به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، جلسه تبیین ابعاد مختلف موضوع شفافیت و بهره گیری از نظرات و آرای اصحاب رسانه، نشست هم اندیشی پیرامون «سازوکارهای قانونی شفافیت»، ظرفیت های قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با حضور دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات پیش از ظهر امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
بنابراین گزارش دکتر باقر انصاری، مشاور حقوقی کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در سخنانی در این نشست گفت: این جلسه به منظور بهره گیری از نظرات و آرای اصحاب رسانه برگزار شده است و بناست به نقش روزنامه نگاران در اجرای این قانون بپردازیم، قانونی که دوره ای 13 ساله را طی کرده است.
وی تاکید کرد:در حوزه شفافیت افراط و تفریط شد و نمی دانم چه موضوعی باید شفاف و چه موضوعی شفاف نباشد. خبرنگاران به دو صورت متمرکز و غیرمتمرکز می توانند به سازمان ها و ادارات رجوع کنند، روش غیرمتمرکز از طریق سامانه و روش متمرکز به روش حضوری البته هر دوی این روش ها با موانع و چالش های فراوانی روبرو هستند.
انصاری با بیان اینکه اصلی ترین چالش و فرآیند اجرای قانون این است که موسسات نمی دانند چه اطلاعاتی باید به کاربران ارایه شود، افزود:باید در این زمینه آموزش و شفاف سازی صورت بگیرد. در حال حاضر برخی استارت آپ ها تنها منوط به یک کد پستی هستند و تنها راه ارتباط با آنها یک کد پستی است. همچنین استثناها در این قانون دچار ابهام هستند، اسم و عنوان محرمانه به صورت کلی باب شده یعنی ممکن است خیلی از اطلاعات را به افراد ندهند تحت عنوان اینکه اطلاعات محرمانه است.
وی توضیح داد: فرمت و هزینه اطلاعات هم بسیار مهم است. همچنین زمان ارایه اطلاعات نیز از چالش های پیش روست. روزنامه نگاران نقش کلیدی در این حوزه دارند، به نوعی کاتالیزور قانون هستند،این در حالی است که جامعه رسانه ای و روزنامه ای با این قانون و ظرفیت هایش بیگانه است، کشورهایی که عزم جزمی در این حوزه داشته اند روزنامه نگاران و خبرنگاران را بسیار مورد توجه قرار دادند.
انصاری در آخر توضیح داد: چالش های فراوانی در این قانون پیش روی ماست، 20 شیوه نامه برای برطرف شدن چالش ها در حال تدوین است.
نظر شما