پنهان کاری علت عمده بروز فساد در جامعه است

استاندار قزوین با اشاره به اهمیت نظارت همگانی در پیشگیری از فساد گفت: علت عمده فساد در هر جامعه ای پنهان کاری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عبدالمحمد زاهدی امروز (۲۰ مرداد) در مراسم نکوداشت روز خبرنگار که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: ما در تحلیل سیستم ها مدل های مختلفی داریم، سیستم می تواند ماشینی و کارخانه ای و یا اجتماعی باشد، سیستم می تواند رسانه و یا فرد باشد و در واقع همه عالم سیستم است و تمام اجزای عالم هر کدام به صورت جداگانه سیستم محسوب می شود.

 

وی ادامه داد: از زمانی که موضوعی به عنوان رسانه در جامعه آغاز شد این کار در بستر ساده و ابتدایی با گستره کم شروع شد و امروز با استفاده از فناوری، تأثیرگذاری زیادی در امور سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به جای می گذارد.

 

استاندار قزوین اضافه کرد: در آینده ساختار رسانه به شبکه مویرگی اطلاع رسانی تبدیل می شود و به ناچار رسانه های مکتوب به رسانه های تحلیلی تبدیل می شوند، در آینده رسانه های نوشتاری باید به سمت تحلیل روند، بنابراین باید خود را برای آن روز تجهیز کرده و اموزش ها باید بر این اساس شکل گیرد تا ما در آینده از رسانه های جهانی عقب نمانیم و رسانه های غیررسمی جایگزین رسانه های رسمی ما شوند.   

 

وی توضیح داد: کارکرد رسانه در آینده بسیار اثرگذار و گسترده است و یکی از این کارکردها شفاف سازی فضای جامعه است و رسانه ای که در آینده داریم جامعه شیشه ای را در برابر دیدگان ما قرار می دهد که این اتفاق مبارک است البته سوء استفاده و خسارتی هم دارد.

 

زاهدی عنوان کرد: در چنین شرایطی این رسانه وقتی به زوایای پنهان عملکردها به خصوص عملکرد مدیران ورود یابد و عملکردها را شفاف کند چیزی به عنوان فساد در جامعه باقی نمی ماند و علت عمده فساد در هر جامعه ای پنهان کاری است.

 

وی با اشاره به نقش رسانه های در امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: رسانه ها در امر به معروف و نهی از منکر نقش دارند بنابراین نمایندگان افکار عمومی شامل رسانه ها، احزاب و سازمان های مردم نهاد اگر امر به معروف و نهی از منکر کنند و تقویت شود زمینه فساد و تخلف کمرنگ می شود؛ باید توجه داشت هیچ انسانی مصون نیست و اگر نظارت همگانی باشد انسان ها را از فساد مصون می کند.    

 

زاهدی به اهمیت نقد از سوی رسانه ها اشاره و تأکید کرد: نقد نوعی قضاوت کردن است و ما وقتی عملکرد دستگاهی را مورد نقد قرار می دهیم یعنی در مورد آن قضاوت کردیم و اگر این نقد منصفانه نباشد از عدالت دور شده ایم.

 

وی گفت: ما انتظار نداریم وقتی خبرنگار و گزارشگری عملکرد دستگاهی را نقد می کند خودش راهکار ارائه دهد اما مجموعه آن نشریه می تواند با دعوت از کارشناسان موضوع را بررسی کرده و راهکار ارائه دهد.

 

استاندار قزوین با اشاره به اهمیت عدالت رسانه ای خاطر نشان کرد: وقتی به عدالت رسانه ای توجه کنیم رقابت بین رسانه ها ایجاد می شود و این به ارتقا کمیت و کیفیت رسانه ها کمک می کند بنابراین خود خبرنگاران برای این مهم راهکار ارائه دهند تا این مهم محقق شود.

 

وی در پایان با اشاره به اهمیت افزایش اعتماد عمومی یادآور شد: بخشی از نارضایتی مردم به این دلیل است که به ما اعتماد ندارند و سخت گیری که نسبت به رسانه ها شده اعتماد را به رسانه های خودی کم کرده و از طرفی عملکردها هم اعتماد مردم به ما مدیران را کم کرده و ما باید با هم تلاش کنیم اطلاعات صحیح در اختیار مردم قرار دهیم.

 

کد خبر 721131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha