به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام علی توکلی، خطیب جمعه کرمان، ظهر امروز ( 12 مرداد ) با اشاره به اینکه ریشه همه خوبی ها، تقوا است و کلید همه بدی ها رعایت نکردن تقوا، افزود: تقوا باید جنبه عملی پیدا کند و در رفتار ما نیز متجلّی شود، همانطور که گناه آثار وضعی در زندگی انسان دارد و توفیقات را از او می گیرد، تقوا نیز آثار خاص خود را دارد.
وی با بیان این مطلب که تقوا راه برون رفت از مشکلات است و انسان را مورد عنایت خدا قرار می دهد و باعث می شود فرد و خانواده اش دچار آسیب نشود، ابراز داشت: مرحوم مجتهدی تهرانی خیلی ساده تقوا را اینگونه می گوید که اگر یک هفته تمام اعمال شما را ضبط و از تلویزیون پخش کنند، شما ناراحت نشوید زیرا وقتی من در حضور مردم باشم یا نباشم نباید گناه کنم بنابراین توجه کنیم که اگر تقوا باشد، مشکلات نخواهد بود.
حجت الاسلام توکلی با با بیان این مطلب که امروز در تمام ابعاد جامعه مشکلاتی داریم که ریشه اکثر اینها، ضعف تقوا است زیرا انسان باید در حوزه اقتصاد، خانواده و غیره تقوا داشته باشد، اظهار داشت: چرا قوای سه گانه کشور در کاهش آسیب های اجتماعی موفق نبوده اند و هر روز می شنویم آمار طلاق، اختلافات خانوادگی و طلاق های عاطفی در حال افزایش است؟ چرا روابط انسانی که موجب نشاط انسان ها می شود در حال کم رنگ شدن و احترام به بزرگ ترها هم کم رنگ تر شده؟ علت همه اینها عمل نکردن به تقوا است.
وی با اشاره به اینکه نگاه ما به قرآن راهبردی و کاربردی نیست درحالی که قرآن عامل هدایت انسان ها است، بیان داشت: کسب تقوا نیازمند شوق، عزم و باور است؛ بنده خدا، خلاف خدا و مولای خود حرف نمی زند زیرا قیامتی هست که تمام اعمال ما رسیدگی می شود بنابراین علت افزایش آسیب های اجتماعی از جمله افزایش تصادفات، خود نوعی بی تقوایی است مثلاً تابلو دارد به من فرمان می دهد اما خلاف آن را عمل می کند.
خطیب جمعه کرمان با بیان این مطلب که قرآن کریم می فرماید با خانم ها با احترام صحبت کنید و عذرخواهی کردن یک هنر است، ادامه داد: همه ما باید انتقادپذیر باشیم، خانواده ها با هم هستند اما از کنار یکدیگر بودن لذت نمی برند ازطرف دیگر اگر هم ناخوشایندی از جانب همسر رخ داد، با وی مدارا کنید، کوتاه بیایید و نادیده بگیرید چه بسا خداوند نیز خیر بسیار در کار شما قرار می دهد؛ در مجموع اگر بخواهیم آسیب ها کاهش پیدا کند، باید دنبال تقوا باشیم.
وی با اشاره به اینکه امروز متأسفانه در فضای مجازی به راحتی با آبروی مردم بازی می کنند که این نیز ناشی از بی تقوایی است و نتیجه آن افتادن گره در زندگی مردم است، ابراز داشت: هر چیزی که می شنویم حتی اگر راست هم باشد نباید به راحتی نقل کنیم، اگر کسی محکوم و بازداشت شد خوشحال نشویم حتی اگر دشمن ما باشد زیرا حضرت علی علیه السلام می فرماید: از زمین خوردن دیگران خوشحال نشوید چون معلوم نیست روزگار در آینده با شما چه می کنید.
حجت الاسلام توکلی وضعیت نابسامان اقتصاد کشور را یک نوع ولنگاری اقتصادی توصیف و خاطرنشان کرد: بی ثباتی قیمت ها، انبار کردن اجناس و افزایش غیر منطقی قیمت ها امروز اقشار مختلف مردم را تحت فشار قرار داده است.
وی 3 حلقه مفقوده را عامل مشکلات اقتصادی موجود عنوان کرد و افزود: مطالبه گری یکی از حلقه های مفقوده امروز جامعه است لذا مردم باید روحیه مطالبه گری داشته باشند مثلاً با حفظ حرمت، مطالبات خود را به مسئولین منعکس کنند، چرا هیچ کس نمی آید در مورد مشکلات اقتصادی با مردم حرف بزند؟! رهبری می فرمایند: «نتیجه کار را به مردم بگوئید» لذا این یک خواسته عمومی است اما هیچ کس پاسخگو نیست.
خطیب جمعه کرمان با اشاره به بحث قاچاق کالا و مطالبه آن از مسئولین مربوطه، اظهار داشت: با وجود تأکید بر جلوگیری از ورود قاچاق کالا و استفاده از کالاهای ایرانی چرا مجوز تأسیس فروشگاهی را می دهند که جنس خارجی می آورد بنابراین مطالبه گری بحث شجاعت است؛ اگر مدیری شجاع نیست عوضش کنید در غیر این صورت این عامل موجب کاهش اعتماد مردم می شود.
وی وجود تشکل ها و سازمان های مردم نهاد را عامل مطالبه گری معرفی و تصریح کرد: عدم وجود نظارت دومین حلقه مفقوده است که زمینه ساز وقوع جرائم مختلف شده است، اگر تخلفی رخ دهد نتیجه عدم نظارت است در حالیکه باید آنقدر در اداره های ما بازرسی ها قوی عمل کند که کسی جرأت خلاف کردن نداشته باشد اما متأسفانه اگر 6 هزار خودرو را وارد می کنند نتیجه نبود نظارت است لذا مطمئن باشید این نوع تخلفات تا پشتوانه قوی نداشته باشند، نمی توانند خلاف کنند، مدیران ما همیشه باید احساس کنند در اتاق های شیشه ای در حال فعالیت هستند.
حجت الاسلام توکلی با بیان این مطلب که قوه قضائیه از ابتدا نباید ورود پیدا کند، دستگاه اجرایی باید وظیفه خود را درست انجام دهد، در نهایت پرونده وارد قوه قضائیه و رسیدگی می شود، عنوان کرد: حلقه مفقوده سوم شفاف سازی است، مسئولین باید در امور مختلف شفاف سازی کنند، بی اعتمادی مردم نتیجه عدم شفافیت و عدم نظارت است.
وی در پایان گفت: مشکلات مختلف وجود دارد اما مردم باید صبور باشند از طرف دیگر باید به سؤالات مردم پاسخ داده شود همچنین تا مشکلات نباشد ما نمی توانیم پیشرف کنیم.
نظر شما