جشنواره موسیقی جوان بهانه و سمبلی از امید برای ایران است

علیزاده با بیان این که جشنواره جوان به عنوان یک آینده فرهنگی و نه صرفا موسیقی برای ایران است،گفت: جشنواره موسیقی جوان بهانه و سمبلی از امید است،نباید امیدمان را از دست بدهیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی پیش از ظهر امروز دوشنبه 15 مرداد با حضور هومان اسعدی دبیر دوازدهمین جشنواره موسیقی جوان، آذین موحد نماینده بخش کلاسیک، حسین علیزاده، نماینده بخش موسیقی دستگاهی، حمیدرضا اردلان نماینده بخش موسیقی نواحی و علی ثابت نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران در دفتر موسیقی برگزار شد.

 

در این نشست حسین علیزاده، نماینده بخش موسیقی دستگاهی دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: جشنواره جوان به عنوان یک آینده فرهنگی و نه صرفا موسیقی است، موسیقی عنصر مهمی در جامعه است؛ این پدیده ای که این همه متقاضی دارد اما همه انگیزه شرکت در جشنواره را ندارند، تعداد شرکت کنندگان و کسانی که موسیقی جدی کار می کنند چندین برابر شرکت کنندگان در جشنواره است.

 

وی افزود: هر چقدر ارگان های دولتی در این چهار دهه با موسیقی مخالفت کردند مردم انگیزه بیشتری را پیدا کردند که بچه هایشان را در کلاس های موسیقی بگذارند، جشنواره جوان یک نشاط و امید در آن هست؛ ما که در جشنواره فعال هستیم آن را به شکل یک اتفاق ملی نگاه می کنیم، مهم است که ما بارها و بارها تحت تاثیر قرار گرفتیم و تصمیم گیری برای انتخاب برگزیدگان سخت بود.

 

وی تصریح کرد: جشنواره جوان بهانه و سمبلی از امید است نباید امیدمان را از دست ندهیم، فرهنگ و هنر سرمایه یک سرزمینی می شود و همه سیاست مدار ها و  کسانی که نقش دارند کشور را اداره کنند نگاه می کنند که مردم چگونه می توانند خوشحال و امیدوار باشند.

 

این آهنگساز پیشکسوت خاطر نشان کرد: جشنواره جوان یکی از نادرترین اتفاقات است که در چشمان مادران و پدران شرکت کننده امید را می شود دید، این قدم مثبتی است که انجمن موسیقی برداشته است باید به همین خاطر از جشنواره حمایت کرد، باید همه ارگان ها در خدمت مردم باشند، امید را باید خودمان بیافرینیم یعنی کسی امید را به ما هدیه نمی کند.

 

حسین علیزاده درباره حضور بانوان در بخش آوازی دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: در حال حاضر تعداد خوانندگان زنی که با کیفیت خیلی خوب موسیقی ایرانی اجرا می کنند بیشتر از آقایان است؛ چون این امکان در اختیار آقایان است، باید این را ستایش کرد، وقتی عده ای یک خانمی در سن اجرای خوبی دارد بدانید سال های طولانی کار کرده است، شما اگر خواننده باشید با چه انگیزه ای باید در ایران کار کنید؟ وقتی در اجراها صدای زن نباید بالا برود؛ اگر زنان اجرا نمی کنند چون احساس امنیت نمی کنند، من اگر در جشنواره ای باشم که خوانندگان زن به جشنواره بروند مخالف هستم در هیچ کجای دنیا تفکیک وجود ندارد،این در هیچ کجای دنیا قاعده نیست، در همه فعالیت های جامعه زن ها حضور دارند. بسیاری از زنان در کنسرت های زنانه شرکت نکردند و من آنها را ستایش می کنم.

 

علیزاده درباره رپرتوارهای تکرای در جشنواره موسیقی جوان گفت: هر جشنواره ای که در ایران برگزار شده اولین گام اش تکیه به سنت بوده است، این جشنواره که 6 دوره مستمر با حضور آقای اسعدی بوده تا پوست بیندازد کمی زمان می برد، حفظ این نگاه به جشنواره را درست نمی دانیم که به یک روایت به خصوص و حتی ردیف می انجامد، ردیف به تنهایی به چه درد می خورد. ردیف سرمایه مادی نیست معنوی است و رپرتواری است که معلم در دست دارد.

 

وی تصریح کرد: جشنواره جوان از سال اول با تکیه بر سنت برگزار شد. با نگاه های غلط در سال های اخیر ردیف متوقف شد، سنت باعث شده که جوانان شرکت کننده از این سنت پا را فراتر نگذارند، در سال های آتی سیاست ها تغییر خواهد کرد. در آموزشگاه های موسیقی شاعر و موسیقی به وجود نمی آید تاکید دارند همان حافظ و سعدی را اجرا کنند.

 

علیزاده همچنین درباره عدم حضور در سالن های اجرای جشنواره موسیقی جوان گفت: ما نیامده ایم از جشنواره موسیقی جوان تعریف کنیم و ممنونیم که نقطه ضعف جشنواره را می گویید، در زمینه موسیقی ملاک این نیست من به عنوان تماشاچی جشنواره موسیقی فجر بنشینم و تا آخر عمرم هم نمی نشینم این ملاک نیست و امری اختیاری است شاید کسی دوست داشت برود و کسی هم نداشت نمی رود.

 

بخش موسیقی دستگاهی دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی درباره حضور کم تعداد جوانان در بخش ب و ج جشنواره جوان اظهار کرد: برخی آمدند گروه الف شرکت کردند و امتیاز آوردند و حتی در دوره های بعد مشورت کردند که شرکت می کنند به شرطی که برگزیده شوند اما اینطور نمی شود و این موضوع در سنین بالاتر سخت تر می شود. برای اینها سخت است شرکت کند و امتیازی نمی گیرند در گروه ب و ج مسئله جدی می شود اینها یا دانشجو هست یا تدریس می کند و شرکت کردند باعث می شوند برنده نشود و خیلی برایشان بد است موسیقی تدریس کنند و در جشنواره برگزیده نشوند.

 

علیزاده افزود: باید جشنواره ای برای سنین دانشجویی گذاشته شود که فرد با هم نسلان خودش مسابقه بدهد، در جشنواره جوان این خیلی سخت است که یک جوان 30 ساله در کنار یک خردسال مسابقه می دهد.

کد خبر 720282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha