به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، خراسان جنوبی با توجه به داشتن 465 کلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان و خشکسالی های دو دهه ای در معرض آسیب های اجتماعی زیادی قرار دارد که اگر برای کنترل آن برنامه ریزی نشود، اینها می تواند در آینده نه چندان دور به معضل برای جامعه تبدیل شود.
کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان با هدف بررسی آسیب های اجتماعی مناطق مختلف در معرض آسیب به خصوص حاشیه شهرهای بزرگ تر چند مدتی است که در مرکز استان تشکیل می شود و اقداماتی برای این موضوع نیز تاکنون صورت گرفته است. امروز نیز جمعی از اعضای کارگروه با حضور در در دفتر نماینده ولی فقیه در استان به ارائه گزارش عملکرد دستگاه خود در این حوزه پرداختند.
عصمت محمود، مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی در این جلسه با بیان اینکه یکی از دلائل بخشی از معضلات فرهنگی و اجتماعی استان؛ خشکسالی و مهاجرت از روستاها به شهر و مشکلات اشتغال است، گفت: خراسان جنوبی در حوزه آسیب های اجتماعی اعتبارات خوبی را دریافت کرده است.
وی با بیان اینکه اعتبارات حوزه آسیب های اجتماعی خراسان جنوبی در سال 95 حدود 600 میلیون تومان بود که سال قبل بیش از 2 میلیارد و 800 میلیون تومان افزایش پیدا کرد، گفت: با تلاش های صورت گرفته توسط مسئولان مربوطه آسیب های اجتماعی در استان در حال حاضر کنترل شده است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری با تاکید بر اینکه امسال تعداد 9 دستگاه دخیل در حوزه آسیب های اجتماعی به ما قول دو برابر شدن اعتبارات در این حوزه را دادند، افزود: در زمینه طلاق در استان سال قبل شاهد افزایش دو درصدی طلاق بودیم و اکنون در این زمینه در رتبه 26 کشور قرار داریم.
محمودی با اشاره به اینکه تفاهم نامه طرح اجرای آموزش و مشورت های قبل از ازدواج و الزام ثبت ازدواج همراه با برگه آزمایش بهداشت و برگ مشاوره اجتماعی بسته شده و این طرح از این پس اجرایی خواهد شد، افزود: روحانیون و علما در خصوص مشاوره های قبل از ازدواج فرهنگ سازی کنند.
وی با بیان اینکه مشاوره های قبل از ازدواج در قالب 16 ساعت برنامه ریزی شده است، گفت: این مشاوره ها شامل مشاوره حقوقی، مذهبی و مهارت های زندگی می شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری با اشاره به اینکه برای کنترل و کاهش اعتیاد در استان اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده است، یادآور شد: در بحث حاشیه نشینی اعتبارات خوبی به سازمان تبلیغات داده شده تا در این حوزه با کمک روحانیون کار کنند.
حضور بیش از 2 هزار نفر در کلاس های اوقات فراغت
حجت الاسلام احمد رضایی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان هم در این جلسه با بیان اینکه این سازمان بدنبال ایجاد نشاط اجتماعی در مناطق در معرض آسیب و حاشیه شهر است، گفت: در این زمینه سعی کردیم از کیفی ترین اساتید برای مشاوره استفاده کنیم.
وی با اشاره به برگزاری کلاس های اوقات فراغت برای کودکان و نوجوانان حاشیه شهر بیرجند، افزود: در این زمینه امسال برای بیش از 2 هزار کودک و نوجوان مهرشهر کلاس اوقات فراغت برگزار شده است.
رضایی تاکید کرد: رسانه های استان برای ارائه خدمات بهتر به مناطق در معرض آسیب های اجتماعی با رصدهای دقیقی که دارند به سازمان تبلیغات کمک کنند.
علی اصغر موسوی کیا، سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی هم در این جلسه با اشاره به اینکه بیشترین توجه در حوزه آسیب های اجتماعی در مدارس به مشاوران مقطع متوسطه اول شده است، گفت: در حال حاضر تمامی مدارس متوسطه اول مشاوره اجتماعی و مذهبی دارند و از آنها استفاده می کنند.
وی با اشاره به اجرای طرح مدارس عاری از خطر در 121 مدرسه استان، افزود: علاوه بر این موضوع کارگاه ارتقای سطح مهارت های حل مسائل و تصمیم گیری در 154 مدرسه استان اجرایی شده است.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اجرای طرح مراقبت از خود در مدارس را از دیگر طرح های اجرا شده در 524 آموزشگاه استان عنوان کرد و گفت: همچنین طرح خانه و مدرسه در چهار مدرسه مرکز استان با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شده است.
کار فرهنگی نیازمند انسجام و هماهنگی همه دستگاهها است
علیرضا آیینه دار، مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی هم در این جلسه با بیان اینکه کار فرهنگی نیازمند، کار رسانه ای قوی و منسجم و هدفمند است، گفت: متاسفانه تاکنون جز سه دستگاه اجرایی مرتبط با حوزه آسیب های اجتماعی مابقی هیچ برنامه ای با ما برای حل معضلات فرهنگی با کمک رسانه ملی نداشته اند.
وی گفت: باید یک آسیب شناسی پیرامون عملکرد دستگاهها در حوزه آسیب های اجتماعی صورت گیرد تا نقاط ضعف و قوت مشخص شود.
علی ناصری فرماندار بیرجند هم در این جلسه با بیان اینکه کمیته کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی را با کمک دادگستری، بهزیستی، آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی و سایر نهادهای مرتبط شکل داده ایم، گفت: این کمیته تاکنون در کاهش آسیب های اجتماعی موفق بوده است.
رضا سلم آبادی مدیر کل کمیته امداد استان هم با بیان اینکه در حوزه آسیب های اجتماعی هر دستگاهی در استان 10 خانواده در معرض آسیب را تقبل کنند و از نزدیک با مشکلات آنها آشنا و برای رفع انها قدم بردارند، گفت: با این طرح می توان بیش از 400 خانواده در معرض آسیب های اجتماعی را کمک کرد.
وی گفتت: سال گذشته بیش از 1700 خانواده تحت پوشش امداد به توانمندسازی رسیدند و از چرخه حمایت خارج شدند.
نظر شما