به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، بهرام سرمست، دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد مصوبات هفتمین کمیسیون ماده 10 احزاب گفت: با درخواست تأسیس اولیه جامعه اسلامی مدیران موافقت شد. متقاضیان میبایست مطابق قانون احزاب نسبت به برگزاری مجمع عمومی موثر با حضور ناظر کمیسیون و برگزاری انتخابات، تصویب مرامنامه و اساسنامه اقدام کنند و گزارش مجمع را به کمیسیون برای رسیدگی ارایه دهند.
مدیر کل سیاسی وزارت کشور از موافقت با درخواست صدور پروانه مجمع زنان اصلاحطلب خبر داد و افزود: جزییات مورد نظر این امر اصلاح و مورد بررسی کمیسیون قرار گرفته و کتاب به متقاضیان اعلام می شود.
سرمست گفت: گزارش مجمع عمومی انجمن اسلامی دانشگاه ها طرح شد و انتخابات و اصلاحات مرامنامه و اساسنامه انجمن مورد تصویب قرار گرفت. جزییات مصوبه به صورت کتبی به تشکل اعلام می شود. موارد دیگر جلسه نیز به دلیل کمبود وقت به جلسات بعدی موکول شد.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب در مورد ارسال نامه منتخب نیا و حضرتی و بحث تخلفات حزب اعتماد ملی اظهار کرد: در مورد کنگره ای که حزب اعتماد ملی برگزار کرد گزارش ناظر کمیسیون را دریافت کردیم و البته گزارشی از طرف آقای حضرتی و هم از سوی آقای منتجب نیا نامه هایی دریافت شده است. با توجه به احتمال بروز برخی اختلافات قبل از برگزاری کنگره به تشکل اعلام کردیم که مطابق مفاد قانونی و اساسنامه تشکل اقدام کنند.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب اظهار کرد: کمیسیون ماده 10 احزاب حتما نسبت به کنگره و نتایج آن نظرات خود را اعلام می کند و آنچه ملاک عمل قرار می گیرد نظر کمیسیون ماده 10 احزاب است و نه اظهارنظر هر یک از اعضا که خود را با سمتی معرفی می کنند. قانون مرجع رسیدگی به اختلافات است.
سرمست در ادامه این نشست در مورد تطبیق احزاب با قانون ماده 10 احزاب اظهار کرد: کمیسیون ماده 10 احزاب تکالیف و وظایف را به صورت کتبی به اطلاع احزاب رساند و یک ضرب العجلی را برای این موضوع اعمال کرد تا احزاب بتوانند در این فرصت زمانی باقیمانده خود را با قانون جدید تطبیق دهند. تعدادی از احزاب اصلاح اساسنامه را انجام داده اند که باید به گزارش آنها در کمیسیون رسیدگی شود و مشخص شود که آیا شرایط قانون جدید احزاب را کسب کردند یا خیر.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب اظهار کرد: فرصت قانونی برای احزاب اعمال شد و حتی به احزابی که کنگره برگزار نکرده بودند نیز اعلام کردیم. کمیسیون ماده 10 احزاب تا یک ماه یعنی دهم مرداد فرصت اعتراض به احزاب داده است که برخی در واکنش به ابلاغیه اعلام کردند که خود را تطبیق دهند. همچنین فرصت سه ماهه با نظر تسامح و تساهل در برخورد با احزاب داده شد تا آنها فرصت رفع نواقص را داشته باشند. آخرین فرصت رفع نواقص برای احزاب دهم تیرماه بود که به عنوان آخرین فرصت اعتراض آنها اعلام شد که پس از این تاریخ کمیسیون ماده 10 احزاب سه ماه فرصت رسیدگی به اعتراضات آنها و مراجعات احزاب را دارد و در صورت رعایت موارد عدم تطبیق از طریق این کمیسیون به آنها ابلاغ می شود.
سرمست اظهار کرد: احزابی که خود را با قانون جدید تطبیق ندادند دیگر نمی توانند انتظار تخصیص یارانه داشته باشند. دهم آبان سال 97 آخرین فرصت تطبیق و رفع نواقص احزاب و تشکل های سیاسی با قانون جدید است و احزاب و تشکل های سیاسی که نه اقدام و نه تطبیقی در این خصوص کرده باشند کمیسیون نسبت به آنها اظهارنظر می کند.
نظر شما