از اینکه طی این 40 سال، منافع ملی قربانی منافع جناحی شد و سیاسیون از خبرنگار در جهت منافع خودشان استفاده کردند؛ خاطرنشان کرد: همین ها رسانه را بی آبرو کردند و زمانی که سیاسیون وارد رسانه شدند رسانه از همانجا ضربه خورد زیرا دیگر نتواسنت حرفه ای عمل کند و دنبال رسالت خود برود از طرفی غیرحرفه ای ها و آماتورها هم فکرشان به این نمی رسد کار او چه لطمه ای به منافع ملی می زند؛ در این شرایط رسانه های بیگانه هم دنبال این هستند تضادهای جمهوری اسلامی را بزرگ کنند تا سوء استفاده خود را بکنند و مردم می گویند چرا آنها واقعیت را می گویند و شما سانسور می کنید؟ خیلی از مسائل را به عنوان یک خبرنگار حرفه ای ما حق نداریم مطرح کنیم و چنین خبری را سریع منتشر کنیم زیرا باید با چند نفر چک کنیم.
غرقی گفت: ما قبول داریم در کشور فساد وجود دارد و دولت های گذشته و مجلس باید پاسخگو باشند اما اینطور نیست که کل نظام آلوده و فاسد باشد، باید در مجلس قانون ها آنقدر شفاف و دقیق باشد کسی نتواند سوء استفاده کند؛ راجع به اقتصاد مقاومتی باید از 10 سال پیش کار می شد، همه نماینده ها هم اصولگرا بودند چرا کار نکردند؟ اینجاست که درد است، شعار دادند و عمل نکردند.
وی با افزودن اینکه نظام ما مردم سالار است و از مجلس و دولت و نهادهای مرتبط با رسانه استدعا داریم اگر می خواهید کشور به توسعه برسد باید توسعه رسانه ای ایجاد شود؛ تصریح کرد: در ظاهر به خبرنگاران احترام می گذارند اما در باطن اینطور نیست چون پاسخگو نیستند؛ مسئولین بیدار شوند، ما نیازمند قانون مدون و صریح برای خبرنگاران هستیم؛ قانونی که در دنیا برای خبرنگاران هست.
مسئول کانون رسانه های بین المللی در ایران ادامه داد: وقتی مسئول احساس کند 10 خبرنگار مواظب کار او هستند دقت می کند؛ افزود: گاهی حتی حداقلِ اطلاعات در دست خبرنگاران نیست؛ مسئولین باید اعتمادسازی کنند و اگر خبرنگار نگاه ملی داشته باشد خدا به او کمک می کند و کار او عبادت محسوب می شود.
وی در خطاب به مسئولین تأکید کرد: بگذارید خبرنگار حرفش را بزند، انتقادش را بکند و راهکار ارائه دهد؛ آب از آب تکان نمی خورد؛ آنقدر که خبرنگاران مشکلات را درک می کنند مسئولین درک نمی کنند زیرا با مردم بیشتر ارتباط دارند.
نظر شما