به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، حصاری دورتا دور محوطه این امامزاده راه دربر گرفته است، حصاری که فقط می تواند جسم انسان را احاطه کتد، وارد صحن امام زاده که می شویم، آرامگاه هایی با قدمت ده ها سال فانی بودن این دنیا را بار دیگر به رخ می کشد.
آرامش عجیبی بر فضا حاکم است و عطر خوشایندی که عمق افکارات را تا کربلا می برد و بعد در کنار ضریح امام هشتم آرام میگیرد و بعد چشم هایت را که باز می کنی میبینی اینجا امام زاده اسحاق(ع) تازه شهر است.
کاشی هایی که وقفی بودند و هر خیر یک کاشی خریده بود و نام واقف بر روی آنها چشم را نوازش می داد.
ضریحی کوچک که موج بزرگی از اخلاص را در فضا حاکم کرده بود.
ناخودآگاه مثل آهن ربا تو را جذب می کرد که دست هایت را بر میله های ضریح گره بزنی و چیزی ته دلت آوار می شد که تعبیری برایش پیدا نمی کنم.
شاید ما شیعه ها از کودکی با عشق اهل بیت قد کشیده ایم و این محبت هیچوقت از وجودمان رخت بر نمی کند.
حجت الاسلام والمسلمین اسلام دولتی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه سلماس در رابطه با امام زاده اسحاق(ع) تازه شهر می گوید: این امام زاده از نوادگان امام هادی(ع) است و آرامگاه 4 نفر به نام های اسحاق، محمد، ابراهیم و جعفر در این محل قرار دارد.
وی افزود: صحن این امام زاده 5هزار و 300 متر مربع است و تمامی مخارج آن از طریق خیرین هزینه می شود.
حجت الاسلام دولتی از هزینه ۳۰ میلیون تومانی در سال گذشته به همت هیئت امناء برای امامزاده اسحاق خبر داد و گفت: این امام زاده با کمبود فضای اطراف مواجه است که متاسفانه در روز های خاص و مراسمات مذهبی پاسخگوی حضور مردم نیست و مشتاقان را به زحمت می اندازد.
امام زاده اسحاق تازه شهر در ۸ کیلومتری شمال غربی سلماس واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت 7858 به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این امامزاده مربوط به دوره پهلوی است و از سده های گذشته زیارتگاه مردم تازه شهر و سلماس بود و پس از زلزله سال 1309 ش دوباره باز سازی شد.
مصالح بکار رفته در این بنا آجر، سنگ و ملاط آهک و گچ است و در داخل با طاق های جناقی و آجرکاری زیبا تزیین شده است.
گفتنی است، محل شهادت این بزرگواران در کتب کنز الانساب و بحر الرحاب که نسخه خطی آن در کتابخانه آستان قدس رضوی علیه السلام موجود میباشد، در کهنه شهر سلماس ثبت و نگاشته شده است.
زیبا کیومرثی
نظر شما