بنزین در راه گرانی/آیا جامعه می پذیرد؟

در ۴ دهه گذشته هرگاه زمزمه هایی مبنی بر گرانی بنزین به گوش می رسید کمی بعد این زمزمه ها به واقعیت می پیوست و حالا هم گفته می شود برنامه هایی برای افزایش قیمت یا سهمیه بندی در بنزین وجود دارد و باید دید که جامعه چگونه با آن کنار می آید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، افزایش نرخ بنزین همواره افزایش تورم را در ایران به همراه داشته است و به همین دلیل این کالا جزو سوخت هایی است که افزایش نرخ آن با واکنش همه اقشار جامعه روبرو می شود و مانند بازارهای ثانویه چون سکه و ارز نیست که تنها اقشار خاصی نگران گرانی آن باشند. حالا هم  طرح هایی برای ایجاد تغییر در نرخ بنزین مطرح شده باید دید که جامعه چگونه با این مساله کنار خواهد آمد؟

 

بنابراین گزارش، پس از آن که دولت و مجلس بر باقی ماندن کارت های سوخت اصرار داشتند و دستگاه های کارت خوان جایگاه های سوخت به روز رسانی شد زمزمه ها برای تغییر در نحوه عرضه بنزین قوت گرفت تا این که غلامعلی جعفرزاده، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مورد بحث دو نرخی شدن قیمت بنزین به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در بحث دو نرخی شدن بنزین هم بحث قانون و هم ضرورت را داریم. در حال حاضر ضرورت چند قیمتی کردن بنزین یا حداقل دو قیمتی کردن آن وجود دارد.

 

همچنین در دو روز گذشته هم اسدالله قره خانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایسنا با بیان این‌ه «احتمال دو نرخی شدن بنزین و سهمیه‌بندی وجود دارد»، گفت: در صورتی که مصرف بنزین کاهش پیدا نکند و یا از ناحیه تحریم‌ها تحت فشار قرار گیریم، بنزین دو نرخی شده و سهمیه‌بندی اعلام می‌شود که قیمت جدید را هم وزارت نفت تعیین خواهد کرد.

 

این در حالی است که مساله اصلی پذیرش جامعه محسوب می شود زیرا دولت در لایحه بودجه ۹۷ افزایش نرخ حامل های انرژی را مطرح کرده بود که با واکنش تند جامعه مواجه شد و در نهایت مجلس این اجازه را به دولت نداد اما حالا با توجه به شرایط موجود کارشناسان اقتصادی معتقدند که جامعه باید این افزایش قیمت را بپذیرد.

 

در همین رابطه، تیمور رحمانی، دکترای اقتصاد راجع به چند نرخی شدن بنزین به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان گفت: سهمیه بندی بنزین اجتناب ناپذیر است زیرا این کالا باید به صورت برنامه ریزی شده مصرف شود. جامعه باید بپذیرد قیمت این کالا به صورت واقعی تا به حال محاسبه نشده و محاسبه غیر دقیق آن مصرف بی رویه و آلودگی را به همراه دارد. بنزین جزو کالاهایی است که افزایش قیمت آن برای جامعه لازم است و باید از سوی مردم پذیرفته شود.

 

علاوه براین، حسین وکیلی، معاون اسبق مالیاتی وزارت اقتصاد و دارایی در مورد طرح چند نرخی شدن بنزین که در مجلس مطرح شده است به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان گفت: اصولا جامعه ایرانی نشان داده که در 4 دهه نظام جمهوری اسلامی هرگونه افزایش قیمت و تورم های دورقمی را پذیرفته و عدم همکاری نسبت به تصمیمات نظام نداشته است. مردم جزو وظایف خود می دانند که در جهت مصالح کشور اقدام کنند، در همین رابطه نیز هرگونه افزایش قیمت و تورم را پذیرفته اند و عکس العمل جدی نداشته اند و در حال حاضر هم افزایش نرخ بنزین به دلیل افزایش نرخ تورم یک نارضایتی کوتاه مدت را به همراه خواهد داشت.

 

 

کد خبر 719203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha