اولین نشست کتاب خوان روسای دانشگاه های گیلان برگزار شد

اولین نشست کتاب خوان روسای دانشگاه های گیلان امروز (۱۰ مرداد) در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار که روسای دانشگاه گیلان، دانشگاه علمی و کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور و دانشکده فنی و حرفه ای چمران به معرفی کتب مورد نظر خود پرداختند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، اولین نشست کتاب خوان روسای دانشگاه های گیلان امروز (۱۰ مرداد) در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار که روسای دانشگاه گیلان، دانشگاه علمی و کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور و دانشکده فنی و حرفه ای چمران به معرفی کتب مورد نظر خود پرداختند.

 

هادی نوری، مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در این نشست با اشاره به رابطه متقابل میان دانایی و توانایی اظهار کرد: دانایی توانمندی علمی ایجاد می کند و توانمندی علمی کشور را به پیشرفت و توسعه رهنمون می سازد.

 

وی با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت علمی در راستای توسعه کشور بیان کرد: توانمندی علمی در گرو نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی در میان لایه های مختلف جامعه است.

 

نوری با اشاره به ضرورت گسترش دانش در جامعه ادامه داد: کشورهای توسعه یافته محصولاتی تولید که هم خود استفاده و هم بازارهای دیگر کشورها را در اختیار می گیرند که این تنوع محصولات نتیجه تنوع دانش تولید شده است.


وی با بیان اینکه محصولات پیچیده نتیجه دانش پیشرفته است تصریح کرد: تنوع دانش به تنوع محصولات بستگی دارد، هر چه محصولات پیچیده تر باشد نیازمند دانش وسیع تر  و تکنولوژی مدرن تر است.


نوری با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت نخبگان جامعه اظهار کرد: باید با بهره گیری از نخبگان، شاخص های اقتصادی و فرهنگی را ارتقا داد.

ضرورت نشر کتب الکترونیکی در فضای مجازی  
دکتر احمد رضی، رئیس دانشگاه گیلان در این نشست با معرفی کتاب«مشکل گشایی در گروه» نوشته مایک رابسن، ترویج کتابخوانی و گفتمان سازی کتاب را از نیازهای امروز کشور دانست و افزود: گسترش فضای مجازی موجب نشر مطالب سطحی و کوتاه شده و بیشترین ضرر را به عرصه کتاب و کتابخوانی وارد کرده است.

 

وی خواستار نشر کتب الکترونیکی در فضای مجازی شد و بیان کرد: در حوزه غنی سازی فضای مجازی عقب مانده ایم در حالیکه هر کتابی در  دنیا چاپ می شود نسخ الکترونیکی آن نیز در اختیار کاربران فضای مجازی قرا  می گیرد.

 

رضی با تاکید بر ضرورت توجه به آموزش شیوه کتابخوانی اذعان کرد: تنوع کتاب های مرتبط با یک موضوع و وفور آثار نشان می دهد باید دارای سواد کتابخوانی باشیم تا بتوانیم بهره گیری درست از کتب داشته باشیم.

 

وی تاکید کرد: هر نوشته ایی ارزش خواندن ندارد بلکه باید دارای قدرت گزینش بوده و شیوه خواندن را با اهدافمان مرتبط کنیم.



رضی با بیان اینکه مطالعه باید هدفمند و به منظور رفع مسائل باشد اذعان کرد: این کتاب بر مسئله محور بودن تاکید دارد، باید نگاه حل مسئله داشته و راهکارها و مهارت های حل مشکلات را بیابیم.

 

چگونه زمان را مدیریت کنیم؟

صادقی، رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان با بیان اینکه مدیریت زمان کار پیچیده ایی نیست به معرفی کتاب «مدیریت زمان موفق» پرداخت و گفت: باید بدانیم که چگونه از زمانی که در اختیار داریم بهترین بهره را بگیریم.

 

وی با بیان اینکه برخی افراد مدیریت زمان را امری محال و غیر ممکن می دانند، تصریح کرد: عده ایی دیگر معتقد به استفاده صحیح از منابع مختلف زمان هستند.

 

صادقی با تاکید بر اینکه باید خود را مدیریت کنیم اظهار کرد: برای داشتن زندگی معقول و خداپسندانه و مطابق با آرمان های معنوی و مادی باید امورات روزمره خود را مدیریت کرده و مهارت کافی را بدست آوریم.


وی مدیریت زمان را یک مبحث روانشناختی اعلام کرد و گفت: برای انجام هر فعالیتی باید وظایفی تعریف و سازماندهی شود.

 

رشد شاخص های اقتصادی ایران بعد از پیروزی انقلاب 

چیرانی،  رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان با اشاره به جایگاه اقتصاد مقاومتی در کشور، کتاب «اقتصاد مقاومتی» نوشته حجت الله عبدالمالکی را برای مخاطبان معرفی کرد.

 

وی با اشاره به سیاست های اقتصاد مقاومتی اذعان کرد: ظرفیت اقتصادی ایران بسیار بالا بوده و با اعمال صحیح سیاست های اقتصاد مقاومتی در صورت نبود تحریم ها می توان رشد اقتصادی ۱۶ درصدی را تجربه کرد.

 

چیرانی با بیان اینکه دشمن در تلاش است تا رفتار و الگوی جامعه اسلامی را تغییر دهد گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاخص های اقتصادی کشور رو به رشد بوده اما در مقایسه با شاخص های اقتصادی دنیا به دلیل پیشرفت های روزافزون، عقب مانده ایم.

 

وی  با اشاره به هجمه دشمن به اقتصاد ایران و آسیب های وارده تصریح کرد: تحریم های دشمن در قالب تجاری، مالی و نظامی است که بدترین نوع آن یعنی مالی برای ایران اسلامی در حال اعمال است.

 

معرفی کتاب « کالبدشکافی چهار انقلاب» توسط رئیس دانشگاه پیام نور  

سعید صادقی، رئیس دانشگاه پیام نور گیلان نیز با معرفی کتاب « کالبدشکافی چهار انقلاب» گفت: این کتاب مربوط به نسل اول تئوری های انقلاب است که انقلاب فرانسه، انگلستان، آمریکا و روسیه را بررسی می کند.

 

وی با بیان اینکه هم اکنون سه نسل از نظریه پردازی انقلاب را پشت سر گذاشتیم اذعان کرد: طوفندگی، جایگاه و پیچیدگی انقلاب اسلامی ایران موجب ایجاد نسل جدیدی از نظریه پردازی شد که به نسل چهارم با نگاه ترکیبی- تلفیقی معروف گردید.

 

صادقی تاکید کرد: این کتاب در سال ۱۹۶۵ نوشته شده و دارای رویکرد پارلمانی و میانه رو است.

 

مهارت آموزی رأس آموزش های کشور باشد

شمشادی، رئیس دانشکده فنی و حرفه ایی چمران نیز به عنوان آخرین مدعو کتاب « نظام آموزش عالی آلمان با رویکرد فنی و حرفه ایی» را معرفی کرد.

 

وی با بیان اینکه بخش عظیمی از بیکاران، فارع التحصیلانی هستند که فاقد مهارت های فنی و حرفه ایی می باشند  اذعان کرد: باید مهارت آموزی را سرلوحه آموزش قرار داد.

 

شمشادی با تاکید بر پیوند میان آموزش های رسمی و غیررسمی تصریح کرد: در کشور ما نظام صنایع حرفه ایی وجود نداشته و استانداردهای آموزشی رعایت نمی شود.

 

در پایان این نشست روسای دانشگاه های گیلان با اهدا لوحی تجلیل شدند.

 

 

 

 

کد خبر 719502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha