تاثیر سیاست آمریکا بر روابط ترکیه و روسیه

کارشناسان و ناظران بین المللی با اشاره به تیرگی روابط واشنگتن – آنکارا، معتقدند که احتمال می رود این مسئله به نزدیک شدن روسیه و ترکیه کمک کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خبرگزاری آسیا، بسیاری از ناظران بین المللی معتقدند که تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بر اعمال تحریم دو وزیر ترکیه ای در پاسخ به تداوم بازداشت «اندرو برونسون» کشیش آمریکایی در ترکیه است و این مسئله ترکیه را که متحد قدیمی آمریکا در ناتو به شمار می آید، به آغوش روسیه هدایت می کند.

 

این ناظران براین باورند که این تصمیم نفوذ آمریکا در شرق دریای مدیترانه را تضعیف می کند و باعث می شود تا روسیه، ایران و چین و کشورهای اوراسیایی ضد آمریکا دست به سمت ترکیه دراز کنند و این امر در سایه تاکید ترامپ بر حمایت از رژیم صهیونیستی انجام می گیرد.

 

مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی (CSIS) درگزارش خود دراین باره نوشت: آمریکا به روشی کامل در قبال منطقه شرق مدیترانه نیاز دارد که ثبات در اروپا را محقق می کند و به توازن منطقه ای در خاورمیانه به سمت ایالت متحده آمریکا تبدل می کند.

 

در این گزارش آمده است که منفعت استراتژیک آمریکا در تایید دوباره خود در شرق خاورمیانه به عنوان وسیله ای برای حفظ وحدت و امنیت اروپا و تحقق ثبات در خاورمیانه و مقابله با ظهور قدرت روسیه، ایران و چین و رویارویی با چالش های از سوی بسیاری بازیگران غیردولتی است.

 

از سوی دیگر جیمز دورسی، تحلیلگر متخصص آمریکایی در سیاست های خاورمیانه معتقد است که با وجود اقداماتی ترکیه از جمله دستیابی به سامانه دفاع موشکی روسیه، احتمال می رود که همگرایی منافع روسیه و ترکیه در بهترین وضعیت سخت باشد و احتمال می رود که دو کشور بار دیگر به مجرد تحرک ارتش سوریه به سمت ادلب با یکدیگر دور شوند.

 

دورسی می نویسد که ادلب تنها نقطه درگیری احتمالی در روابط ترکیه روسیه نیست و روسیه و سوریه معتقدند که نیروهای یگان های حمایت ملت کرد سوری (YPG) امتداد سوری برای حزب کارگران کردستان است و نقش مهمی برای حل مسئله ادلب ایفا می کند و نمایندگان یگان های حمایت ملت به مسکو مسافرت کردند و به این گروه اجازه بازگشایی دفتر در سال 2016 میلادی داده شد.

 

دورسی می نویسد که توافقنامه ای که قرار است 12 آگوست برای زمینه سازی به منطقه ایجاد خط لوله نفتی به اروپا امضا شود، آرزوهای ترکیه را برباد می دهد که ترکیه گذرگاه انرژی جایگزین باشد.

 

علاوه براین، روسیه این ماه تحویل سلاح به ارمنستان را آغاز کرده است و نیروهای روسیه در مرز ارمنستان با ترکیه و ایران نگهبانی می دهند و این تحرک با گزارشی هایی مبنی بر برنامه ریزی ترکیه برای ایجاد پایگاه نظامی در جمهوری خودمختار نخجوان مرتبط است.

 

مسئولان روسیه نگران هستند که این تحرکات نظامی ترکیه و آذربایجان در نخجوان به تشدید تنش ها در ارمنستان – اذربایجان در ایالت قره باغ منجر شود.

 

کد خبر 720537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha