حضور و فعالیت شرکت های ایرانی در سوریه نیازمند تامین امنیت تجار است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به آمادگی این اتاق در راستای انجام برنامه جامع و عملیاتی در جهت تامین نیازهای کالایی و خدماتی گفت: حضور و فعالیت شرکت های ایرانی در سوریه نیازمند تامین امنیت تجار است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، سید کمال حسینی در اولین همایش مشترک سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران با فعالین اقتصادی بخش خصوصی سراسر کشور در اتاق بازرگانی ایران در دیدار با جواد ترک آبادی سفیر ایران در سوریه به  موانع و چالش های موجود اعم از عدم وجود مولفه هایی چون  امنیت، روابط بانکی و همچنین حمل و نقل بین دو کشور اشاره کرد.

وی ادامه داد: اتاق بازرگانی سنندج با همکاری اتاق بازرگانی سوریه آمادگی دارد  برنامه جامع و عملیاتی در راستای تامین نیازهای کالایی و خدماتی سوریه را به منظور حضور پررنگ و نقش آفرینی بیشتر بخش خصوصی ایران در سوریه به  پشتیبانی و حمایت دولت های دو کشور در بخش تامین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور سوریه اقدام نماید و در این راستا پیشنهاد نمود زمینه های همکاری  شناسایی و به اتاق ایران ارائه گردد تا  امکان تهیه و تامین آن را فراهم کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج همچنین گفت: در خصوص بازسازی سوریه، شرکت های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی ایران آمادگی کامل دارند در این عرصه ورود کند و در این خصوص انتظار داریم اطلاعات دقیقی از زمینه های مورد نیاز بازسازی به اتاق ایران اعلام شود.

حسینی ادامه داد: برای تقویت و توسعه فعالیت های طرفین لازم است هماهنگی های مقتضی با دولت سوریه جهت تامین امنیت لازم برای حضور و فعالیت شرکت های ایرانی در سوریه صورت پذیرد و دولت مکانیزم های لازم تامین منابع مالی و پوشش های ضمانتی برای فعالیت بخش خصوصی در بازار سوریه تدوین کند.

وی به ضرورت بررسی راهکارهای مناسب برای مبادلات تهاتری کالا بین دو کشور و لزوم ایجاد و راه اندازی سیستم حمل و نقل دریایی مستقیم وضرورت تاسیس شرکت بیمه مشترک با توجه به ناامن بودن راههای عبور کالا بین دو کشور بویژه از مسیر ترکیه و اهمیت فعالیت شرکتهای بیمه اشاره کردند.

رئیس اتاق بازرگانی سنندج اعلام کرد با عنایت به امضای موافقتنامه تجارت آزاد بین دو کشور و از طرفی محدودیت نقل و انتقال پول ناشی از تحریم های بانکی اعمال شده علیه دو کشور به نظر می رسد بهترین روش برای معامله این است که شرکت های ایرانی را به صادرات مقابل واردات ( معامله تهاتری) تشویق کرد.

سوریه می‌تواند بازار باثبات و پرسودی برای فعالین اقتصادی باشد

سفیر ایران در سوریه هم به فرصت‌های موجود سوریه در شرایط فعلی و وجود فضای مناسب و هدفمند جهت ورود بخش خصوصی و تمایل شدید دولت به گسترش همکاری بین دو کشور اشاره کرد.

جواد ترک‌آبادی  افزود:از لحاظ نیازمندی‌های دولت سوریه می‌توان گفت که کشور سوریه در شرایط فعلی به هر آنچه که ما داریم نیاز دارد.

ترک‌آبادی خاطرنشان کرد: کشور سوریه می‌تواند بازار باثبات و پرسودی برای فعالین اقتصادی باشد و این اطمینان را می‌توان داد که حمایت کامل از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی صورت خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: نگاه ویژه به بازار مکمل وجود دارد و باید به فکر این بود که ارتباطات موجود را تبدیل به یک زیرساخت کنیم.

وی گفت: کشور سوریه آمادگی کامل درخصوص توسعه ارتباطات جاده ای، ریلی و حتی از طریق تابلوهای فیبر نوری برای ارتباط مستقیم بازرگانان و همچنین همکاری با فعالین اقتصادی از لحاظ دریافت مجوز صادراتی، تسهیل نمودن فعالیت در قالب حمل و نقل و اقامت را داریم.

ترک‌آبادی با بیان اینکه که بخشی از زیرساخت‌های سوریه از بین رفته افزود: اگر بخش خصوصی بتواند در این زمینه‌ها به بازسازی سوریه کمک کند و قدمی بردارد ما آمادگی لازم برای همکاری داریم.

سفیر کشورمان در سوریه خاطرنشان کرد: مرجع اصلی امضای قراردادها وزارت اقتصاد و تجارت خارجی سوریه است که مسئولیت انعقاد قراردادهای تجاری همه بخش‌های سوریه را بر عهده دارد.

در این نشست، موضوع برگزاری نمایشگاه بین‌المللی سوریه در آینده نزدیک مطرح و بر حضور گسترده فعالین اقتصادی در نمایشگاه تاکید شد.

کم بودن مسافت مرز باشماق با سوریه مزیت است 

نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج هم بر بعد مسافت پایین مرز باشماق مریوان با کشور سوریه به عنوان یک مزیت تجاری اشاره و عنوان داشت: در خصوص مزیت کم بودن مسافت باشماق مریوان با کشور سوریه مباحثی را مطرح نمودند و بر لزوم سرمایه‌گذاری فعالین اقتصادی را مبنی بر داشتن امنیت کشور سوریه برای تجار و بازرگانان دانست.

حامد رنجبر افزود: با توجه به اینکه سرمایه‌گذاری باید در کشوری باشد که دارای امنیت کافی است، گفت: با توجه به اینکه بازرگانان تصور مبهمی از تجارت با کشور سوریه دارند، انتظار داریم، آخرین وضعیت امنیتی و همچنین بهترین و امن‌ترین نقاط کشور سوریه و نیازمندی‌ها به اتاق سنندج که اتاق معین و پل ارتباطی بین اتاق‌های دیگر است اعلام شود تا مطالعه کافی و آمار دقیقی از نیازمندی‌ها را داشته باشیم و بتوان این اطلاعات را به تجار و بازرگانان برای سرمایه‌گذاری انتقال داد.

رنجبر از سفیر کشورمان خواست تا نسبت به اعلام حمایت‌های کشور سوریه از تجار ایرانی از جنبه حقوقی و قضایی و با در نظر گرفتن مشکلات نقل و انتقال پول و مشکلات امنیتی اقدام لازم به عمل آید.

وی افزود: با توجه به اینکه در مدت زمان محدود اعزام هیات تجاری به سوریه صورت خواهد گرفت که مستلزم همکاری لازم اتاق بازرگانی سوریه است.

رنجبر تصریح کرد: عقد تفاهم‌نامه دوجانبه با کشور عراق هم برای ترانسپورت و حمل و نقل کالا ضروری است که بتوان از مرز عراق ترانزیت کالا به کشور سوریه صورت پذیرد و چنانچه نتوانیم از ظرفیت کشور عراق استفاده کنیم از طریق اردن که بندرگاه و امنیت بیشتری دارد و پل ارتباطی مناسبی مابین ایران و سوریه است می‌توان کالاهای مورد نیاز بازار سوریه و اردن را مخصوصاً در زمینه سیمان و فولاد صادر کرد.

لازم به ذکر است، ارائه راه کارهای  مناسب و عملیاتی جهت برطرف کردن محدودیت امکانات و خدمات بانکی درخصوص گشایش اعتبارات اسنادی و تسهیلات بانکی به خریداران و تجار سوریه و ایرانی برای صادرات و مبادله کالاها میان دو کشور از دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه بود.

 

کد خبر 719592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha