حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی، سخنران و خطیب کشور با اشاره به اینکه مهمترین درس قرآن کریم برای انسان ها درس کرامت و عزت نفس است، به خبرنگار شبستان در مشهد گفت: دهه کرامت تداعی کننده عزم، قاطعیت و اراده آهنین زنان بزرگ و بانوان والامقام و گرانقدر جهان است.
تمام مفاهیم سازنده در فرهنگ اسلامی در دهه کرامت نهفته است
وی افزود: تمام مفاهیم سازنده در فرهنگ اسلامی در دهه کرامت نهفته است چرا که حرم حضرت معصومه(س) و امام رضا (ع) کانون دعا، قرآن و نیایش است و شهرهای مذهبی قم و مشهد منشا ترویج فرهنگ ناب محمدی به تمام دنیا و جامعه بشریت محسوب می شود.
این سخنور مذهبی با بیان اینکه دهه کرامت یادآور تحول آفرینی کریمه اهل بیت (س) است که میتوانند رهبری دل های صدها میلیون مسلمان را در طول تاریخ عهدهدار باشد، تصریح کرد: مهر و وفایی که خواهر مهربان امام رضا(ع) را به هجرت وادار داشت و غربت، بیماری و مرگ در فصل جوانی را برای او آسان کرده است، موضوعی است که جز در مورد امام حسین(ع) و حضرت زینب (س) سابقه در تاریخ سابقه نداشت.
در عصر امام رضا(ع) کتاب های یونانی فراوانی ترجمه شد/خراسان مهد علما و دانشمندان از نقاط مختلف جهان
واعظ موسوی اذعان داشت: معارف اسلامی به خاطر غنی بودن انسان را مجذوب خود می سازد و در عصر امام رضا(ع) کتاب های یونانی فراوانی ترجمه شد که به همین دلیل علما و دانشمندان از نقاط مختلف جهان به خراسان می آمدند و به بحث و گفت و گو می پرداختند تا از این ترجمه ها بهرمند شوند.
وی گفت: انسان مسلمان بایستی کریم زندگی کند و دهه کرامت فرصت مناسبی برای ترویج فرهنگ و روابط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی امام هشتم(ع) در بین مردم است چرا که زندگی انسان مومن باید بر مبنای کرامت نفس پایه گذاری شود.
دهه کرامت یادآور تمام خوبیها و جمال نورانی انسانیت است
وی با بیان اینکه خصوصیات اخلاقی و تقوای حضرت رضا(ع) به گونهای بود که حتی دشمنان خویش را نیز شیفته و مجذوب خود کرده بود و با مردم در نهایت ادب تواضع و مهربانی رفتار میکرد و هیچگاه خود را از مردم جدا نمیکرد، اظهار داشت: دهه کرامت یادآور تمام خوبیها و جمال نورانی انسانیت است و انسان با توجه به عظمت دهه کرامت می تواند گامی موثر در تبیین سیره عملی و رفتاری امام رضا(ع) در مسیر زندگی خود بردارد.
حجت الاسلام واعظ موسوی با اشاره به اینکه اگر ارتباطات بین المللی و سیاست خارجی بر مبنای کرامت نفس و سیره عملی امام هشتم(ع) انجام شود پلیدی ها از بین می رود، اظهار داشت: درس های اصیل اسلامی که در سیره رضوی است کرامت نفس در زندگی است که موجب از بین رفتن آلودگی ها می شود.
دهه کرامت بهترین فرصت و بهانه ای برای تبیین سیره رضوی و خاندان عصمت و طهارت
وی گفت: کرامت برای اهل بیت(ع) یک اصل است چرا که رفتار و منش معصومین (ع) جلوه گری های روشن و آشکار کرامتشان بود و دهه کرامت بهترین فرصت و بهانه ای برای تبیین سیره رضوی و خاندان عصمت و طهارت خصوصا در بین جوانان و نوجوانان جوامع اسلامی است.
این سخنور مذهبی شادی و غم را نرم افزار جهان هستی عنوان کرد و اذعان داشت: خداوند آفرینش را بر مبنای امید و رجا خلق کرده است و غم و شادی مکمل هم هستند چرا که شادی انسان را امیدوار می کند و غم ها ترمزی است برای کنترل زیاده خواهی های انسان و هر دو بر مبنای نیاز انسان ها لحاظ شده است.
هر جامعه ای نیازمند یک بسته فرهنگی جامع در زمینه غم و شادی است
وی با اشاره به اینکه در زمینه نهادینه کردن عزاداری و شادی رسانه ها، روحانیان و مسئولان دست اندرکار ناقص عمل کرده اند، تصریح کرد: هر جامعه ای نیازمند یک بسته فرهنگی جامع در زمینه غم و شادی است چراکه بدون این بسته هر کسی از این دو مفهوم یک برداشت منحصر به فرد را دارد و این باعث از بین رفتن تعادل در زمینه شادی و عزاداری می شود.
حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: ترویج اندیشه اصلی اسلامی رسالت اساسی روحانیان اندیشه مدار است و بایستی مفاهیم شادی و غم در مناسبت های مختلف برای مردم روشن شود تا شادی ها نیز در شان ائمه اطهار(ع) و بر مبنای اسلام ناب انجام شود.
شایان ذکر است، دهه کرامت، دهه اول ماه ذیالعقده است و آغازش با ولادت حضرت معصومه (ع) و پایانش با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسیالرضا(ع) است که این دهه یادآور بسیاری از مطالب عالی و مفاهیم بلند و سازنده و ارزشمنداست.
پایان پیام/
نظر شما