عضویت ۱۰هزار نفر در شورای فرهنگ عمومی کشور

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از عضویت ۱۰ هزار نفر در شورای فرهنگ عمومی در سطح کشور خبرداد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در سمنان، سید محمد رضا موالی‌زاده در نشست شورای فرهنگ عمومی استان سمنان، فرهنگ عمومی ارزش های پذیرفته شده و به کار بسته شده توسط آحاد یک جامعه محسوب و رفتارهای قابل پیش بینی یک جامعه است.

 

وی با بیان اینکه فرهنگ، زیربنای توسعه است اضافه کرد: اگر می خواهیم به توسعه پایدار، متوازن و همه جانبه دست پیدا کنیم باید به مقوله فرهنگ و فرهنگ عمومی توجه کافی و وافی داشته باشیم و باید تلاش کنیم بخشی از مولفه های مثبت فرهنگ عمومی قوام و دوام پیدا کند.

 

رویکرد جدید شورای فرهنگ عمومی یک رویکرد اجرایی، میدانی و عملیاتی است

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور رویکرد جدید شورای فرهنگ عمومی یک رویکرد اجرایی، میدانی و عملیاتی است یعنی تلاش شده که از بحث های صرف نظری فاصله گرفته و به سمت بحث های عملی  سوق پیدا کنیم آنچه که با زندگی روزمرۀ مردم در ارتباط است.

 

موالی زاده با اشاره به اینکه در این راستا در شورای فرهنگ عمومی کشور پنج مجموعه تشکیل شده گفت: خانواده یکی از این مجموعه ها است که شامل خانواده متعالی، متعادل، متوازن متشتت و متلاشی است.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: از جمله ویژگی های ارزشمند جامعه ما، خانواده است که باید در جهت دوام و قوام و استحکام آن تلاش کنیم که از آسیب در امان باشد.

 

وی با اشاره به سرفصل های شورای فرهنگ عمومی، گفت: اولین سرفصل، گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری نیز بدان تأکید فرموده اند و شورای فرهنگ عمومی در این رابطه سه برنامه ترویج فرهنگ کار در کشور، برنامۀ اصلاح الگوی مصرف و  حمایت از کالای ایرانی را تعریف کرده است.

 

موالی زاده تصریح کرد: تقویت فرهنگ کار از جمله تقویت کارجمعی، تعاون، کارآفرینی و مدیریت مصرف از جمله پیش نیازهای اقتصاد مقاومتی است و رویکرد ما استفاده از کالاهای ایرانی است و باید به سمت فرهنگ تقویت کیفیت کالای ایرانی حرکت کنیم.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از سرمایه اجتماعی، اخلاق عمومی، زنان و خانواده، بهداشت و سلامت و نشاط اجتماعی، آسیب های اجتماعی، دین و فرهنگ، خردورزی، استدلال گرایی، روح ملی و شخصیت میهنی، ایثار و شهادت، جوانان و ظرفیت های آنان، مصرف فرهنگی، محیط زیست، معماری و شهرسازی و فضای مجازی به عنوان دیگر سرفصل های قابل تامل در شورای فرهنگ عمومی یاد کرد و افزود: اگر در شورای فرهنگ عمومی به خوبی برنامه ریزی کنیم، قطعاً منشأ اثر خواهد بود و باعث بالندگی فرهنگ عمومی خواهد شد،زیرا بسیاری از مؤلفه های ما بسیار ارزشمند بوده و باید به اصل بهره وری توجّه داشته باشیم.

 

موالی زاده بابیان اینکه ما در دورۀ جدید، در ابتدای کار، در ارتباط با نحوه کارکرد شورای فرهنگ عمومی که یک ظرفیت ده هزار نفری را در کل کشور شکل میدهد و قابل اعتناست، یک آسیب شناسی انجام دادیم، تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی اگر از حیث برنامه ها، محتوا و نظم و هماهنگی بتواند قدمهای مؤثری بردارد این امیدواری وجود دارد که بتواند در گسترۀ کشور، مؤثر واقع شود.

 

وی در ادامه اضافه کرد: از جمله آسیب های اجتماعی امروز دشواری ازدواج و آسانی طلاق است که باید تلاش کنیم این روند به شکل طبیعی برگردد.

 

شوراهای فرهنگ عمومی باید با نشاط و سرزنده باشد

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تاکید کرد: فرهنگ عمومی فصل مشترک باورها و رفتارهای قابل پیش بینی آحاد یک جامعه است و این شورا باید علاوه بر شناسایی این رفتارها به سمت تقویت آنها حرکت کند.

 

موالی زاده یادآور شد: برای تقویت باروها و رفتارهای جامعه اسلامی شورای فرهنگ عمومی برنامه های خود را در سرفصل های مختلف تدوین کرده است.

 

موالی زاده با تاکید بر اینکه شوراهای فرهنگ عمومی باید با نشاط و سرزنده باشد و باید از این ظرفیت برای بهبود وضعیت فرهنگی در کشور استفاده مناسبی شود اضافه کرد: بایستی کارگروه‌های تخصصی در کنار شورای فرهنگ عمومی ایجاد شود تا شاهد تحول بهتری در جامعه باشیم.

 

به گفته دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور زیربنای یک جامعه بالنده و پیشرفته و اخلاقی توجه به عنصر ممتاز فرهنگ است و فرهنگ بر همه حوزه ها موثر است.

 

کد خبر 720745

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha