به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله محسن اراکی، دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی عصر امروز (18 مرداد) در سومین همایش سیدالعابدین علیهالسلام که با عنوان «بررسی ظرفیتهای تبلیغی صحیفه سجادیه در عرصه بین الملل» و با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در سالن همایشهای بین المللی غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، عنوان کرد: مسئله و نقش صحیفه سجادیه میتواند در پرورش و سازندگی جامعه راستین تأثیر داشته باشد که در این راستا، میدان گسترده ای برای بحث و تحقیق وجود دارد.
کلید حل مشکلات جامعه کنونی در معارف سجادی است
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: اگر ما ادعا کنیم که کلید حل مشکلات جامعه کنونی در معارف سجادی است، گزاف نگفته ایم.
آیت الله اراکی با بیان اینکه آنچه بشر را به سعادت میرساند و یا به سرنوشت بدی دچار میکند، عشق و نفرت است، تصریح کرد: امام باقر (علیهالسلام) در پاسخ به سؤال یکی از یاران خویش درباره محبت اهل بیت (علیهمالسلام) میفرماید: «هَل الدّين إلاّ الحُبّ؛ مگر دين به جز محبت و عشق است».
وی بیان داشت: محبت و عشق از این نظر سرنوشت ساز است که مشخص میکند، چه کسی جهنمی و چه کسی بهشتی است.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی یادآور شد: دو آیه در قرآن کریم داریم که این دو آیه را باید در کنار هم بگذاریم که فلسفه زندگی بشر و راه اصلی انبیا برای دستیابی انسانها به سعادت مشخص شود، از جمله آیه 24 سوره انفال «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ» و آیه 31 سوره آل عمران که خداوند میفرماید: «قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ».
آیت الله اراکی با استناد به آیه 24 سوره انفال، گفت: حیاتی وجود دارد که همه پیامبران و انبیای الهی، مردم را به آن حیات فرا میخوانند و آن، حیات طیبه است.
وی با بیان این پرسش که دستیابی به حیات طیبه به چیست، گفت: خداوند در آیه 31 سوره آل عمران میفرماید: «قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ؛ اگر خدا را دوست میدارید، از من پیروی کنید! تا خدا (نیز) شما را دوست بدارد».
عشق متقابل بین خدا و انسان، حیات طیبه را برای بشر محقق میسازد
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: آنچه که حیات طیبه را برای بشر محقق میسازد، عشق متقابل بین خدا و بنده خداوند است، و این عشق متقابل، جامعه صالح و متقی را برپا میکنند.
آیت الله اراکی یادآور شد: در عرفان عادی و عامی ما مقوله ای وجود دارد که عرفا به این مقوله اشاره کردند، که کجای جامعه هستی و جهان هستی خلأیی وجود داشت که با آفرینش انسان، آن خلأ پر شد.
وی افزود: همه جهان عابد و مطیع خدا بودند، انسان از عشق الهی برخوردار است و خلأ جهان هستی خلأ یک مطیع عاشق بود؛ اما معارف سجادی در معارف اهل بیت (علیهمالسلام) پاسخ دقیقتری دارد که چنین نیست که جهان آفرینش جهان خالی از مطیعان عاشق بود، بلکه از ابتدا همه جهان، خدا را عاشقانه میپرستیدند.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: جهان هستی اساس تحمید، ثنا و هر گونه حرکت به سوی خداوند و همچنین سراسر عشق به خداوند بوده و هست، اما خلأ، آفرینش موجودی بود که بتواند محبوب خدا بشود.
راه حل مشکلات بشری، مقوله عشق متقابل بین انسان و خداوند است
آیت الله اراکی بیان داشت: آنچه در جهان آفرینش خالی بود، آفریده ای بود که شایستگی آن را داشته باشد که خدا نسبت به او عاشق باشد، آنچنان خدا را عاشقانه بپرستد که شایستگی محبوب خدا را پیدا کند.
وی با بیان اینکه مقوله عشق متقابل مقوله عجیبی است، عنوان کرد: راه حل مشکلات بشری، مقوله عشق متقابل است، اما اینکه چگونه میتوانیم این عشق متقابل را فراهم کنیم در صحیفه سجادیه میتوانیم به آن دست پیدا کنیم.
صحیفه سجادیه، علم زندگی را به بشر میآموزد/ تمدن امروز غرب سد راه بشر برای رسیدن به عشق خداوند است
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: آنچه که پیامبر گرامی اسلام (صلّیاللهعلیهوآله)، اهل بیت (علیهمالسلام) و صیحفه سجادیه به بشر میآموزند، علم زندگی است که آدمی را به جایی میرساند که محبوب خداوند شود.
آیت الله اراکی تأکید کرد: بشر به واسطه علم زندگی، خلیفه و جانشین خداوند بر روی زمین میشود و این، آن چیزی است که انبیا آمدند تا بشر به آن برسد و آن چیزی است که مستکبران در برابر آن مقابله میکنند و تمدن امروز غرب سد راه بشر برای رسیدن به آن است.
وی اظهار داشت: ما به دارویی دست یافته ایم که دیگران از این دارو خبر ندارند و آن دارو، دارویی است که بشر را به منتهی الیه سعادت میرساند و از همه کجیها و بدیها دور نگه میدارد.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه تشیع خلاصه ای از علم عشق و زندگی است، تصریح کرد: علم عشق را در صحیفه سجادیه و نمازهای امام علی (علیهالسلام) و در کربلا میتوان یافت، علم عشق، علمی است که از عمل جداشدنی نیست و علم گوهر است.
نظر شما