ایجاد 200 کانون در مصلی ها/ترویج ارزشهای نماز در میعادگاه آدینه مومنان

مدیر کل کانون‌های تخصصی سراسر کشور از ایجاد 200 کانون مصلی نماز جمعه برای ترویج ارزش‌های نماز جمعه و ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و هنری مصلی‌های نماز جمعه به عنوان میعادگاه آدینه مؤمنان شهرهای سراسر کشور خبر داد.

خبرگزاری شبستان: جایگاه رفیع نماز جمعه در نظام جمهوری اسلامی ایران بر کسی پوشیده نیست. نماز جمعه با رویکردهای متعدد عبادی، سیاسی و فرهنگی آن در عصر حاضر یکی از اصلی‌ترین یادگارهای بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی امام راحل (ره) است.

 

سفارش‌های مکرر امام (راحل) و هدایت‌های داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیت‌الله خامنه‌ای به برگزاری باشکوه و پرمحتوای نماز جمعه و اهمیت حضور نوجوانان و جوانان که آینده‌سازان اصلی نظام جمهوری اسلامی هستند، ایجاد ساز و کارهای ثمربخش و اثرگذار در جذب و سامان‌دهی جوانان را ضروری می‌سازد.

 

شبکه عظیم اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در سراسر کشور و ساختار مناسب کانون‌های مذکور در جذب و ارتقای معرفت و سامان‌دهی استعداد و اشتیاقات نوجوانان و جوانان میهن اسلامی، انگیزه اصلی طراحی کانون فرهنگی و هنری ویژه‌ای موسوم به کانون ویژه محلی برای ایجاد در جوار مصلاهای نماز جمعه سراسر کشور شده است.

 

بر این اساس و به منظور استفاده بهینه از ظرفیت کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در جذب هرچه بیشتر نوجوانان و جوانان مستعد و علاقه‌مند برای بهره‌برداری از برکات نمازهای سیاسی و عبادی جمعه در سراسر کشور و ایجاد امکانات مناسب برای همکاری بیشتر، تفاهم‌نامه‌ای بین ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور بسته شد.

این تفاهم نامه بین حجت الاسلام سلیمانی، دبیر ستاد عالی به نمایندگی از سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام توقی، رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور منعقد شد. موضوع این تفاهم‌نامه همکاری و مشارکت در ایجاد 600 کانون فرهنگی و هنری ویژه مصلی در جوار مصلی‌های نماز جمعه سراسر کشور و حمایت از فعالیت کانون‌های مذکور است.

 

به منظور تسریع در فرآیند ایجاد کانون‌های ویژه مصلی و استمرار فعالیت‌های کانون‌های مذکور و ارزیابی عملکرد آنها کمیته ویژه‌ای با حضور نمایندگان تام‌الاختیار طرفین تشکیل می‌شود، هرگونه نظر و پیشنهاد به منظور پیشرفت، استمرار فعالیت و یا ارزیابی و آسیب‌شناسی تفاهم‌نامه پس از تدوین آیین‌نامه کانون‌های فرهنگی و هنری ویژه مصلی از طریق مذکور صورت می‌گیرد.

 

بنابر این گزارش، تدوین آیین‌نامه کانون فرهنگی و هنری ویژه مصلی و کسب تأیید شورا، پی‌گیری و اقدام مبتنی بر تشکیل پرونده در مجوز کانون فرهنگی هنری ویژه مصلی‌های نماز جمعه، ارتقای سطح کانون‌های فرهنگی و هنری موجود در جوار مصلی‌های کشور به کانون‌های فرهنگی هنری ویژه مصلی بر اساس آیین‌نامه مربوطه، اختصاص اولویت در واگذاری تجهیزات و حمایت از فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی و هنری ویژه مصلی و نیز تشکیل کمیته نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری ویژه مصلی با حضور نماینده تام‌الاختیار شورا از جمله تعهدات ستاد عالی ویژه کانون‌های مصلی نماز جمعه است.

 

این گزارش می‌افزاید: ایجاد هماهنگی‌های لازم با ائمه جمعه و ستادهای برگزاری نماز جمعه در راستای تحقق امر تأسیس کانون‌های فرهنگی ویژه مصلی، معرفی نماینده تام‌الاختیار برای حضور و مشارکت در کمیته ویژه و نیز مشارکت در جذب و سامان‌دهی امکانات فرهنگی برای حمایت از تأسیس و استمرار فعالیت کانون‌های فرهنگی و هنری ویژه مصلی از تعهدات شورا ویژه کانون مصلی ها است.

 

مدت اجرای این تفاهم‌نامه از تاریخ مبادله به مدت یک سال است و استمرار همکاری در سال‌های آتی با هماهنگی و توافق طرفین بلامانع است. این توافق‌نامه از 29 شهریور سال 90 در سه نسخه تنظیم و مسئولان هر سه بخش امضا و از این تاریخ لازم‌الاجرا شد.

 

حجت‌الاسلام علی ملانوری، مدیر کل کانون‌های تخصصی کشور با اشاره به اهداف ایجاد کانون‌های مصلی نماز جمعه به خبرنگار شبستان گفت: ایجاد بستر لازم برای حضور و مشارکت حداکثری نوجوانان و جوانان در نمازهای باشکوه جمعه، ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و هنری مصلی‌های نماز جمعه به عنوان میعادگاه آدینه مؤمنان شهرهای سراسر کشور، ارایه خدمات مناسب فرهنگی و هنری از جمله فعالیت‌های مربوط به کتاب و کتاب‌خوانی و تبلیغات دینی و اجتماعی به شرکت‌کنندگان در نماز جمعه از مهم‌ترین اهداف تشکیل کانون های همجوار مصلی است.

 

وی افزود: ایجاد ارتباط شایسته میان ستادهای برگزاری نماز جمعه و ائمه جمعه تا نوجوانان و جوانان و سایر اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد شهر و استان، ایجاد شادابی و نشاط مضاعف در مراسم نماز جمعه با بهره‌برداری از توانمندی‌های فرهنگی و هنری کانون‌های مساجد شهر و استان و نیز همگرایی توانمندی‌های دو نهاد مهم مسجد و نماز جمعه در پیوند با جامعه جوان از دیگر اهداف ایجاد کانون‌های مصلی نماز جمعه در سراسر کشور است.

 

مدیر کل کانون‌های تخصصی سراسر کشور با اشاره به فعالیت‌های شاخص کانون‌های ملی نماز جمعه بیان کرد: ایجاد ارتباط مناسب با سایر کانون‌های فرهنگی و هنری موجود در منطقه برگزاری نماز جمعه و سامان‌دهی نحوه حضور و مشارکت اعضای کانون‌‌های مذکور در نماز جمعه، مشارکت در برنامه‌های ستاد، برگزاری نماز جمعه به منظور ارتقای سطح برنامه‌های مرتبط به ویژه در حیطه فعالیت‌های فرهنگی، هنری و اطلاع‌رسانی و ایجاد فضای مناسب مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جوار نماز جمعه به ویژه از طریق ایجاد کتابخانه‌های بسته و باز از برنامه های این کانون ها است.

 

برگزاری نمایشگاه کتاب، سامان‌دهی مسابقات کتابخوانی و سایر برنامه‌ها، جذب استعدادهای هنری موجود در اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد منطقه به منظور بهره‌برداری از آنان در ترویج فرهنگ نماز جمعه، تأمین برنامه‌های هنری مورد نیاز نماز جمعه در مناسبت‌های مذهبی و انقلابی سال از مهم‌ترین محورهای فعالیت‌های کانون‌های تخصصی مصلی نماز جمعه است که ملانوری به آن ها اشاره کرد.

 

حجت‌الاسلام ملانوری با اشاره به آمار کانون‌های مصلی نماز جمعه یادآور شد: بیش از 640 مصلی نماز جمعه در کشور فعالیت می‌کنند که در حال حاضر 200 کانون مصلی نماز جمعه در کشور راه اندازی شده اند. طبق تفاهم‌نامه در سال جاری 200 کانون مصلی نماز جمعه دیگر نیز به تعداد قبلی اضافه و فعالیت‌های سایر کانون های مصلی نماز جمعه نیز سامان‌دهی و توسعه می یابد.

پایان پیام/
 

کد خبر 71915

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha