به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، ابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، امروز ( 10 مرداد ) در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان با ابراز امیدواری بر اینکه هرچه زودتر سرپرست استانداری(دکتر فدایی) به عنوان استاندار انتخاب شود، افزود: شاید برخی بگویند اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد بسته است اما برعکس، در نقطه مقابل است.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد پویا و عاملی جهت تسریع و روان سازی برای حضور مردم در فعالیت های اقتصادی است؛ اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد تنگ نظرانه نیست، رهبری فرمودند: یکی از شاخص های اقتصاد مقاومتی مردم محوری است و همچنین فرمودند: همه قوا باید برنامه ریزی و زمان بندی مشخصی برای حضور مردم انجام دهند لذا به معنای اقتصاد بلند نظرانه است.
دکتر رضوی با اشاره به اینکه تمام قوای کشور باید در زمینه اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی کنند و نباید همه سنگ ها را به سر قوه مجریه بریزند و هر سه قوه راهکارهای خود را در زمینه اقتصاد مقاومتی ارائه کنند، افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند: بدون هماهنگی و پشتوانه سه قوه، امکان فعال سازی اقتصاد وجود ندارد لذا به موجب این مسئله باید توجه داشته باشیم اقتصاد مقاومتی، یک اقتصاد فعال است.
وی از دیگر شاخص های اقتصاد مقاومتی از نظر مقام معظم رهبری را توانمندسازی درونی دانست و با اشاره به اینکه درون سازی یعنی شناخت استعدادهایی که می توانند بهره روری را افزایش و هزینه ها را کاهش دهند؛ گفت: در بحث پتانسیل های کشور، شناخت سرمایه های انسانی و فیزیکی مهم است و دستگاه ها باید موظف شوند پتانسل های فیزیکی منطقه را شناسایی کنند و آمایش سرزمین را انجام دهند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری اظهار داشت: در پروژه ارتقاء تولید و اشتغال پایدار در دشت ها و مناطق روستایی عملکرد استان کرمان در سال 96، 85 درصد بوده در حالی که میانگین این آمار در سطح ملی، 72 درصد بوده است.
وی در بحث اقتصاد مقاومتی، آموزش را مهم عنوان کرد و افزود: در فضای کسب و کار خوب، اولین نقش را تسهیلات اداری با 64 درصد، تکریم ارباب رجوع با 20 درصد و تسهیلات مالی با 16 درصد ایفا می کند که در این زمینه مدیران استانی نقش پر رنگی دارند.
رضوی با بیان این مطلب که اگر ارباب رجوع را احترام کردیم، سرمایه گذار نیز می آید و اگر به خاطر پول سرمایه گذار را احترام کنیم، ذلیل هستیم، تصریح کرد: بنا بر گزارش ارائه شده، 61 درصد سرمایه در استان کرمان معطل است که این امر می تواند ناشی از ارائه واحد پروانه بی حساب و کتاب و یا سوء مدیریت باشد.
وی با اشاره به اینکه ما باید نقاط ضعف را بشناسیم و با آنها مبارزه کنیم اما متأسفانه هنوز نقاط ضعف را نشناختیم، ادامه داد: باید یک گروهی را انتخاب کنیم که رسالت آنها دادن آموزش و مشاوره باشد و از بیرون نقاط ضعف را شناسایی کنند لذا شاید یکی از دلایلی که می گویند مطبوعات به عنوان رکن چهارم هر نظامی است، این باشد که رسانه ها نقاط ضعف را شناخته و بیان می کنند بنابراین آموزش در هر سطحی نیاز است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری بیان داشت: روستا را نباید مساوی با کشاورزی بدانیم بلکه واحدی تولیدی با تولیدات فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و میراثی می دانیم که یکی از تولیدات این واحد تولیدی، کشاورزی است اما متأسفانه در عمل به گونه ای دیگر است.
نظر شما