ترامپ چه برود چه نرود تهران هوشیار  است

انتخابات میان دوره ای کنگره در آمریکا که کمتر از چهار ماه به برگزاری آن باقی مانده است حالا تبدیل به روزنه امیدی برای آنهایی شده است که در طول مدت ریاست جمهوری دونالد ترامپ، هدف ترکش های او قرار گرفته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، انتخابات میان دوره ای! واژه ای که حالا تبدیل به کورسوی امید برای بسیاری از آنهایی شده است که در طول مدت ریاست جمهوری دونالد ترامپ،هدف ترکش های او قرار گرفته اند.

 

خروج از توافق بین المللی هسته ای با ایران (برجام)، تهدید آنکارا به اعمال تحریم ها به دلیل دستگیری یک آمریکایی به اتهام جاسوسی در ترکیه، توهین به اعضای کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، درگیری اقتصادی و جنگ تجاری یا کشورهای اروپایی، تحت فشار قرار دادن کشورهایی که تعامل اقتصادی با ایران دارند، ناتوانی در برابر پوتین در نشست هلسینکی و بسیاری دیگر از تنش هایی که دونالد ترامپ در دوران ریاست جمهوری اش به وجود آورده موجب شده است تا بسیاری در داخل و خارج از آمریکا چشم امید به سوی انتخابالت میان دوره ای آمریکا داشته باشند که به گفته «استیو بانون» استراتژیست سابق کاخ سفید، یک همه پرسی برای باقی ماندن «دونالد ترامپ» در پست ریاست جمهوری تلقی می شود.

 

تا برگزاری انتخابات میان دوره ای کنگره در آمریکا 100 روز باقی مانده است و همه می داند که دونالد ترامپ مسئله اصلی در این انتخابات است. اگر دموکرات ها بتوانند در انتخابات میان دوره ای پیروز شوند می توانند ترامپ را به خاطر همه اقدامات اشتباهی که در این مدت انجام داده است استیضاح کرده و پست ریاست جمهوری را از او بگیرند. در این انتخابات که در روز سه شنبه، ۶ نوامبر برگزار خواهد شد، همه ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۴ کرسی از ۱۰۰ کرسی مجلس سنای ایالات متحده برگزیده خواهند شد و آینده سیاسی آقای رئیس جمهور به نتایج همین انتخابات بستگی دارد. اما این انتخابات چگونه می تواند به طور خاص به ایران که اکنون در درگیری شدید با دولت ترامپ قرار دارد، کمک کند؟

 

دونالد ترامپ اعلام کرده بود که می خواهد تحریم ها علیه ایران را از روز 15 مرداد آغاز کند اما شکایت ایران به دادگاه بین المللی کیفری در لاهه می تواند این فرآیند را به تعویق بیندازد.

 

دادگاه لاهه اعلام کرده بود که دولت آمریکا موظف است تا اعمال تحریم ها علیه ایران را تا زمان بررسی شکایت ایران به تعویق بیندازند. اگر ایران بتواند با استفاده از این گونه راه های قانونی و ادامه گفتگوها با کشورهای اروپایی فرصت چند ماهه تا برگزاری انتخابات میات دوره ای کنگره امریکا را برای خود خریداری کند می تواند به نجات برجام امیدوار باشد.

 

اگر دموکرات ها کنترل مجلس نمایندگان را به دست بگیرند که بسیاری از تحلیلگران پیش بینی کرده اند چنین اتفاقی خواهد افتاد می توان به تضعیف قدرت ترامپ و حتی برکناری او از ریاست جمهوری امیدوار بود. حتی اگر ترامپ رئیس جمهوری آمریکا باقی بماند، ظرفیت‌های قانونی موجود در آمریکا این امکان را به کنگره می دهد تا بر اساس اجماع  مجلس نمایندگان و مجلس سنا دولت ترامپ را ملزم به بازگشت به برجام کند و در حالتی که دموکرات ها بر کنگره تسلط داشته باشند این امکان چند برابر خواهد شد.

 

اگر چه شاید به نظر برخی تحلیلگران، امکان برکناری دونالد ترامپ از ریاست جمهوری در پی تسلط دموکرات ها بر کنگره و حتی استیضاح ترامپ بسیار اندک باشد اما اظهارات اخیر «بانون» مبنی بر اینکه این انتخابات در حقیقت همه پرسی برای ابقای ترامپ است می تواند ما را امیدوار کند. او حتی به جمهوری خواهان هشدار داده است که «بیدار باشند» و نگذارند به هیچ عنوان کنگره به دست دموکرات ها بیفتد چرا که در این صورت باقی ماندن ترامپ در سمت ریاست جمهوری دچار تزلزل می شود.

 

این حقیقت دارد که دولتمردان ایرانی نباید به مسئله ای که امکان کمی برای احقاق آن وجود دارد، دل ببندند اما حداقل می توانند فارغ از نتایجی که رقم خواهد خورد از فرصت به وجود آمده تا آنجا که امکان دارد به نفع خود استفاده کنند.

 

گزارش از فریبا پازوکی

کد خبر 718962

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha